Connect with us
Advertisement

Eveniment

FOTO: Investiţie de 1,97 milioane euro la Sebeş. Cum va arăta complexul sportiv şi de recreere modern în Parcul Arini

Publicat

complex arini sebes terenuri sportLa Sebeş se pregăteşte o investiţie de 1,97 milioane de euro, prin care localnicii şi turiştii vor avea acces la un complex modern de petrecere a timpului liber. În zona Parcului Arini, se conturează o bază sportivă şi de recreere cu bazine de înot, terenuri de sport, spaţii pentru plajă şi relaxare.

Studiul de fezabilitate al proiectului a fost finalizat, iar marţi, 6 septembrie, de la ora 9.00, la sediul Primăriei din Sebeş va fi organizată o dezbatere publică, în care va fi prezentată documentaţia.

Vezi şi FOTO: Ștrand în zona Arini din Sebeş, cu două bazine, teren de volei, cafenele și spațiu de cazare

Complexul sportiv şi de recreere va asigura o capacitate maximă de 750 de persoane. Include două bazine, unul mai mare, cu jacuzzi, pentru adulţi, iar altul mai mic pentru copii, ambele deservite cu cabine de schimb şi duşuri. Vor fi două terenuri de sport, unul pentru volei şi celălalt pentru badminton. Localnicii şi turiştii vor avea acces la spaţii moderne pentru plajă, relaxare şi distracţie în aer liber.

Investiţia este calculată la valoarea de 1.970.000 euro cu TVA, respectiv 8.797.280 lei cu TVA şi ar urma să fie gata în 17 luni (din care 5 luni pentru proiectare).

Necesitatea investitiei a apărut ca urmare a lipsei unui complex în care să poată fi desfăşurate diverse activităţi de petrecere a timpului liber, pe fondul dezvoltării oraşului, se arată în proiect. Lucrarea “Complex Sportiv de Recreere din Municipiul Sebeş, jud. Alba” este inclusă în lista sinteză a complexurilor sportive propuse a fi finanţate şi eliberată de către Compania Naţională de Investiţii (CNI) SA.

De la ce se porneşte şi care este varianta de amenajare

complex arini sebes generalÎn varianta aleasă de primărie, dintre cele două prezentate de elaboratorul studiului de fezabilitate (Electroproiect Ada SRL Petroşani), cele două bazine vor avea contur liber şi tehnologii moderne (sistem de recirculare overflow). În cealaltă variantă, bazinele aveau contur rectangular şi tehnologii clasice.

Suprafaţa totală a amplasamentului este de 1.2130 mp, iar suprafaţa construită este de 12.030 mp.Terenul care urmează a fi ocupat permanent sau temporar de lucrare aparţine Primariei Municipiului Sebeş, nefiind nevoie de exproprieri.

Durata estimată a realizării investitiei efective, adică lucrările de proiectare tehnică, avizare şi constructii-montaj se estimează la 17 luni după obţinerea tuturor avizelor, autorizaţiei de construire şi emiterea ordinului de începere a lucrărilor (5 luni pentru proiectare, 12 luni pentru execuţia lucrărilor).

În prezent, în Parcul Arini, pe lângă baza sportivă, motel, terenuri de fotbal, există un ştrand în aer liber aflat în stare avansată de degradare, ca urmare a faptului că nu a mai fost utilizat de peste 10 ani.

Astfel, pe suprafaţa pusă la dispoziţie pentru realizarea complexului sportiv există unele construcţii (cabine de duş, clădirea portarului şi împrejmuirea), ce nu sunt cuprinse în inventarul Municipiului Sebeş. Se propune ca aceste construcţii să fie dezafectate şi să fie făcute terasamente. De asemenea, acum, în zona vizată nu există reţele de apă, canalizare menajeră, canalizare pluvială şi gaze naturale, alimentarea cu utilităţi a complexului fiind descrisă în acelaşi proiect.

Cum va arăta complexul

bazine arini sebes complex strandÎn studiul de fezabilitate sunt descrise în detaliu construcţiile şi lucrările.

Cea mai mare construcţie din proiect este bazinul de înot în aer liber pentru adulţi şi tineret. Va fi împărţit în două zone, una cu adâncime de 1,4 m în partea de nord, respectiv 1,1 m în partea de sud, cu patru scări de acces cu bare de inox. Pereţii vor fi din beton armat cu grosimea de 25 cm. Suprafaţa ocupată de bazinul pentru adulţi este 2.140 mp, cu un volum de apă de 2.782 mc.

În bazinul de 1,1 m adâncime, va fi un jacuzzi, pe partea de vest, cu o adâncime de 0,7 m, iar pe partea de est va fi un tobogan cu 3 slide-uri, cu acces din afara bazinului.

Trecerea între cele două bazine se va face pe două trepte ce respecta forma bazinului de 1,1 m. Va avea şi doua cascade de apă.

În partea de acces principal, vor fi şase duşuri solare. Pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi în bazin se va achiziţiona un elevator mobil.

Pentru întreţinerea bazinului pe timp de iarnă, s-a prevăzut dotarea acestuia cu prelată împotriva îngheţului.

bazin copii complex arini sebesSeparat, va fi bazinul pentru copii cu vârste mici. Va fi rotund, cu încă un cerc incorporat, cu adâncimile de 0,7 m şi 0,575 m. Suprafaţa ocupată de bazinul pentru copii mici este de 314 mp, cu un volum de apă de 184 mc. Bazinul va fi dotat cu o ciupercă cu apă şi doua tobogane. S-a prevăzut placarea cu placi antiderapante.

Pe marginile bazinelor vor fi şezlonguri.

Se vor amenaja un teren de badminton şi unul de volei, în zona de sud al complexului, în apropiere de accesul secundar si pavilonul de servicii. Suprafaţa pentru terenul de badminton  este de 124,74 mp (8,1 m x 15,4 m) şi pentru cel de volei 360 mp (15 m x 24 m).

Terenurile vor fi dotate cu echipamente, iar gazonul va fi artificial. În apropiere de terenuri vor fi montate trei duşuri solare.

Va mai fi amenajată o scenă fixă, la accesul principal, în partea stangă, în interiorul complexului. Suprafaţa este de 72 mp. Structura acoperişului este realizată integral din metal, tip pergolă şi va fi dotată cu sistem audio propriu.

Pentru circulaţie si zona de şezlonguri vor fi amenajate alei care vor face legătura între diferitele zone ale complexului. Zona pietonală principala va avea o suprafata de 2.160 mp, cu plăci de granit, iar zona de plajă şezlonguri va avea o suprafaţă de 2297, cu plăci din travertine şi drum de incintă 180 mp

Va fi amenajat şi un pavilion de servicii pentru spaţii comerciale, zona de duşuri şi grupurile sanitare, zona de prim ajutor, spaţii administrative. Băile, duşurile, cabinele de schimb şi punct de prim ajutor sunt poziţionate pe partea dreaptă şi au o suprafaţă de 220 mp + 47,87 mp.

Duşurile de femei au suprafata de 29 mp, grup sanitar femei, cu suprafata de 38.47 mp, mama si copilul, cu suprafata de 16.40 mp, prim ajutor si salvamar, cu suprafata de 16.40 mp, duşuri barbati, cu suprafata de 29 mp, grup sanitar barbati, cu suprafata de 33.48 mp, grup sanitar persoane cu dizabilitati, cu suprafata de 13.80 mp si dus persoane cu dizabilitati, cu suprafata de 5.71mp.

Cabine de schimb (vestiare) sunt de tip modular şi vor permite accesul unui număr de 75 de persoane.

Camera tehnică este prevăzută la subsolul corpului cu funcţiune de duşuri, băi şi va avea o suprafaţă de 220 mp.

plan bazine arini complex sebesAccesul principal al vizitatorilor se va face prin poarta de acces amplasată în partea de nord a amplasamentului. Va avea două corpuri de clădire, doi turchineţi verticali cu acces magnetic şi poarta de acces pietonal.

În complex vor fi şi spaţii verzi, cu arbori ornamentali, arbuşti şi gazon. Vor fi bănci circulare din lemn şi coşuri de gunoi.

Complexul va fi dotat cu sistem de antiefracţie, antiincendiu, supraveghere video, sonorizare ambientală.

Amenajarea zonei de agrement si strand presupune crearea unor mai multe zone distincte care sa satisfaca atat toate categoriile de vizitatori dupa grupa de varsta cat si dupa preocupari . Vor fi realizate zone unde se realizeaza odihna pasiva, zona pentru copii cat si zona de sport, se mai arată în documentaţie.

Suprafata total amenajată va fi de 1213 mp, astfel:

-suprafata totala luciu apa: 2454mp;

-suprafata pietonala principală pavaj granit: 2160 mp;

-suprafata plaja sezlonguri: 2297mp;

-suprafata spatii verzi: 3505 mp.

-suprafata terenuri de sport: 485mp

-suprafata construita: 621mp;

-suprafata scena fixa: 72mp.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement