Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deținutul ”Spiderman” a dat în judecată trei procurori, la Tribunalul Alba: Cere 2.000.000 de lei. Cum și-a primit porecla

Publicat

Un deținut celebru prin penitenciarele din România a dat în judecată trei procurori și cere 2.000.000 din partea magistraților. 

Este vorba despre Ibram Manet, supranumit pușcăriașul ”Spiderman”, după ce în 2006 s-a urcat pe acoperișul Penitenciarului Oradea și a amenințat că se aruncă.

De asemenea, în decursul anilor, Manet a avut mai multe tentative de suicid, sau acte de violență prin sălile de judecată. Mai mult de atât, acesta da regulat în judecată diverse instituții ale statului sau magistrați.

Cel mai recent dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Alba, în data de 15 noiembrie.

Manet cere 2.000.000 de lei de la trei magistrați de pe raza Curții de Apel Oradea.

Mai exact,cei trei magistrați sunt: Ioan Marian Racolţa, judecător la Judecătoria Oradea, Aurel Sebastian Vălean, procuror general al Parchetului Curţii de Apel Oradea și Adrian ionel Sferlea, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea.

Momentan dosarul nu a primit un prim termen de judecată.

În urmă cu doi ani Manet a dat în judecată, tot pe rolul Tribunalului Alba, Judecătoria Oradea și a cerut ca instanța bihoreană să îi plătească 12 milioane de lei cu titlul de daune morale.

Atunci, într-o cerere scrisă de mână, denumită ”Memoriu – Sesizare” și încă un document numit ”Sesizare Președintelui Tribunalului Alba”, Ibram a detaliat motivele pentru care a dat în judecată instanța din Bihor.

CITEȘTE ȘI: Un deținut a cerut la Tribunalul Alba, daune de 12 miloane de lei pentru o ”sentință dată cu rea voință”. Decizia magistraților

Acesta a susținut că Judecătoria Oradea, ”a pronunțat cu rea voință” printr-o sentință penală, care a privit o abatere disciplinară ușoară, ca deținutul să fie pus 10 zile la izolare și să fie fie trecut la regim închis de maximă siguranță, se arată în motivarea Tribunalului Alba.

Cum și-a primit porecla ”Deținutul Spiderman”

În 4 octombrie 2006, Ibram Manet s-a urcat pe acoperișul închisorii Oradea și a amenințat că se va arunca de pe cladire dacă nu ii vor fi soluționate cererile. Ibram Manet era încarcerat atunci în penitenciarul din Oradea de aproximativ cinci ani, executând o condamnare de opt ani pentru tâlharie și furt calificat.

Ibram Manet i-a acuzat pe gardieni că l-au bătut, la dispoziția comandantului penitenciarului Ioan Ilea și că l-au legat de mai multe ori cu lanțuri de patul din celulă.

Deținutul a cerut atunci să discute cu procurorul țef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor Șerban Blaj, dar în momentul în care acesta a apărut, Ibram a refuzat dialogul, motivând că “Blaj este corupt”.

De asemenea, deținutul a mai solicitat prezenta a doi asistenți sociali și a unui echipaj medical, motivând ca este bolnav.

Deținutul a fost convins de preotul penitenciarului să coboare de pe acoperis dupa aproximativ o oră, fiind preluat de gardieni, potrivit protv.ro.

sursă foto: bihoreanul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax