Connect with us
Advertisement

Eveniment

FOTO: Complexul de agrement de la Bazinul Olimpic din Alba Iulia. Trei piscine, teren de sport, locuri de joacă, plajă şi relaxare. PROIECTUL

Publicat

proiect baza de agrement bazinComplexul de agrement ce va fi construit în zona Bazinului Olimpic din Alba Iulia şi va completa oferta pentru relaxare şi sport în aer liber începe să prindă contur. Proiectul, aflat acum în etapa de consultare publică pentru documentaţia PUD, cuprinde detalii despre viitoarea bază sportivă. Aceasta va cuprinde, pe lângă bazinul olimpic acoperit ce funcţionează deja, alte trei bazine exterioare – unul de înot, cu şase culoare, altul de agrement, cu hidromasaj şi încă unul pentru copii, cu tobogan. Complexul va mai avea teren de sport pentru tenis, volei, baschet, spaţii verzi, punct de alimentaţie fastfood, vestiare, duşuri şi grupuri sanitare.

Complexul va funcționa ca ștrand pe perioada de vară, fiind destinat practicării sportului şi locaţie de petrecere a timpului liber.

Documentaţia Plan Urbanistic de Detaliu “Construire bază sportivă şi de agrement tona Bazin Olimpic” Alba Iulia este realizată de Transilvania Construct, în calitate de proiectant şi se află în consultare publică până în 10 februarie.

Terenul aflat în studiu este intravilan şi are o suprafață de 18.149 mp, respectiv 14.136 mp terenul şi clădirea Bazinului Olimpic recent reabilitată (incintă şi terasă 3.607 mp, parcări şi trotuar) și o parcelă de teren de 4.013 mp, cumpărată ulterior de primărie, situată în spatele acestuia, pe latura de nord.

Citește și FOTO-VIDEO: S-a deschis AquaPark Arsenal: Tobogane, piscine, spații de relaxare și adrenalină. PLUS cea mai lungă tiroliană din România

plan complex agrement zona bazin olimpic alba iulia În Planul Urbanistic de Detaliu se propun următoarele amenajări şi construcţii:

Clădire administrativă (parter şi mansardă) cu acces din exterior, cu destinație de birouri, casierie, cabină control acces, vestiare cu dușuri, grupuri sanitare

femei/bărbați, sală de forță şi sală de fitness, spaţii anexe.

Corpul administrativ va fi amplasat la intersecția străzii Republicii cu strada Alcala

de Henares şi este clădirea prin care se face accesul publicului în incinta bazei

sportive și de agrement. Spatiile sunt divizate în două zone: una accesibila publicului și cealaltă fiind destinata personalului complexului.

 

Trei bazine de înot deschise:

bazine exterioare baza agrement alba iulia Bazin de înot cu lungimea de 25 m, lăţimea de 15,4 m şi adâncimea de 1,4 – 2 m. Va fi dotat cu blocstarturi pentru 6 culoare pe latura scurtă, cu orientare est şi cu gradene pe partea sud-estică. Accesul în bazin se va face prin scări din inox.

Bazin de agrement pentru inițiere adulți/copii, legat cu un bazin de relaxare mediu, echipat cu instalație de masaj (adâncime maximă 1,35m). Pentru evitarea creării unor diferențe de nivel în cadrul bazinului de înot şi pentru a nu fi stânjenit procesul de înot, s-a decis legarea bazinului de relaxare mediu de bazinul de agrement, se arată în documentaţie. Vor fi amenajate patru sisteme de hidromasaj (două grupuri de paturi pentru hidromasaj, organizate circular; în centrul zonei create de grupurile de paturi cu hidromasaj, va fi desenat în finisaj simbolul „Celealaltă capitale – Alba Iulia” ce va marca un sistem de hidromasaj în pardoseală).

Bazinul de agrement va avea o forma dreptunghiulara, iar accesul se va putea face pe treptele semicirculare amplasate în colţul nord-vestic al bazinului sau cu ajutorul scărilor verticale din inox.

Pentru persoanele cu handicap locomotor se va prevedea un lift special, amplasat pe latura vestica a bazinului.

Bazin cu tobogan pentru copii mici şi foarte mici. Bazinul pentru copii este format din două bazine circulare unite între ele, cu adâncimea variabilă, de la 0,10 m la 0,60 m. În zona cu adâncime de 0,60m se vor monta tobogane, iar accesul se va face pe scările circulare amplasate pe tot conturul zonei. Bazinul va fi dotat în vecinătate cu dușuri exterioare pentru copii.

Dușuri exterioare în zona bazinelor: cele 12 dușuri vor fi deschise, însă protejate discret privirilor de panouri în forma de S.

terasa complex agrement alba iulia Platforme exterioare bazinelor, folosite pentru plajă şi mobilate cu șezlonguri şi umbrele de soare. Bazinele vor fi împrejmuite de o platforma pentru plajă din dale speciale.

Punct alimentar tip fast-food cu terasă (chioşc 45 mp şi terasă 165 mp). Punctul alimentar va fi de tip fast-food si va permite publicului consumul de sandwich-uri, cafea, băuturi răcoritoare, dulciuri etc. Va fi o construcție din lemn cu funcțiune sezonieră ce va fi înglobată şi acoperită de structura de lemn a terasei, tip filigorie, prevăzută cu sisteme retractabile de umbrire.

Terenul de sport (682 mp): dimensionat pentru a se putea practica diverse întreceri sportive: volei, baschet, tenis, badminton; va fi amenajat cu suprafețe sintetice realizate cu rășini acrilice sau în combinație cu poliuretan pentru o mai bună absorbție a șocurilor.

Pe laturile de nord şi de vest terenul va fi mărginit de o construcție parter ce va adăposti vestiarele sportivilor, grupurile sanitare aferente bazinelor și spaţii de depozitare diferențiate, pentru terenul de sport şi pentru ștrand. De asemenea, vor fi prevăzute gradene şi spaţii speciale pentru televiziune/media. În colturile terenului vor fi amplasate patru reflectoare specifice activităților sportive. Terenul poate fi funcțional şi în timpul iernii, dacă este cazul, prin acoperirea cu un balon presostatic încălzit cu aer cald.

loc de joaca complex agrement alba iulia bazinLocuri de joacă pentru copii (315 mp) cu dale cauciucate şi nisip, tobogane. Au fost gândite pe categorii de vârstă, fiind amplasate într-o zonă mai retrasă. cuprind o groapă cu nisip pentru copii mici şi foarte mici, ce se afla în imediata vecinătate a bazinului pentru copii şi un loc de joaca de dimensiuni mai mari, pentru copii de vârstă mică-medie. Acesta din urmă va fi compus din două zone opuse – una cu nisip şi dotata cu mobilier specific: tobogane, balansoare, leagăne, iar cealaltă va fi finisată cu dale de cauciuc şi dotată cu trei jeturi de apa tip fântâna arteziană.

Cele doua zone vor fi separate de un spațiu intermediar înierbat şi împrejmuite de un gărduleț cu înălţimea de 75 cm de care vor fi prinse, la interior, bănci continue de lemn pentru ședere. Părinții vor putea supraveghea copiii din zona de plajă amenajată împrejurul locurilor de joacă.

Parcaje drumuri şi alei de acces pietonale, suporturi urbane pentru biciclete. În fata corpului administrativ se va amplasa un parcaj pentru 34 locuri (2 locuri pentru persoane cu dizabilități). Este prevăzută şi o zonă cu suporturi pentru 100 de biciclete. S-au prevăzut 12 locuri de parcare pe trotuar, în fata bazinului, similar cu cele existente în partea stângă.

terasa baza sportiva si agremen bazin olimpic alba iulia Aleile pietonale vor permite accesul publicului la cele trei bazine, locul de joacă, terenul de sport, punctul de alimentație publică, la terasă şi terenul gazonat pentru plajă. Aleile vor fi accesorizate cu mobilier urban precum: corpuri de iluminat decorative, jardiniere, bănci din lemn, coșuri de gunoi.

Terasa exterioara a bazinului olimpic se va lega de zona de agrement prin intermediul unei scări şi a gradenelor. Terasa va putea fi închiriata pentru diverse prestări servicii.

 

spatii verzi si relaxare baza sportiva si agrement alba iulia Spaţii verzi cu arbuști ornamentali, plante vegetale pentru protecție și umbrire și zone destinate spațiului verde înierbate cu rulouri tip gazon.

În colţul de nord-vest al incintei se propune amenajarea unei zone umbrite şi retrase pentru practicarea jocurilor de societate, relaxării.

Grup sanitar pentru public, vestiare sportivi, depozitare recuzită ștrand/ teren sport (315 mp). Clădirea va proteja zona de plajă din jurul bazinelor de posibila poluare fonică produsa în zona terenului de sport. În același timp, aceasta servește adăpostirii funcțiunilor necesare specifice derulării activităților sportive şi a grupurilor sanitare publice aferente celor trei bazine.

Vestiarele pentru sportivi vor funcționa ca sistem de „filtru”, având ieșire direct în zona terenului de sport. în același corp de clădire sunt adăpostite şi 2 magazii.

Incinta bazinului şi accesul controlat în baza de agrement se va face în relație şi coordonare cu sistemul server realizat deja în clădirea bazinului olimpic.

Complexul va fi împrejmuit şi iluminat şi va avea sistem sistem propriu de încălzire apă cu panouri solare.

Vezi şi VIDEO: Cum va arăta BAZA de AGREMENT de lângă Bazinul Olimpic din Alba Iulia. Spaţii de relaxare, piscine, teren de sport

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement