Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deputații de Alba: Ce-au făcut, cât au vorbit și cu ce se pot lăuda după patru ani în Parlament


Publicat

deputati

Cinci deputați are județul Alba în Parlamentul României. Doi de la PDL și trei înscriși în partidele din USL. Mandatul lor este aproape de final, după ce au trecut prin crize politice, căderi de guverne. Fiecare dintre cei cinci au fost și la putere şi în opoziţie. Alba24 a făcut o scurtă analiză a activității acestora, bazată pe cifrele și datele oficiale oferite de cele două camere Senat și Camera Deputaților.

Călin Potor – deputat PDL, independent şi, apoi, reprezentant PNL

După ce a fost la putere doi ani și jumătate, ajuns parlamentar pe listele PDL, deputatul Călin Potor a constatat, aproape de sfârşitul mandatului, că „hienele PDL-iste atacă mişeleşte”. A făcut parte din Comisia pentru Sănătate şi Familie, unde a fost vicepreşedinte până în noiembrie 2010. Din martie 2011, a trecut la Comisia pentru Industrii si Servicii. De la începutul mandatului, a făcut declarații politice, toate în scris. N-a vorbit niciodată în plen, cât a fost membru PDL. A devenit mai activ si vocal abia după ce s-a înscris în PNL și a fost anunțat drept candidat al USL la Primăria Alba Iulia. Iată câteva titluri ale declarațiilor politice făcute de Potor: „Guvernule, închide prin lege magazinele de vise!”, „Corupţia din România, greu de ucis”, „Ţara în care se moare cu dreptatea în mână” , „Soarta proiectului Roşia Montană trebuie să fie decisă de specialişti, nu de preşedintele Băsescu”, „Amestec politic în concursurile de la Spitalul Judeţean Alba”, „băsescu, cu «b» mic, trebuie suspendat a doua oară, pentru totdeauna”. Participarea la alegerile locale în competiția pentru Primăria Alba Iulia i-a dat elan în parlament: „Edilii din Alba Iulia nu au voie să se supere pe cetăţenii oraşului”. A iniţiat, împreună cu alți parlamentari, 25 de propuneri legislative, dintre care majoritatea priveau domeniul sănătăţii, a adresat 396 de întrebări şi interpelări, în care a adus în discuţie şi situatia cu care se confruntau mai multe unităţi spitaliceşti, precum şi situaţia Casei Judeţene de Pensii din judeţul Alba. Călin Potor semnat 5 moţiuni, toate iniţiate de deputaţi sau senatori aparţinând grupurilor parlamentare ale PSD şi PNL. Fiecare din ele au sfârşit prin a fi respinse.

Clement Negruţ s-a supărat câteva luni pe PDL

Clement Negrut, deputat PDL din noiembrie 2008, a avut o mică rătăcire de patid, din martie până în mai 2011. Motivele reale ale supărării temporare nu se cunosc nici până acum. A fost secretar la Comisia pentru Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor până în luna iunie a anului 2009, iar de atunci a făcut parte din Comisia pentru Industrii şi Servicii. În 33 de şedinţe, deputatul a avut 43 luări de cuvânt, dintre care 6 declaraţii politice în Parlamentul României. A avut 29 de propuneri legislative iniţiate pe probleme din domeniul sănătăţii, sistemului unitar de pensii şi despre legea fondului funciar. În cei aproape patru ani, a avut o singură dată de obiectat la adresa guvernului, interpelarea fiind adresată ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Oprea. Deputatul de Alba a fost deranjat de faptul că nu a fost nici un reprezentant al Ministerului Apărării Naţionale la Alba Iulia, în 2010, de Ziua Naţională a României şi de faptul că, pentru prima dată de la Revoluţia din 1989, MApN nu a depus coroane de flori la monumentele făuritorilor Marii Uniri. Documentul a fost trimis ministrului Gabriel Oprea la o săptămână de la festivităţile de Ziua Națională.

Teodor Atanasiu – atacuri la adresa guvernelor portocalii

Deputat PNL Teodor Atanasiu, ales în 2008 în circumscripţia electorală Alba, face parte din grupul parlamentar al Partidului Naţional Liberal, fiind deputat în această formaţiune până în prezent. Face parte din Comisia Comună Permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru Exercitarea Controlului Parlamentar asupra Activităţii SRI. În 98 de şedinţe, a luat cuvântul de 105 ori, dintre care 99 au fost  declaraţii politice. Iată câteva titluri: „Unde e demisia, domnule preşedinte Băsescu?”,  „Marea reformă portocalie produce victime”, „PDL umblă cu cioara vopsită şi cu scamatorii decizionale, doar, doar rămâne pe podium şi la anul”. După ce USL a trecut la putere, deputatul liberal a promis că „Guvernul USL restabileşte dreptatea încă din primele zile de guvernare.”

A avut 9 propuneri legislative iniţiate, dintre care trei priveau învăţământul, codul fiscal şi legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic. A formulat 43 de întrebări şi interpelări, iar prima a fost o solicitare a demiterii prefectului judeţului Alba, Cornel Ştefan Bardan, deoarece a considerat că acesta a încălcat flagrant prevederile legislaţiei în vigoare cu privire la statutul prefectului. A iniţiat o interpelare ministrului Sănătăţii, în care a cerut soluţionarea problemelor bolnavilor din judeţul Alba, a căror posibilitate de supravieţuire depindea de reluarea tratamentelor de care beneficiau. Deputatul a iniţiat mai multe interpelări diferitelor ministere, la care a expus probleme ale judeţului Alba: investiţiile în infrastructura de învăţământ, necesitatea unor lucrări de protecţie contra inundaţiilor, bilete de tratament pentru pensionari, locuinţe pentru tineri. A semnat 20 de moţiuni care au fost iniţiate de grupul parlamentar din care făcea parte. Doar două dintre ele au fost adoptate, printre care şi moţiunea de cenzură în care a căzut Guvernul Ungureanu.

Radu Eugen Coclici – deputatul care a ajuns în Parlament cu 3.000 de voturi

Deputatul PSD Radu Eugen Coclici face parte din Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor, Corupţiei şi Petiţii. A ajuns în Parlament de pe locul trei, prin redistribuire, cu 3.000 de voturi. Norma de voturi pentru un deputat este în mod normal de peste 10 ori mai mare. În 17 şedinţe ale comisiei a luat cuvântul de 58 de ori, dintre care 56 au fost declaraţii politice. În plen, a tăcut. Din 2008 până în 2011, a avut o singură declaraţie politică. A început să „vorbească” în Parlament abia în a doua şedinţă ordinară a anului 2011, având intervenţii tăioase la adresa Guvernului Boc: „Guvernul Boc condamnă la moarte pensionarii cu pensii mici”, „Desfiinţarea administraţiilor fiscale din Alba, încă o măsură abuzivă a Guvernului”, „Guvernul trebuie să demisioneze pentru incompetenţă, iar Boc să plece acasă, la Răchiţele”. În anul 2012, nu a mai făcut nicio declarație politică proprie, s-a mulțumit să le transmită ziarelor locale declarațiile și comunicatele partidului, modificate în nume propriu. Împreună și la inițiativa altor parlamentari, a semnat 43 propuneri legislative. A semnat 12 moţiuni în legislatură, toate fiind iniţiate de partidul din care face parte sau de Uniunea Social Liberală.

Corneliu Olar – apărătorul tăietorilor de lemn din Apuseni

Din noiembrie 2008, până în prezent, a făcut parte din grupul parlamentar al Partidului Democrat Liberal, fiind membru al Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie Alimentară şi Servicii Specifice. Supranumit „groful Apusenilor”, a fost un vajnic apărător al tăietorilor de lemn din Apuseni. A luat cuvântul de 40 ori, în 36 şedinţe, dintre care doar 15 au fost declaraţii politice. „Moţii cer închiderea totală a magazinelor de vise în România” – a fost reacţia deputatului, în încercarea de interzicere a drogurilor legale. A iniţiat 81 propuneri legislative, dintre care unele abordau subiecte privind reforma sănătăţii, modificarea codului fiscal, transporturile rutiere, introducerea ţinutei şcolare obligatorii în învăţământul general obligatoriu, introducerea votului prin corespondenţă pentru românii aflaţi în străinătate. A trimis guvernului 13 întrebări şi interpelări, dintre care patru priveau judeţul Alba.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Regatul de gheață din Cheile Râmețului. Imagini de basm surprinse în micul canion din Munții Apuseni

Publicat

Vremea deosebit de rece din ultimele zile a creat în Cheile Râmeţului din Alba un veritabil „regat de gheaţă”.

Peisajul este unul de basm, marginile apei au înghețat, formând adevărate „poduri” de gheață. De asemenea, temperaturile joase au transformat apa care curgea pe versanții în coloane uriaşe de gheaţă. 

Cheile Râmeţului sunt considerate unele dintre cele mai spectaculoase din România şi reprezintă un punct de atracţie deosebit pentru zona Munţilor Apuseni. Iarna, micul canion, greu de străbătut, pe alocuri primejdios, îi răsplăteşte pe cei ce se încumetă să-l străbată cu privelişti de o măreţie unică şi cu impresia unei călătorii de basm.

Cheile Râmeţului reprezintă cel mai mare obiectiv natural al părţii centrale a Trascăului, această zonă fiind declarată rezervaţie naturală complexă ce se întinde pe o suprafaţă de 150 hectare

Datorită reliefului, cheile se pot parcurge doar prin traversarea pe cursul apei, pe timpul verii. Pe prima porţiune există o amenajare cu bride şi cabluri de oţel care permit vizitarea cheilor pe timp de vară până la celebrul portal al cheilor şi până la porţiunea numită “la cuptor”.

De aici încolo, vizitarea cheilor presupune traversarea pe cabluri suspendate şi pe firul apei, în unele porţiuni apa ajungând până la 2 m adâncime.

Accesul se face pe drumul judeţean asfaltat care pleacă din Teiuş, cale de 18 km până la Mănăstirea Râmeţ. Apoi, de aici vom continua pe drumul pietruit încă 4 km.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Zi liberă plătită pentru părinți, atunci când își duc copiii la vaccinare. Ce prevede legea

Publicat

Părinții care-și duc copiii la vaccinare pot beneficia de o zi liberă plătită de la serviciu. Acest drept este inclus într-o lege adoptată anul trecut.

În România, campania de vaccinare a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani va începe de miercuri, 26 ianuarie.

Potrivit Legii nr. 221/2021, pot beneficia de o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, unul dintre părinţi în ziua vaccinării copilului cu vârsta de până la 14 ani sau a copilului cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani.

Legea mai prevede zi liberă plătită și pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaţilor din sistemul public şi privat.

De asemenea, elevii și studenții primesc câte o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată.

Ziua liberă se obţine în baza adeverinţei de vaccinare eliberate potrivit legii. În situaţia în care ziua liberă coincide cu ziua vaccinării, beneficiarii zilei libere au obligaţia depunerii adeverinţei de vaccinare în prima zi lucrătoare de la vaccinare.

Campania de vaccinare a copiilor în România

Potrivit CNCAV, programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped , prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali. Deocamdată, în platforma de programare sunt configurate 220 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național. Aici, harta centrelor de vaccinare.

Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.

Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile.

Începând cu data de 13 ianuarie, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale, platforma electronică a permis programarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, iar până astăzi, 24 ianuarie – ora 08.00, au fost înregistrate 3.355 astfel de solicitări.

surse: CNCAV, Mediafax

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Angajări în ARMATĂ 2022: Țara te vrea ostaș. Cum poți deveni rezervist voluntar. Care sunt condițiile MApN

Publicat

Ministerul Apărării Naționale caută rezerviști voluntari. Anunțul a fost făcut la începutul anului, pentru ocuparea a 444 de locuri.

Este vorba despre o campanie suplimentară de recrutare și selecție pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României, pe locurile rămase neîncadrate în anul 2021.

”Campania de recrutare are ca scop ocuparea a 444 de locuri de rezervişti voluntari (maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați), rămase disponibile în unităţi militare din 15 judeţe – Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea și Vrancea”, preciza MApN.

Procesul de recrutare şi selecţie pentru seria suplimentară are loc până pe data de 4 februarie.

La prezentarea la centrul militar, cetățenii interesați vor fi informaţi cu privire la avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, etapele procesului de recrutare şi selecţie, structurile desemnate să execute selecția, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, precum și unitatea militară sau centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială, în situația în care fac obiectul acestei instruiri, potrivit legii.

De asemenea, candidaţii proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către funcțiile pentru care aceştia îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor și corespondența specializărilor dobândite în viața civilă cu armele/serviciile și specialitățile militare, mai precizează MApN.

Detalii suplimentare pot fi obținute la centrelor militare zonale, judeţene sau de sector. Detalii, AICI.

Documente necesare

La prezentarea la centrul militar, cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar vor completa o cerere de înscriere și vor prezenta următoarele documente:

– actul de identitate, în original şi în copie;

– certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii;

– acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie;

– permisul de conducere valabil, eliberat de către autoritățile române, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;

– livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

Una dintre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele interesate este să aibă vârsta între 18 și 55 de ani. Selecția constă în probe psihologice, fizice și examinare medicală.

Măsuri pentru creșterea atractivității serviciului voluntar

Prin adoptarea Legii nr. 115/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviștilor voluntari au intrat în vigoare o serie de măsuri care au ca scop creșterea atractivităţii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, dintre care cele mai semnificative sunt:

– remunerația acordată în perioada în care rezerviştii voluntari nu participă la instruire sau la misiuni a crescut de la 10% la 30% din solda de funcţie, la care se adăugă solda gradului deţinut;

– cuantumul indemnizației de instalare a crescut, prin adăugarea la solda de funcţie, a gradațiilor și a soldei de comandă, pe lângă solda de grad;

– a fost eliminată obligația privind restituirea cheltuielilor de recrutare şi selecţie, în situația nesemnării/ nefinalizării contractului;

– au fost eliminate limitările privind plecarea rezerviștilor voluntari în străinătate;

– există posibilitatea repartizării în funcție, fără a mai susține probele de selecție, a rezerviștilor proveniți din cadre militare în activitate și soldați/gradați profesioniști, în primul an de la trecerea în rezervă.

Câți bani primesc soldații

Rezerviştii voluntari primesc indemnizaţie de instalare egală cu solda de funcţie, la care se adaugă solda de grad şi solda de comandă, după caz, acordată la semnarea fiecărui contract cu durata de minimum 3 ani.

Pentru perioada în care nu participă la instruire sau misiuni, remunerația este de 30% din solda de funcţie.

În cazul unui soldat profesionist, salariul lunar este de 1.857 de lei, astfel că rezervistul voluntar va avea de încasat după perioada de instrucţie, când stă acasă, aproximativ 540 de lei. Un subofiţer rezervist voluntar va încasa 720 de lei.

Cât timp este în programul de instruire iniţială sau periodică, voluntarul primeşte soldă întreagă, ca orice militar profesionist: 1.857 de lei în cazul unui soldat şi 2.400 de lei pentru un subofiţer.

În acest moment, România are 70.000 de militari activi, dar numai 60.000 în rezervă, cifră considerată total insuficientă pentru o capacitate robustă de răspuns militar în caz de criză, potrivit adevarul.ro.

surse: mapn.ro, adevarul.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 6 februarie. Când se mai încălzește și zilele cu ninsori. Prognoza meteo în regiuni din țară, pe 2 săptămâni

Publicat

Meteorologii au vești mai bune pentru următoarea perioadă. Va mai fi ger doar două zile, apoi temperaturile urcă ușor. Vor fi însă ninsori sau lapoviță aproape în fiecare zi.

La munte, maximele rămân negative.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat, luni, prognoza meteo pe regiuni din țară, pentru perioada 24 ianuarie – 6 februarie.

Prognoza meteo 24 ianuarie – 6 februarie: TRANSILVANIA

În primele trei zile de prognoză vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea. Media temperaturilor maxime va fi de -5…-1 grad și a minimelor de -16…-10 grade.

Apoi, până în data de 28 ianuarie se va încălzi. Media temperaturilor maxime va crește cu aproximativ 5 grade, iar a minimelor cu 6-7 grade. În zilele care vor urma, media maximelor termice va oscila între 0 și 4 grade și a minimelor între -9 și -2 grade.

Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare aproape în fiecare zi.

Prognoza meteo 24 ianuarie – 6 februarie: LA MUNTE

În tot intervalul de prognoză valorile de temperatură se vor menține negative. Media maximelor termice va avea variații între -11 și -3 grade, iar a minimelor între -18 și -8 grade.

Cele mai scăzute valori se vor înregistra în primele patru zile.

Temporar va ninge în fiecare zi.

Prognoza meteo 24 ianuarie – 6 februarie: MARAMUREŞ

În primele două zile vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea. Media maximelor termice va fi în jurul a -5 grade și a minimelor, în general, de -16…-14 grade.

În următoarele trei zile se va încălzi, astfel că, până în data de 28 ianuarie, maximele termice vor atinge în medie 2-3 grade, iar minimele -3…-2 grade.

Apoi, din 29 ianuarie și până la finalul intervalului de prognoză, media maximelor termice va avea variații între -1 și 3 grade, iar a minimelor între -6 și -2 grade.

Din data de 25 ianuarie vor fi posibile precipitații mai ales sub formă de ninsoare și lapoviță, aproape în fiecare zi.

Prognoza meteo 24 ianuarie – 6 februarie: BANAT

În primele două zile vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată, cu o medie a maximelor termice ce se va situa în jurul valorii de -2 grade, iar a minimelor în jurul a -10 grade.

În următoarele trei zile se va încălzi, astfel că, până în data de 28 ianuarie, maximele termice vor atinge în medie 5…6 grade, iar minimele -3…-1 grade.

Apoi, din 29 ianuarie și până la finalul intervalului de prognoză, media maximelor termice va avea variații între 3 și 7 grade, iar a minimelor între -4 și 0 grade.

Temporar vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, cu o probabilitate mai mare în intervalul 26 ianuarie – 4 februarie.

Prognoza meteo 24 ianuarie – 6 februarie: CRIŞANA

Valorile termice se vor menține sub cele specifice perioadei, în 24 și 25 ianuarie, când la nivelul întregii regiuni, media maximelor va fi de -3…-2 grade, iar a minimelor de -12…-10 grade.

Între 26 și 28 ianuarie se va încălzi, astfel că maximele termice vor atinge în medie 3…5 grade, în timp ce minimele vor fi de -3…-1 grad. Din 29 ianuarie și până la finalul intervalului de prognoză media maximelor termice va avea variații între 2 și 5 grade și a minimelor între -6 și -1 grad.

Temporar vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, cu o probabilitate mai mare în intervalul 26 ianuarie – 3 februarie.

Prognoza meteo 24 ianuarie – 6 februarie: MOLDOVA

Vremea va intra într-un proces de încălzire treptată. De la o medie a maximelor termice de -4 grade și a minimelor de -10 grade, la începutul intervalului, va fi până la 5-6 grade media maximelor și -2 grade a minimelor, în jurul datei de 28 ianuarie. În zilele care vor urma, temperaturile maxime vor avea o medie care va avea variații între 2 și 6 grade, iar temperaturile minime o medie, în general, de -5…-1 grad.

Temporar vor fi posibile precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, aproape în fiecare zi.

Prognoza meteo 24 ianuarie – 6 februarie: DOBROGEA

Și la nivelul acestei regiuni, în primele două zile se vor înregistra temperaturi sub cele specifice perioadei, media maximelor va fi de -2 grade, iar a minimelor de -6…-5 grade. Până în jurul datei de 28 ianuarie se va încălzi. Maximele termice vor atinge în medie 5-6 grade, iar minimele -1…0 grade.

Ulterior, până la finalul intervalului de prognoză, valorile termice vor avea variații, între 3 și 6 grade media maximelor și între -3 și 0 grade a minimelor.

Temporar vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, cu o probabilitate mai mare în intervalul 24-26 ianuarie, precum și în primele zile ale lunii februarie.

Prognoza meteo 24 ianuarie – 6 februarie: MUNTENIA

Valorile termice vor fi în creștere, de la o medie a maximelor de -1 grad și o medie a minimelor de -9…-8 grade, la începutul intervalului, până la valori de 7-8 grade pentru media maximelor și -3…-2 grade pentru cea a minimelor, în jurul datei de 28 ianuarie.

În zilele care vor urma este posibilă, din nou, o ușoară scădere a temperaturilor. La finalul intervalului de prognoză media maximelor va fi de 4-6 grade, iar a minimelor de -6…-4 grade.

Până la finalul lunii ianuarie doar izolat vor fi precipitații slabe sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie. În primele zile din februarie, va fi posibil ca aria acestora să se extindă.

Prognoza meteo 24 ianuarie – 6 februarie: OLTENIA

Până în jurul datei de 28 ianuarie, vremea va fi într-un proces treptat de încălzire. De la o medie a maximelor termice de 0 grade și a minimelor de -11…-10 grade, în prima zi, se va ajunge la maxime termice care în medie să atingă 7-8 grade și minime care în medie să fie de -3…-2 grade.

În zilele care vor urma nu vor mai fi variații semnificative, media maximelor se va situa între 4 și 7 grade, iar a minimelor între -5 și -2 grade.

Probabilitatea de precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie va crește după data de 28 februarie.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate