Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Cupru Min SA Abrud, investiţii de 65 milioane lei, în 2018. Două treimi din bani sunt destinați mediului

Publicat


Compania Cupru Min SA Abrud, controlată de Ministerul Economiei, şi-a planificat pentru anul viitor investiţii de 65 milioane de lei, din care aproape două treimi sunt destinate mediului, principalul obiectiv fiind finalizarea instalaţiei de neutralizare a apelor acide, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul ministerului.

Ministrul Economiei, Gheorghe Șimon s-a întâlnit vineri cu conducerea CupruMin Abrud. A fost a 3-a întâlnire dintr-o serie de întâlniri operative ce vor continua în luna noiembrie, cu reprezentanții companiilor din portofoliul ministerului, pentru prezentarea și evaluarea situației actuale a acestora.

Ministrul Șimon și conducerea Cupru Min au discutat chestiuni legate de strategia de investiții și dezvoltare a companiei. Un aspect evidențiat este îmbunătățirea randamentelor de extracție și a concentrației de cupru în minereul extras, cu 2,7% în ultimii doi ani. Majorarea conținutului de cupru are impact pozitiv direct în veniturile companiei. Acestea au crescut și ca urmare a majorării cotațiilor bursiere internaționale, dar și datorită contractelor mai avantajoase încheiate în 2017.

Estimarea de profit brut a CupruMin, în 2017, este de cinci ori mai mare decât cifra realizată anul trecut, de 6,9 mil. lei.

Aproape două treimi din investițiile de peste 65 mil. lei ale companiei, din 2018, se concentrează în mediu, cu principal obiectiv finalizarea instalației de neutralizare a apelor acide. Un alt obiectiv este valorificarea superioară a minereului, prin recuperarea metalelor rare, precum molibdenul, dar și a fierului, se mai transmite în comunicatul ministerului.

”I-am ascultat cu mare atenție pe cei de la CupruMin și i-am lăudat dar și criticat, când a fost cazul. Este foarte important ca unicul producător de cupru din România să-și urmeze programul de investiții, cu respectarea regulilor și legilor privind achizițiile dar și a normelor de mediu. De asemenea, să nu uite importanța resurselor umane și siguranța muncii, de reducerea accidentelor și de îmbunătățirea condițiilor și climatului la posturile de lucru”, a afirmat ministrul Șimon, la finalul întâlnirii .

La discuțiile de la Ministerul Economiei au participat secretarul de stat Simona Țeighiu-Jurj, consilieri și experți din aparatul de specialitate al ministerului și reprezentanți ai Departamentului pentru Privatizare și Administrarea Participațiilor Statului (DPAPS).


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EDUCAȚIE

Unii elevi din Alba fac naveta 50 km ca să ajungă la școală. Care este situația din țară

Publicat

Peste 2000 de elevi din Alba fac naveta la școală. Majoritatea au de parcurs, în medie, 20-25 de kilometri, dar sunt și cazuri de elevi care fac naveta 50 de kilometri, potrivit IȘJ Alba. Dacă unii dintre elevi sunt nevoiți să facă naveta la școală pentru că în localitatea de domiciliu nu au unitate de […]

Citește mai departe
Publicitate

EDUCAȚIE

Doi copii de la o grădiniţă din Alba Iulia, suspecți de gripă. Care este starea acestora

Publicat

Doi copii de la o grădiniţă din Alba Iulia, din grupe diferite, sunt suspecţi de gripă, aceştia prezentând o formă uşoară, care nu necesită spitalizare, potrivit celor declarate, marţi, pentru Agerpres, de către directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, informează românia24.ro.  “Au apărut astăzi cele două cazuri de suspiciune de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cinci posturi de preot vacante în județul Alba. Lista parohiilor, numărul de enoriași și criterii de selecție

Publicat

Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia a publicat lista parohiilor vacante în această perioadă. Din cele nouă posturi afișate, opt sunt disponibile prin numire, iar unul prin transfer. Cinci posturi sunt disponibile în județul Alba, trei în Sighișoara și unul Târgu Mureș. Posturi vacante, disponibile prin numire: Preot paroh, Parohia Heria cu filia Sânbenedic, Protopopiatul Aiud; Număr […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

INVESTIȚIILE ANULUI 2020, la Aiud: Cum vrea administrația să modernizeze orașul. LISTA proiectelor mai mari de 100.000 de euro

Publicat

Administrația locală din Aiud va demara în acest an proiecte de peste 59.000.000 de lei. Printre investiții se numără introducerea transportului public ecologic, modernizarea unor străzi, reabilitarea și extinderea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 2 și reabilitarea Pieței agroalimentare Dr. Constantin Hagea. Totodată, în 2020 vor fi finalizate proiecte de aproape 14 milioane de lei, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate