Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DOCUMENT: Prospectul vaccinului Janssen, produs de J&J. Prima tranșă ajunge joi în România. Efectele adverse

Publicat

Primele 60.000 de doze de vaccin produs de Johnson & Johnson vor ajunge joi în România. Serul care poartă denumire Janssen se aplică doar într-o singură doză și este recomandat doar persoanelor de peste 18 ani.

Vaccinul Janssen, la fel ca AstraZeneca, a fost dezvoltat pe baza unui vector viral nereplicativ, spre deosebire de Moderna şi Pfizer-BioNTech care au la bază ARN mesager.

DOCUMENT: Prospectul vaccinului Janssen produs de Johnson & Johnson ( română)

Vaccinul dezvoltat de J&J a devenit în data de 11 martie al patrulea ser împotriva Covid-19 care a primit undă verde de la Agenţia Europeană a Medicamentului.

Un studiu clinic la nivel mondial a arătat că vaccinul Johnson & Johnson a fost 66% eficient în prevenirea diferitelor variante de coronavirus şi 85% eficient împotriva cazurilor severe.

Potrivit prospectului printre reacţiile adverse mai frecvente se numără: cefalee, greaţă, mialgie, oboseală sau durere la nivelul locului de injectare.

Europarlamentar – are o bună eficacitate

Cristian Buşoi, preşedintele ITRE din Parlamentul European, a spus că vaccinul Johnson & Johnson care a început să fie livrat aztăzi în UE are o bună eficacitate, demonstrată, în studiile clinice, atât împotriva tulpinii originale, cât şi împotriva variaţiilor britanice, sud-africane şi braziliene. 

”60 de mii de doze urmează să ajungă joi în România, într-o primă tranşă, care va fi distribuită către medicii de familie şi în centrele mobile, iar până la finalul lunii iunie, producătorul Johnson & Johnson va livra, în întreaga UE, până la 55 de milioane de doze cu vaccin,” a scris Cristian Buşoi pe pagina de Facebook.

Acesta este de părere că serul va acceleara masiv campania de vaccinare din UE, mai ales că pentru imunizare este necesară administrarea unei singure doze.

”În al doilea trimestru al acestui an, în UE vor fi distribuite 360 de milioane de doze din vaccinurile autorizate, mai mult de jumătate dintre aceste, 200 de milioane, produse de Pfizer – BioNTech. 

O veste bună a venit astăzi şi de la comisarul european pentru Piaţă Internă, Thierry Breton, care ne-a anunţat, la şedinţa grupului PPE pentru campania de vaccinare că, în Europa, a crescut la 53 numărul fabricilor autorizate pentru producţia de vaccinuri împotriva COVID-19,”  

Europa este singurul continent care foloseşte în prezent patru tipuri de vaccinuri anti- COVID19: Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Moderna şi Johnson&Johnson, mai scrie europarlamentarul.

”Aceste date ne îndreptăţesc să fim mai mult decât optimişti privind succesul campaniei de vaccinare şi a obiectivelor pe care ni le-am asumat la nivel european. Dacă totul va merge fără sincope, fiecare cetăţean ar putea fi vaccinat până la mijlocul verii, în luna iulie, şi sunt, deci, toate şansele ca viaţa să revină la normal,” adaugă Cristian Buşoi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax