Connect with us
Advertisement

Actualitate

Dragnea, între inculpat și pacient. Are termen la Curtea Supremă în dosarul angajărilor fictive, dar este în spital

dragnea

Publicat

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, este citat luni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde el însuși a cerut să fie audiat în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Copilului. Dragnea are o condamnare în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

Prezența lui Dragnea la termen este pusă serios sub semnul întrebării după internarea sa în spital, sâmbătă. Singurul comunicator al PSD despre starea lui Dragnea, Codrin Ștefănescu, a anunțat că șeful său are dublă hernie de disc, iar medicii i-au recomandat să stea câteva zile la pat. Tot Ștefănescu a mai spus că medicii ar urma să decidă dacă se impune o operație.

La termenul de luni de la Curtea Supremă ar putea fi audiaţi şi alţi inculpaţi din dosar, dar şi martori. La termenul trecut, Instanţa supremă a admis cererea depusă de Liviu Dragnea privind reaudierea sa în dosarul DGASPC Teleorman.

Un complet de cinci judecători de la Instanţa Supremă a reluat în februarie procesul DGASPC Teleorman. Din septembrie 2018, când a intrat în faza de apel, dosarul a fost amânat pe parcursul a cinci termene de judecată, în urma deciziei CCR privind constituirea completurilor de cinci judecători de la ÎCCJ. Completul care îl judecă în prezent pe Dragnea este format din judecătoarele Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera şi Rodica Aida Popa, potrivit Agerpres.

Pe 21 iunie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi a Anisei Niculina Stoica.

Procurorii susţineau că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a celor două angajate.

Potrivit DNA, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul organizaţiei PSD Teleorman.

DNA mai susţinea că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Procurorii afirmau că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.

Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC.

Sursă: G4Media.ro

Sursă foto: Liviu Dragnea, facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 18.03.2019 at 18:48

    O taraganeaza asta pana fac puscaria aia de cinci stele cu piscina si apartamente pentru neveste.
    Atunci sa vezi cum se declara toti vinovati.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement