Connect with us
Advertisement

Actualitate

Finanţări până la 55.000 de euro de la stat, pentru IMM. Cum poti fi obţinuţi bani pentru investiţii în cadrul Programului de comerț și servicii 2017

Publicat

casa marcat magazin Firmele vor avea acces la finanţări de la stat, până la 250.000 de lei, respectiv 55.000 de euro, pentru pentru investiții în cadrul Programului de comerț și servicii 2017. Bugetul total alocat este de de 49,9 milioane de lei penru acest program.

Sunt așteptate completări și modificări din partea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și  Antreprenoriat, fiind vorba despre un proiect pus în dezbatere publică.

Se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de minim 200 de beneficiari. Schema va fi valabilă până la 31 decembrie 2017, însă plățile în cadrul schemei de minimis vor fi efectuate până la 31 decembrie 2018.

Data de la care cererile de finanțare vor putea fi depuse în cadrul Programului de comerț și servicii 2017 va fi anunțată în perioada următoare.

Beneficiari eligibili

Vor avea acces la finanţări întreprinderile mici și mijlocii care respectă următoarele criterii la data depunerii cererii de finanțare:

– sunt înregistraţi conform Legii nr. 31/1990 privind societăţile sau în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanti în afaceri;

– sunt persoane juridice (societăţi/societăţi cooperative) care au ca obiect de activitate comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă;

– au cel puţin doi ani calendaristici de la înfiinţare la data deschiderii sesiunii de depunere a proiectelor;

– nu au beneficiat de alocaţie financiară nerambursabilă în cadrul programului în ultimii trei ani;

– nu au datorii la bugetul general consolidat şi la bugetele locale;

– nu au depăşit plafonul de minimis de 200.000 de euro pe durata a trei exerciţii financiare consecutive;

Ajutorul financiar nerambursabil va fi de maximum 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile efectuate, dar nu mai mult de 250.000 de lei pentru fiecare beneficiar. Beneficiarii vor trebui să contribuie financiar cu cel puțin 10% din valoarea eligibilă a proiectului, dar și să susțină în întregime valoarea neeligibilă.

La categoria cheltuieli eligibile sunt cele pentru echipamente IT tehnică de calcul; cititoare pentru cod de bare; cântare electronice cu/fără printer pentru etichetare; aparate de marcat electronice fiscale; echipamente tehnologice, maşini, utilaje şi instalaţii de lucru; electro şi motostivuitoare; active necorporale referitoare la brevete de inventie, mărci de produse si servicii; mobilier, aparatură birotică și sisteme de protecţie a valorilor umane şi materiale; autoutilitare, cu excepția vehiculelor de teren; certificarea unui sistem de management al calităţii, mediului, sănătăţii şi securităţii ocupaţionale și pentru siguranța alimentelor; realizarea unei pagini web pentru prezentarea activităţii solicitantului, dacă nu există o pagină web la depunerea proiectului; instalaţii și echipamente specifice în scopul obţinerii unei economii de energie; instalaţii de încălzire sau climatizare; participarea la cursuri de instruire pentru formare; comisionul de garantare aferent anului acordării garanţiei calificare profesională; consultanţă pentru întocmirea documentaţiei, dar nu mai mult de 2% din valoarea eligibilă a proiectului.

Beneficiarul va fi obligat să implementeze planul de afaceri și să facă toate cheltuielile eligibile și neeligibile până cel târziu la data de 31 martie 2018.

sursa: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement