Eveniment
Două incendii de vegetație, în două zone diferite din județul Alba. Ce semnal de alarmă trag pompierii
Două incendii de vegetație au avut loc în două zone diferite ale județului Alba, marți, 27 februarie. Un incendiu a fost seizat în satul Musca, iar altul într-un sat din Blaj.
Cele două incendii de vegetație au fost anunțate de pompierii din Alba, în jurul orei 16.00.
Potrivit ISU Alba, secția de Pompieri Câmpeni intervine în cooperare cu SVSU Lupșa pentru localizarea și stingerea unui incendiu de vegetație uscată în localitate Musca.
Din informațiile apelantului incendiul se manifesta pe aproximativ două hectare.
De asemenea, garda de intervenție Blaj intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu în mun. Blaj, sat Spătac.
Este vorba despre un incendiu din de vegetație uscată ce se manifestă pe aproximativ 3000 de metri pătrați.
Forțele de intervenție lucrează pentru stingerea în totalitate a incendiului, au transmis pompierii din Alba.
Avertismentul pompierilor din Alba
În ultimele ore, echipajele operative din subunitățile ISU Alba cât și Seviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au intervenit de urgență pentru limitarean propagării și stingerea mai multor arderi necontrolate care au produs pagube însemnate pe raza județului Alba, au precizat reprezentații ISU Alba.
Incendiile de vegetație uscată se propagă rapid și pun în pericol culturile agricole din apropiere, locuințele și chiar viețile oamenilor. De asemenea, fumul generat de aceste incendii poate afecta grav traficul rutier!
Transmitem un apel către populaţie, să respecte interdicţiile privind focul deschis pentru arderea vegetației uscate!
Evitați să ardeți resturile de grădinărit sau alte deșeuri în zonele cu vegetație naturală, deoarece acestea pot declanșa incendii.
Nu aruncați țigări sau alte obiecte inflamabile în zonele cu vegetație naturală.
Fiți atenți la temperaturi ridicate și la vântul puternic, deoarece aceste condiții pot spori riscul de incendiu.
Dacă observați un incendiu de vegetație naturală, sunați imediat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și încercați să vă îndepărtați cât mai repede posibil de zona afectată.
Astfel de intervenții sunt dificile deoarece de cele mai multe ori autospecialele pompierilor nu pot ajunge în zona focarelor de incendiu din cauza lipsei căilor de acces.
De asemenea, de cele mai multe ori, în zonă nu exista surse de alimentare cu apă, iar suprafața care arde este foarte mare.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News