Eveniment
Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni. Prognoza meteo până în 21 noiembrie. Cum va fi iarna în România
ANM a publicat prognoza meteo pe patru săptămâni, până în 21 noiembrie. Vremea va fi mai caldă și mai uscată decât este normal în următoarele patru săptămâni, au anunțat meteorologii.
Prognoza meteo în săptămâna 24-31 octombrie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în vest, sud-vest și la munte.
Prognoza meteo în săptămâna 31 octombrie – 7 noiembrie
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.
Prognoza meteo în săptămâna 7 – 14 noiembrie
temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice.
Prognoza meteo în săptămâna 14 – 21 noiembrie
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință spre deficit, în cea mai mare parte a țării, precizează meteorologii.
Când vine iarna în România
„Este adevărat că în această perioadă a anului, mai multe centre sau centrele internaționale care au ca obiect de activitate estimările sezoniere, pun la dispoziție primele astfel de estimări.
Există în acest moment o prognoză sau estimare când ar putea veni iarna în România cu temperaturi de minus în foarte multe regiuni.
Aceste estimări, fie că vorbim despre estimările de la AccuWheather, fie că vorbim de despre estimările de la orice alt centru internațional, cu atât mai mult din momentul de față, reprezintă o medie. Aceste medii nu fac altceva decât să netezească, să elimine extremele.
Vezi și VREMEA în ALBA, 31 octombrie – 6 noiembrie: Maxime de 21 de grade; ploi și ninsori în weekend. Prognoza meteo pe localități
Prin urmare, nu putem privi la o estimare a temperaturii sau a cantității medii de precipitații pe o lună sau pe întreg sezonul de iarnă și să vorbim despre episoade în care vremea capătă manifestări extreme, adică fie că vorbim despre valuri de frig, fie că vorbim despre episoade de viscol, fie că vorbim despre episoade cu precipitații lichide, abundente sau cu precipitații care să determine acel fenomen de polei, destul de periculos și el iarna.
Prin urmare, aceste estimări la care ne raportăm în momentul de față de la orice centru internațional pe care l-am avea în vedere, nu ne pot vorbi punctual despre un val de frig înainte de Crăciun într-o zonă a globului, cu atât mai mult într-o zonă a unui continent.
Toate estimările pe care inclusiv Serviciul Copernicus le pune la dispoziție reprezintă anomalii ale temperaturii, ale precipitațiilor sau a altor parametrii meteorologici, raportați la un la o medie climatologică mediate la nivel european pe o lună întreagă.
Prognoza meteo România iarna 2022-2023
Iarnă n-aș numi-o blândă. Aș rămâne la o iarnă în care per total, cel puțin în luna decembrie temperaturile să fie mai ridicate decât în mod obișnuit.
Ceea ce nu exclude episoade cu valuri de aer rece, ceea ce nu exclude posibilitatea ca în anumite zone din țară să avem să înregistrăm episoade de viscol, fie că vorbim despre zona montană.
La fel de bine nu putem exclude posibilitatea ca în anumite zone din țară și mă refer cu precădere la partea de sud-sud-est a României, să vorbim despre precipitații sub formă lichidă.
Iar aceste informații pe care de altfel Administrația Națională de Meteorologie l-a precizat și în ședința care a avut loc în această dimineață la Guvern, aceste informații sunt și ele cât se poate de publice pe site-ul Copernicus, pentru că reprezintă, pe de o parte, ieșirile Centrului European pentru Prognoză Medie, cât și estimările fiecărui centru internațional care coroborează care oferă date ce sunt integrate în bun multi sistem”, a explicat Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM, la Antena 3 CNN
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News