Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO Comunicat de presă USR-PLUS Alba: Dacian Cioloș s-a întâlnit cu locuitorii din Alba Iulia în Cetatea Alba Carolina


Publicat

Duminică, 6 septembrie 2020, copreședintele Alianței USR PLUS, europarlamentarul Dacian Cioloş, s-a aflat în Alba Iulia, la invitația membrilor și simpatizanților Alianței. Prima parte a programului fostului premier a cuprins o conferință de presă, având ca subiect alegerile locale de la 27 septembrie, dar și sesiune foto alături de candidații Alianței la aceste alegeri.

Începând cu ora 15.00, Dacian Cioloş şi candidaţii USR PLUS Alba s-au aflat în Cetatea Alba Carolina unde s-au întâlnit cu locuitorii municipiului Alba Iulia și au discutat despre problemele importante ale orașului și posibile soluții pentru ele.

La finalul vizitei, Dacian Cioloș, alături de cei doi copreședinți ai Alianței USR PLUS ALBA, Beniamin Todosiu și Mihail David, și de Gabriel Pleșa, candidatul Alianței pentru funcția de primar al municipiului Alba Iulia au făcut câteva declarații.

Dacian Cioloş: „M-am bucurat să fiu azi la Alba Iulia alături de colegii noștri. Avem candidați extraordinar de buni în tot județul și mai ales la Alba Iulia. Sunt sigur că domnul Gabriel Pleșa, candidatul nostru pentru Primăria Alba Iulia și echipa sa vor schimba în bine acest minunat oraș. De asemenea avem o echipă foarte bună pentru Consiliul Județean, condusă de colegul Mihail David, care candidează pentru funcția de președinte al CJ Alba. Avem oameni onești, profesioniști, oameni ai locului, care cunosc foarte bine comunitățile din care fac parte și care pot aduce schimbarea în bine în acele comunități.

Alba Iulia și județul Alba merită mai mult. Vechii lideri din administrația publică locală au arătat ce pot, și-au arătat limitele, iar oamenii văd acest lucru și vor ceva nou, ceva mai bun. Avem încă în județul Alba comunități parcă uitate de lume, unde nu doar infrastructura este necesară, ci și implicarea autorităților locale pentru a-i ajuta pe oameni să își valorifice produsele și să le dea o speranță tinerilor să nu mai plece din acele comunități. De ani de zile județul Alba se depopulează, de ani de zile oamenii își pierd încrederea că mai pot avea un viitor aici. Și știu că cetățenii își doresc un viitor mai bun pentru municipiul Alba Iulia și pentru județul Alba, își doresc să fie administrați de oameni cinstiți și competenți. Așa că-i invit ca pe 27 septembrie să iasă la vot în număr cât mai mare și să voteze candidații Alianței USR PLUS pentru primăriile localităților, pentru consiliile locale, pentru consiliul județean și pentru președintele Consiliului Județean Alba.”

Mihail David: „Președinția Consiliului Județean Alba este cea mai înaltă funcție publică la nivel județean și am acceptat să candidez din partea USR PLUS pentru ca generația fiicei mele să nu mai fie nevoită să părăsească România din cauza săraciei și a corupției cum au fost nevoiți să o facă milioane de români în ultimii 30 de ani. Avem proiecte bune ;i necesare pentru județ și vom avea atât sprijinul viitorilor parlamentari USR PLUS, cât și din partea europarlamentarilor noștri de la Bruxelles. Împreună cu echipa mea vom face tot ceea ce ține de noi pentru cetățenii Județului Alba.”

Beniamin Todosiu: „În calitate de copreședinte al alianței USR PLUS Alba, mă bucură foarte mult faptul că astăzi avem deosebita plăcere să fie alături de noi domnul Dacian Cioloș, un lider și o voce puternică în Parlamentul European. În Alba am declanșat revoluția prin care vrem să aducem buna guvernare și respectul față de cetățean în administrația locală și în cea județeană. Suntem oameni care vrem să schimbăm în bine comunitățile în care trăim și, după 27 septembrie, colegii noștri vor fi prezenți în toate administrațiile locale unde candidam. Sunt oameni profesioniști, oameni care își iubesc comunitatea și care vor sa muncească pentru comuna, orașul sau municipiul în care trăiesc.

Sunt oameni care vor fi vocea cetățenilor și vor lupta pentru ca această voce să fie ascultată și respectată. Suntem singura formațiune politică ce se bucură de încrederea cetățenilor și suntem considerați ca alternativa reala la actuala clasa politica locală. Această încredere pe care o primim zi de zi in strada ne ambiționează să demonstrăm că, într-adevăr, se poate. Avem curajul de a candida și avem curajul să ne asumăm proiecte mari pentru Alba, fie că vorbim despre construcția unui spital nou, sau construcția unui stadion modern, a unui teatru sau chiar a unui pod secundar peste Mureș, care sa fluidizeze traficul din cartierul Partoș. Vrem să fructificăm avantajul rețelei de autostrăzi care va fi funcțională spre finalul anului 2021, vrem să conectăm zonele județului de aceste autostrăzi, iar dezvoltarea zonei Munților Apuseni va fi o prioritate pentru consilierii județeni și viitori parlamentari ai alianței USR PLUS. Echipele USR PLUS sunt pregătite sa intre în administrațiile locale, iar colegii noștri sunt oameni verticali și bine pregătiți. Avem nevoie de astfel de oameni în primarii, consilii locale sau în Consiliul Județean.”

Gabriel Pleșa: „Astăzi, alături de președintele grupului politic Renew Europe, Dacian Cioloș, aflat în vizită în Cealaltă Capitală, am luat la pas Cetatea din Alba Iulia pentru a avea un dialog deschis și civilizat cu cetățenii, un dialog bazat pe idei și proiecte pentru comunitatea locală. În Alba Iulia a început schimbarea, iar după 27 septembrie, atunci când Alianța USR PLUS va fi prezentă în administrația locală, Primăria își va întoarce fața spre cetățeni. Respectul față de oameni, față de comunitatea în care trăim trebuie să primeze, iar împreună cu echipa de consilieri locali vom schimba modul în care în Alba Iulia se face administrație publică. Am alături de mine o echipă de oameni competenți, de oameni tineri, profesioniști, care își iubesc orașul și își doresc să se implice și să contribuie la schimbarea comunității în bine. Îmi doresc ca Alba Iulia să devină un oraș prosper, motiv pentru care Alianța USR PLUS își asumă reformarea aparatului administrativ pentru eficientizarea acestuia în folosul cetățeanului, atragerea de investiții și crearea unui parc industrial pentru redimensionarea și dinamizarea mediului economic, investiții în infrastructura orașului, investiții în educație, cultură și sport, dar își asumă și construcția unui nou spital județean la Alba Iulia. Echipa USR PLUS Alba Iulia e pregătită să intre în administrația locală, iar vizita copreședintelui USR PLUS, Dacian Cioloș, ne oferă certitudinea că albaiulienii au un partener de încredere în Parlamentul European. Suntem oameni ca tine și suntem hotărâți să schimbăm Alba Iulia în BINE!”

Echipa de Comunicare USR PLUS ALBA

Acest articol a fost comandat de Partidul Uniunea Salvați România – Organizația Județeana Alba, parte a alianței electorale “Alianța  USR PLUS”, cod mandatar financiar: 21200251

Executat de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

PSD lucrează la un proiect pentru legalizarea marijuanei. Ciolacu: Vorbim de o legalizare în zona medicală și industrială

Publicat

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că partidul său lucrează la un proiect de lege pentru legalizarea consumului de marijuana în scop medicinal.

”Doamna Cristina Dumitrache de la Constanța, care are acest proiect…el este în dezbatere în interiorul grupului și vom lua o decizie. Vorbim de o legalizare în zona medicală și industrială”, a declarat Marcel Ciolacu la Radio Guerilla.

Ciolacu a interzis magazinele de etnobotanice. ”Elevii, în loc să facă coadă la shaorma, făceau la etnobotanice”

Liderul PSD a fost cel care a interzis magazinele etnobotanice în Buzău, pe vremea când era consilier local.

„Era un flagel în momentul acela în Buzău. Am avut informații puse la dispoziție de poliție si DIICOT și toți elevii mai mari de la licee, în loc să facă coadă la shaorma făceau la etnobotanice”, a reamintit Ciolacu.

Un fost consilier a lui Dan Barna a cerut legalizarea marijuanei

În vară, Andrei Caramitru, fostul consilier al liderului USR Dan Barna, a cerut legalizarea marijuanei pentru a repune Bucureștiul pe harta turismului mondial.

El a spus că prin această măsură capitala României ar putea concura cu Amstedam.

foto: facebook/ Marcel Ciolacu

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Muncii: Mărim salariul minim și continuăm acțiunea de combatere a muncii nedeclarate și subdeclarate

Publicat

„România are nevoie nu doar de forță de muncă, ci și de salarii mai mari”  transmite Raluca Turcan, ministrul Muncii precizând totodată ca Inspecția Muncii va continua acțiune de combatere a muncii nedeclarate sau subdeclarate.

Ministrul muncii citat de DCNews mai spune că „România are nevoie nu doar de forță de muncă, ci și de salarii mai mari. Pentru a răspunde problemelor din piața muncii, avem nevoie de creșterea salariului minim, de corectitudine în relațiile de muncă și de valorificarea oportunităților locale de dezvoltare.(…)

Ministrul Muncii: Creșterea salariul minim reduce migrația forței de muncă

Majorarea salariului minim și creșterea veniturilor angajaților reprezintă prima condiție pentru a reduce migrația forței de muncă și totodată singura soluție, pe termen lung, pentru a-I ajuta pe români să facă față la creșterile de prețuri.”

Aceasta este una dintre preocupările noastre principale, pe care am subliniat-o și în cursul discuțiilor de astăzi, însă trebuie să avem în vedere și nivelul de suportabilitate al companiilor.

Tocmai de aceea mi-am propus, încă de la începutul mandatului, să avem anul acesta un mecanism predictibil de stabilire a salariului minim agreat cu partenerii sociali.

Orice creștere salarială care nu este fundamentată pe o înțelegere deopotrivă cu firmele și angajații poate duce la pierderea locurilor de muncă.

Acesta este discuția pe care o purtăm acum și căreia trebuie să-I găsim soluție realistă, nu populistă.

I-am asigurat, o dată în plus, pe angajatorii și pe angajații cu care am stat de vorbă astăzi, că sunt cel mai mare susținător al creșterii salariului minim dintre toți miniștrii care au fost vreodată la Ministerul Muncii.

Munca ”la negru” și ” la gri”, în vizorul ministrului

Pe de altă parte, vom continua campania derulată de Inspecția Muncii pentru combaterea muncii nedeclarate și subdeclarate.

Din cele 120.000 noi locuri de muncă înregistrate de la începutul anului, 40% sunt plătite pe salariul minim, iar dacă acest lucru nu corespunde realității cei afectați sunt nu doar angajații care pierd la pensie, ci și angajatorii.

Această campanie este o completare binevenită a efortului de a stabili o majorare a salariului minim care să ducă și la creșterea nivelului general de venituri și la creșterea puterii de cumpărare.(..)” transmite Raluca Turcan, ministrul Muncii.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LISTA actualizată a statelor cu risc epidemiologic. Bulgaria și Moldova intră în zona galbenă, Spania în zona verde

Publicat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de joi, 16 septembrie, Hotărârea numărul 71 privind actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Principalele modificări sunt:

– în zona roșie au intrat: Grenada, Bahamas, Barbados, Guyana, Bonaire, Saint Eustatius și Saba și Liechtenstein;

– în zona galbenă au intrat:

  • din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Bulgaria, Franța, Thailanda, Puerto Rico, Eswatini și Guernsey;
  • din zona verde, în urma creșterii incidenței: Republica Moldova, Honduras, Noua Caledonie, Saint Vincent și Grenadine și Gibraltar;

– în zona verde au intrat: Spania, Danemarca, Luxemburg, Mexic, Panama, Argentina, Maroc și Montserrat.

Vezi lista completă – Anexa la HCNSU nr. 71 din 16.09.2021

Lista statelor / țărilor cu risc epidemiologic: Zona roșie

Stat/Zonă/Teritoriu – Rata de incidentă cumulată la 1,000 locuitori*

Grenada 18,6

Israel 13,9

Guam 13,0

Polinezia Franceză 12,6

Muntenegru 12,1

Dominica 11,9

Mongolia 10,5

Bermuda 10,0

Georgia 9,7

Serbia 9,5

Cuba 9,4

Saint Lucia 9,1

Suriname 8,6

Malaysia 8,5

Saint Kitts și Nevis 8,3

Kosovo 7,6

Sint Maarten 7,5

Marea Britanie** 7,3

Seychelles 6,9

Anguilla 6,8

Palestina 6,0

Antigua și Barbuda 6,0

Statele Unite ale Americii 5,7

Costa Rica 5,6

Aruba 5,5

Slovenia 5,1

Insula Man 4,4

Elveția 4,3

Albania 4,3

Bahamas 4,2

Azerbaidjan 4,2

Botswana 4,2

Iran 4,2

Irlanda 4,1

Insulele Virgine ale Statelor Unite 4,1

Bonaire, Saint Eustatius și Saba 4,1

Estonia 4,0

Macedonia de Nord 3,9

Lituania 3,9

Belize 3,9

Brunei Darussalam 3,9

Maldive 3,8

Turcia 3,7

Jersey 3,6

Norvegia 3,6

Barbados 3,5

Guyana 3,5

Fiji 3,3

Grecia 3,2

Cipru 3,2

Jamaica 3,1

Liechtenstein 3,0

Sri Lanka 3,0

Kazahstan 3,0

Africa de Sud** 1,6

Brazilia** 0,7

Nepal** 0,7

India** 0,4

Lista statelor/țărilor cu risc epidemiologic: Zona galbenă

Stat/Zonă/Teritoriu – Rata de incidentă cumulată la 1,000 locuitori*

Curaçao 2,9

Thailanda 2,9

Noua Caledonie 2,9

Bulgaria 2,8

Austria 2,8

Insulele Turks și Caicos 2,8

Guernsey 2,8

Gibraltar 2,8

Croația 2,6

Letonia 2,6

Guatemala 2,5

Armenia 2,5

Filipine 2,5

Mauritius 2,4

Belarus 2,4

Franța 2,4

Libia 2,4

Belgia 2,4

Insulele Virgine Britanice 2,4

Capul Verde 2,4

Monaco 2,4

Puerto Rico 2,3

Bosnia și Herțegovina 2,2

Olanda 2,0

Tunisia 2,0

San Marino 1,9

Portugalia 1,9

Irak 1,9

Trinidad și Tobago 1,9

Republica Moldova 1,9

Vietnam 1,8

Liban 1,8

Federația Rusă 1,8

Germania 1,8

Eswatini 1,8

Japonia 1,7

Saint Vincent și Grenadine 1,7

Timorul de Est 1,6

Islanda 1,6

Honduras 1,6

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Bătălie mare pentru construcția primilor 63 de km din Autostrada „Moldovei” A7: 39 de oferte, depuse pentru primul tronson

Publicat

39 de oferte au fost depuse la licitația pentru construirea celor 63 km din Autostrada A7 Ploiești (Dumbrava)-Buzău, a anunțat joi fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă. Potrivit acestuia, numărul mare de oferte demonstrează pregătirea temeinică a documentației, precum și importanța proiectului în general.

Fostul ministru a explicat că 13 oferte sunt pentru Lotul I Dumbrava – Mizil, 12 pentru Lotul II Mizil – Spătaru și 14 pentru Lotul III Spătaru – Buzău.

„Autostrada A7 – coloana vertebrală a Moldovei – este un proiect de suflet pentru mine, pentru care m-am luptat încă din 2014, de la momentul dezbaterii Masterplanului de Transport, în 2016 pentru a fi licitată proiectarea la cheie și, mai apoi, în cele 8 luni de mandat la Ministerul Transporturilor”, a spus Drulă.

„Ce am făcut concret în acest an împreună cu echipa mea pentru Autostrada A7:

  • am obținut includerea proiectului până la Pașcani în PNRR, securizând astfel finanțarea viitoarelor lucrări;
  • am finalizat studiul de fezabilitate, am obținut avizele, acordul de mediu, am realizat exproprierile și am licitat la începutul verii primul sector Ploiești-Buzău;
  • am lăsat celelalte sectoare din PNRR într-un stadiu avansat, cu studii de teren în fază finală, studiile de fezabilitate și proiectele tehnice predate și în diverse etape de aprobare, procedurile de mediu în linie dreaptă, în grafic pentru lansarea licitațiilor de lucrări și pentru aceste sectoare;
  • am aprobat traseul și am dat drumul la investigațiile detaliate de teren pe celelalte sectoare Pașcani – Suceava – Siret”, a mai spus Drulă.

Licitația pentru execuția tronsonului A7 Ploiești (Dumbrava) – Buzău a fost lansată pe 1 iunie.

Licitația este de tipul FIDIC Roșu, în care proiectul tehnic deja a fost realizat, iar la licitație este scoasă direct execuția.

Tronsonul Ploiești – Buzău este împărțită în trei loturi distincte:

– lotul 1 Dumbrava – Mizil (km 0+000 – km 21+000)

– lotul 2 Mizil – Pietroasele (km 21+000 – km 49+350)

– lotul 3 Pietroasele – municipiul Buzău (km 49+350 – km 63+250).

Valoarea estimată este între 4,290 miliarde de lei şi 5,062 miliarde de lei, fără TVA.

Câteva cifre în acest sens din cadrul sectorului Ploiești-Buzău:

– lungime – 63 km;

– 6 noduri rutiere;

– 160 de ha de perdele forestiere;

– 42 de poduri + pasaje;

– 4 spații de servicii moderne, dotate și cu stații de încărcare electrice.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate