Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din acest an, la Colegiul Tehnic „I. D. Lăzărescu” Cugir funcţionează o clasă de şcoală profesională

Publicat

După mai mulţi ani în care şcolile profesionale au fost desfiinţate, elevii din Cugir au şansa să primească pregătire teoretică şi practică pentru formarea în meserii ca strungar, operator pe maşini cu comandă numerică sau sculer-matriţer. Din 2012, la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” din Cugir funcţionează o clasă cu 26 de locuri de şcoală profesională.

În sprijinul elevilor care vor să urmeze o meserie, Ministerul Educaţiei a reînfiinţat din acest an şcolile profesionale. „Teoria e teorie, dacă nu pui mâna pe o maşină, nu ştii nimic”, spuneau profesorii de la aceste şcoli, iar acum tinerii au acces din nou la acest tip de calificare.

Din anul şcolar 2012-2013, în programa Colegiului Tehnic „I. D. Lăzărescu” Cugir se regăsesc cursuri în cadrul şcolii profesionale, respectiv o clasă de 26 de elevi (clasa a X-A cu profil zi). Aceştia vor fi specializaţi şi calificaţi în profilul tehnologic a operaţiilor prin prelucrare la rece, cu durata de studiu de 2 ani. Elevii vor avea parte atât de pregătire teoretică, cât şi practică, în atelierele-şcoală din incinta liceului. Vor putea efectua practica de specilaitate la una dintre firmele din Cugir, SC „Prototip” SRL, specializată în operaţiuni de mecanică generală.

După finalizarea studiilor, absolvenţii şcolii profesionale vor obţine o diplomă sau un certificat care le va atesta meseria, recunoscut pe plan naţional şi european. Calificările sunt în ca strungar, rectificator, operator pe maşini cu comandă numerică – CNC, sculer-matriţer.

După doi ani, aceştia pot continua o formă de învăţământ la seral.

Sorin GIURCA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax