Connect with us
Advertisement

Actualitate

Diferența dintre „oprirea” și „staționarea” unui vehicul. Semnul de circulație care îi încurcă pe unii șoferi

Publicat

Mulți dintre români au probleme în a face diferența dintre „oprirea” și „staționarea” unui vehicul. 

Când șoferii nu înțeleg diferența dintre „oprire” și „staționare”, pot apărea situații în care aceștia încalcă regulile de circulație și pot fi implicați în incidente sau pot crea inconveniențe pentru ceilalți participanți la trafic.

Diferența dintre „oprirea” și „staționarea” unui vehicul constă în scopul și durata acțiunii.

Diferența dintre „oprirea” și „staționarea” unui vehicul:

Oprirea vehiculului implică încetinirea și oprirea temporară a vehiculului pentru o perioadă scurtă de timp, de obicei în scopul îndeplinirii unei acțiuni specifice, cum ar fi îmbarcarea sau debarcarea pasagerilor, descărcarea sau încărcarea mărfurilor sau efectuarea unui serviciu rapid.

Oprirea este considerată ca fiind o acțiune temporară și se desfășoară de obicei pe partea carosabilă, cu excepția situațiilor în care există marcaje sau semne care permit oprirea în afara părții carosabile.

De exemplu, oprirea este permisă în zona marcată pentru staționare în fața unui magazin pentru a permite încărcarea unor cumpărături în mașină.

Diferența dintre „oprirea” și „staționarea” unui vehicul:

Staționarea vehiculului presupune parcarea acestuia într-un anumit loc și menținerea poziției staționare pentru o perioadă mai lungă de timp, fără scopul de a îndeplini o acțiune specifică în acel moment.

  • „Staţionarea interzisă” poate fi însoțit și de un panou adițional care marchează începutul, continuarea sau sfârșitul zonei de acțiune a acestuia, sau poate avea inscripționate pe panou niște săgeți cu aceeași semnificație.

Staționarea poate avea loc într-o parcare desemnată, într-un garaj sau în alte zone special destinate parcării.

Este considerată o acțiune pe termen mai lung, în care vehiculul este lăsat în mod intenționat fără a fi utilizat pentru o perioadă extinsă de timp.

În concluzie, oprirea este o acțiune temporară și scurtă în care vehiculul se oprește pentru a îndeplini o anumită acțiune, în timp ce staționarea implică parcarea vehiculului într-un anumit loc pentru o perioadă mai lungă de timp, fără un scop imediat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. sorin

    sâmbătă, 22.07.2023 at 08:21

    „Semnul” se numește indicator în legislația rutieră.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement