Eveniment
FOTO: Legitimații și semne distinctive noi pentru primarul, viceprimarul și consilierii locali din Alba Iulia
Primarul, viceprimarul și consilierii locali din Alba Iulia vor avea legitimații care atestă calitatea acestora și semne distinctive noi pe care vor avea dreptul să le poarte pe întreaga durată a mandatului.
Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de votat în ședința de marți, 30 martie, un proiect privind aprobarea modelului legitimației pentru aleșii locali ai municipiului Alba Iulia și a modelului semnului distinctiv al calității acestora.
Potrivit prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, la începutul fiecărui mandat, după depunerea jurământului de primar, respectiv cu ocazia declarării ca legal constituit a consiliului local, aleșilor locali în funcție li se eliberează o legitimație care atestă calitatea acestora, precum și un semn distinctiv al calității lor de reprezentanți aleși ai colectivității locale, pe care au dreptul să îl poarte pe întreaga durată a mandatului.
După alegerea viceprimarilor și acestora li se eliberează, o legitimație care atestă calitatea acestora, precum și un semn distinctiv al calității lor de reprezentanți aleși ai colectivității locale, pe care au dreptul să îl poarte pe întreaga durată a mandatului.
Stema heraldică a Municipiului Alba Iulia a fost aprobată prin Hotărârea de Guvern nr. 1604/2003.
Modelul legitimației de ales local (primar, viceprimar, consilier local) și modelul semnului distinctiv pentru aceștia au fost stabilite prin Hotărârea Guvernului nr. 18/2021, în temeiul căreia au fost întocmite modelele legitimaților aleșilor locali ai municipiului Alba Iulia și a modelelor semnului distinctiv al acestora.
„Având în vedere că modelul legitimațiilor primarului municipiului și a consilierilor locali a fost aprobat prin HCL 403/2005, urmare a modificărilor legislative apărute se impune actualizarea modelului legitimației pentru aleșii locali ai municipiului Alba Iulia și a modelului semnului distinctiv”, se precizează în referatul de aprobare a proiectului.
Legitimațiile vor fi realizate din material plastic flexibil alb, cu grosimea de 0,3 – 0,5 mm, având pe revers culoarea alb, negru, albastru închis (bleumarin) sau vișiniu închis. Legitimațiile vor fi tratate după tipărire prin laminare în folie transparentă, după unul procedeele utilizate în prezent în acest scop. Legitimațiile vor avea lungimea de 80 mm și lățimea de 55 mm.
Semnul distinctiv este o insignă confecționată din tombac, argintată având forma unui scut, cu dimensiunile de 24/28 mm, pe care sunt marcate:
- culorile drapelului României, stema României și înscrisul „PRIMARUL MUNICIPIULUI ALBA IULIA” (calitatea alesului local și denumirea localității).
- culorile drapelului României, stema României și înscrisul „VICEPRIMARUL MUNICIPIULUI ALBA IULIA” (calitatea alesului local și denumirea localității).
- culorile drapelului României, înscrisul „CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI ALBA IULIA”, stema Municipiului Alba Iulia conform HG 1604/2003 și înscrisul „CONSILIER LOCAL” (calitatea alesului local).
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
pilu
joi, 25.03.2021 at 18:01
Pe cine dracu intereseaza prostiile astea ? Asta nu serveste la faptul ca nu face nimic si nici la faptul ca face ceva pentru comunitatea care l-a ales. Va sta capul numai la nimicuri in timp ce gunoiele erau cat casa.