Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deținutul ”Spiderman” a dat în judecată trei procurori, la Tribunalul Alba: Cere 2.000.000 de lei. Cum și-a primit porecla

Publicat

Un deținut celebru prin penitenciarele din România a dat în judecată trei procurori și cere 2.000.000 din partea magistraților. 

Este vorba despre Ibram Manet, supranumit pușcăriașul ”Spiderman”, după ce în 2006 s-a urcat pe acoperișul Penitenciarului Oradea și a amenințat că se aruncă.

De asemenea, în decursul anilor, Manet a avut mai multe tentative de suicid, sau acte de violență prin sălile de judecată. Mai mult de atât, acesta da regulat în judecată diverse instituții ale statului sau magistrați.

Cel mai recent dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Alba, în data de 15 noiembrie.

Manet cere 2.000.000 de lei de la trei magistrați de pe raza Curții de Apel Oradea.

Mai exact,cei trei magistrați sunt: Ioan Marian Racolţa, judecător la Judecătoria Oradea, Aurel Sebastian Vălean, procuror general al Parchetului Curţii de Apel Oradea și Adrian ionel Sferlea, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea.

Momentan dosarul nu a primit un prim termen de judecată.

În urmă cu doi ani Manet a dat în judecată, tot pe rolul Tribunalului Alba, Judecătoria Oradea și a cerut ca instanța bihoreană să îi plătească 12 milioane de lei cu titlul de daune morale.

Atunci, într-o cerere scrisă de mână, denumită ”Memoriu – Sesizare” și încă un document numit ”Sesizare Președintelui Tribunalului Alba”, Ibram a detaliat motivele pentru care a dat în judecată instanța din Bihor.

CITEȘTE ȘI: Un deținut a cerut la Tribunalul Alba, daune de 12 miloane de lei pentru o ”sentință dată cu rea voință”. Decizia magistraților

Acesta a susținut că Judecătoria Oradea, ”a pronunțat cu rea voință” printr-o sentință penală, care a privit o abatere disciplinară ușoară, ca deținutul să fie pus 10 zile la izolare și să fie fie trecut la regim închis de maximă siguranță, se arată în motivarea Tribunalului Alba.

Cum și-a primit porecla ”Deținutul Spiderman”

În 4 octombrie 2006, Ibram Manet s-a urcat pe acoperișul închisorii Oradea și a amenințat că se va arunca de pe cladire dacă nu ii vor fi soluționate cererile. Ibram Manet era încarcerat atunci în penitenciarul din Oradea de aproximativ cinci ani, executând o condamnare de opt ani pentru tâlharie și furt calificat.

Ibram Manet i-a acuzat pe gardieni că l-au bătut, la dispoziția comandantului penitenciarului Ioan Ilea și că l-au legat de mai multe ori cu lanțuri de patul din celulă.

Deținutul a cerut atunci să discute cu procurorul țef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor Șerban Blaj, dar în momentul în care acesta a apărut, Ibram a refuzat dialogul, motivând că “Blaj este corupt”.

De asemenea, deținutul a mai solicitat prezenta a doi asistenți sociali și a unui echipaj medical, motivând ca este bolnav.

Deținutul a fost convins de preotul penitenciarului să coboare de pe acoperis dupa aproximativ o oră, fiind preluat de gardieni, potrivit protv.ro.

sursă foto: bihoreanul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

EVENIMENT

I-a sustras unui minor un lănțișor din aur iar ulterior i-a cerut bani pentru a i-l înapoia. Tânăr din Alba Iulia, REȚINUT

Publicat

Un tânăr din Alba Iulia a fost reținut pentru furt calificat și șantaj. Acesta i-ar fi sustras unui minor un lănțișor din aur, iar pentru a i-l înapoia i-ar fi pretins o sumă de bani.

Potrivit IPJ Alba, la data de 26 noiembrie 2022, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr de 19 ani, din Alba Iulia, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt  calificat și șantaj.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în seara zilei de 11 noiembrie 2022, s-ar fi întâlnit cu un minor de 13 ani, din Teiuș, căruia i-ar fi cerut să își scoată lănțișorul din aur și să îi permită să îl fotografieze, context în care și l-ar fi însușit.

Ulterior, i-ar fi cerut minorului suma de 200 de lei, pentru a-i înapoia bijuteria.

Tânărul reținut va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii sale activități infracționale.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Metoda prin care un bărbat i-a furat economiile unui vârstnic de 92 de ani din Alba. Recomandările polițiștilor pentru cetățeni

Publicat

bani

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei au identificat un  bărbat din județul Mureș care este bănuit că ar fi sustras economiile unui bărbat de 92 de ani, din comuna Cetatea de Baltă. Acesta s-ar fi folosit de pretextul vânzării unor seturi de oale și cuțite, pentru a fi primit în casă, de vârstnic. Poliția recomandă cetățenilor să fie prudenți atunci când sunt abordați de diverși comercianți ambulanți.

Potrivit IPJ Alba, la data de 25 noiembrie 2022, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei au identificat un bărbat de 41 de ani, din comuna Cristești, județul Mureș, ca persoană bănuită de săvârșirea, la data de 24 noiembrie 2022, a unei infracțiuni de furt a cărei victimă a fost un bărbat de 92 de ani, din comuna Cetatea de Baltă, județul Alba.

Se pare că bărbatul l-ar fi abordat pe vârstnic pentru a-i vinde oale și cuțite, context în care ar fi fost primit în locuință, unde, profitând de neatenția acestuia, i-ar fi sustras suma de 16.000 de lei.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, întregul prejudiciu a fost recuperat și restituit păgubitului.

Pentru a nu deveni victime ale furturilor din locuință, polițiștii vin în întâmpinarea cetățenilor cu câteva recomandări:

 • Nu permiteți accesul în locuință celor care vin să prezinte diverse „promoții”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!
 • Dacă sună la ușă persoane ce pretind că reprezintă unități care oferă servicii publice (deratizare, instalații electrice, termice sau de gaz), nu le lăsați să intre în casă decât după verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu!
 • Nu oferiți informații necunoscuților despre bunurile pe care le dețineți sau despre vecini, nici măcar celor care susțin că sunt reprezentanții unor instituții, dacă nu pot face această dovadă!

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Burse de merit, de studiu și sociale, pentru elevii din Zlatna, în anul școlar 2022-2023. Ce valoare vor avea

Publicat

drona

Administrația locală din Zlatna a aprobat acordarea a 174 de burse de merit, de studiu și sociale elevilor din oraș, în anul școlar 2022-2023. 

Consilierii locali din Zlatna au votat în ședința ordinară din luna noiembrie un proiect privind aprobarea numărului de burse și al cuantumului unei burse pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat din oraș, pentru anul școlar 2022-2023.

Astfel, au fost aprobate:

 • 51 burse de merit, în cuantum de 200 lei/elev/lună
 • 46 burse de studiu, în cuantum de 150 lei/elev/lună
 • 77 burse de ajutor social, în cuantum de 200 lei/elev/lună

Citeste mai mult
Publicitate

ABRUD

3-6 decembrie: Evenimentul cultural „Sf. Varvara – Ocrotitoarea Abrudului”, la Abrud. PROGRAM

Publicat

În perioada 3 – 6 decembrie, în orașul Abrud va avea loc evenimentul cultural „Sf. Varvara – Ocrotitoarea Abrudului”. 

Consilierii locali din Abrud au votat joi, 24 noiembrie, un proiect privind aprobarea activităților desfășurate cu ocazia evenimentului cultural „Sf. Varvara – Ocrotitoarea Abrudului”, ce va avea loc în perioada 3 – 6 decembrie 2022.

Potrivit documentului, finanțarea cheltuielilor pentru desfășurarea activităților prilejuite cu ocazia evenimentului cultural „Sf. Varvara – Ocrotitoarea Abrudului”, estimate la 10.000 de lei, se face din sume provenite din sponsorizări și din bugetul local al orașului Abrud.

Program „Sf Varvara – Ocrotitoarea Abrudului”

Sâmbătă, 3 decembrie

 • ora 13:30 – Sfințirea Centrului de zi „Sf. Ierarh Nicolae” Abrud
  • prezentarea titlului de Cetățean de onoare pentru ÎPS Irineu, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române de la Alba Iulia

Duminică, 4 decembrie

 • ora 12:00 – Sfințire troiță Sf. Varvara, Biserica Pogorârea Duhului Sfânt, pr. Matei
 • ora 12:30 – Sfințire totem Sf. Varvara Biserica Pogorârea Duhului Sfânt, pr. Matei
 • ora 14:00 – Ședință festivă a Consiliului Local, Sala de ședințe CL Abrud
  • Acordare titluri cetățeni de onoare: IPS Nicolae Mladin In memoriam (fost Arhiepiscop de Sibiu și Mitropolit al Ardealului), Ileana Anghel Meșter (artist plastic, poet și profesor), Tiberiu Tanțoș (profesor de sport și antrenor emerit de schi)

Luni, 5 decembrie

 • ora 17:30 – Concert Corul Academica – Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Biserica Catolică

Marți, 6 decembrie

 • ora 17:30 – Concert Remus Von Henning, Biserica Reformată

Organizatorii activităților sunt Consiliul Local Abrud și Primăria Abrud.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax