Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cutremur cu magnitudine de 6,4 în Turcia, în regiunile afectate de seismele din 6 februarie

Publicat

Un cutremur cu magnitudinea 6,4 a fost semnalat luni la frontiera dintre Turcia şi Siria, a anunţat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC), transmite Reuters. Acesta s-a  produs la adâncimea de 2 kilometri.

Seismul a fost înregistrat în provincia Hatay din sudul Turciei, cea mai afectată de cutremurele de la 6 februarie care au ucis peste 41.000 de persoane în această ţară, a anunţat Agenţia guvernamentală pentru managementul dezastrelor şi situaţiilor de urgenţă (AFAD), care a indicat o magnitudine de 6,4, relatează AFP.

Cutremurul, cu epicentrul în localitatea Defne, potrivit AFAD, s-a produs la ora locală 20:04 (17:04 GMT) şi a fost resimţit foarte violent de echipele AFP din Antakya şi Adana, la 200 km spre nord.

Doi martori Reuters au relatat că au simţit un cutremur puternic şi au constatat daune suplimentare la clădirile din centrul Antakya, afectate de cele două cutremure masive din urmă cu două săptămâni.

Potrivit altor martori, după producerea seismului de luni echipele de intervenţie alergau pentru a verifica dacă existau victime.

Muna Al Omar, o locuitoare din regiune, a declarat că se afla într-un cort amplasat într-un parc din centrul localităţii Antakya la momentul la care s-a produs cutremurul. „Am crezut că pământul o să se despice sub picioarele mele”, a spus ea plângând în timp ce îşi ţinea în braţe fiul de 7 ani, potrivit Reuters.

UPDATE: Potrivit AFAD, cutremurul de 6,4 a fost urmat la ora locală 20.07 de o replică de 5,8.

 

 

UPDATE 1: Şase persoane au murit în urma cutremurului cu magnitudinea 6,4 produs luni seară în provincia Hatay din sudul Turciei, a anunţat marţi Agenţia guvernamentală pentru managementul dezastrelor şi situaţiilor de urgenţă (AFAD).

După seismul de luni, circa 300 de persoane au fost spitalizate, dintre care 18 în stare gravă, a precizat aceeaşi sursă.

Acest nou seism, considerat o replică a primului, s-a produs la ora locală 20:04 (17:04 GMT), la 14 zile după primul cutremur şi a fost urmat de 90 de replici, dintre care una cu magnitudinea 5,8, potrivit AFAD.

Simultan, cel puţin 150 de persoane au fost rănite în regiunea oraşului Alep, din nord-vestul Siriei, au anunţat Căştile Albe, salvatori care operează în zonele rebele din Siria.

Violenţa cutremurului a fost resimţită în mai multe ţări din regiune, în special în Liban şi Cipru, potrivit corespondenţilor AFP.

În Antakya, principalul oraş din provincia Hatay, clădiri avariate de cutremurul devastator din 6 februarie s-au prăbuşit, inclusiv sediul guvernoratului local. De asemenea, două spitale din provincie au fost evacuate luni seară, iar pacienţii lor au fost adăpostiţi în corturi.

sursă: Agerpres

sursă imagine: Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC), video Daily Sabah, iHA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax