Connect with us
Publicitate

BLAJ

FOTO VIDEO: Podul Minciunilor din Blaj, unul dintre cele mai spectaculoase din România. Concert la inaugurare, după modernizări

Publicat

Circulația pe ”Podul Minciunilor” din Blaj se redeschide joi, 1 decembrie, de la ora 16.00. Podul a fost supus unor lucrări de modernizare.

Inaugurarea podului modernizat va fi marcată oficial luni, 5 decembrie, printr-un „Concert pe pod”, o manifestare despre care autoritățile blăjene anunță că va deveni tradițională, potrivit primarului Gheorghe Valentin Rotar.

Marți seara, pe pod au fost făcute teste ale sistemului de iluminat. Este vorba despre un sistem dinamic, luminile se schimbă în mai multe culori.

Una dintre cele mai spectaculoase construcții din România

Investiția pentru lucrările de reabilitare și modernizare a Podului Minciunilor a fost de aproximativ 14 milioane de lei (cu TVA), fonduri locale și guvernamentale.

 

 

Noul pod este structurat cu cinci benzi de circulație rutieră și două benzi pentru circulația pietonală, cu trotuare acoperite și încălzite.

La finalul lucrărilor, Podul Minciunilor devine dintre cele mai spectaculoase construcții din România, cu soluții arhitecturale contemporane care respectă patrimoniul existent în zonă, potrivit administrației locale. Lucrările au fost derulate începând cu 28 martie 2022 și a fost respectat termenul de finalizare, 1 decembrie 2022.

Mai jos, imagine din timpul lucrărilor.

Reabilitarea și modernizarea Podului Minciunilor este o investiție foarte importantă și obligatorie pentru Blaj, menită să rezolve, în primul rând, dificultățile create de traficul rutier din zonă. În plus, podul vechi și degradat este înlocuit cu unul nou, modern, cu o arhitectură deosebită, a precizat sursa citată.

Concert pe pod

Evenimentul de inaugurare va fi sub forma unui concert care se va desfășura pe pod. Are loc luni, 5 decembrie, de la ora 18.00.

Programul artistic este susținut de Fanfara Județului Alba, dirijor Coriolan Honcaș, și de Robert Gavrilaș și Trupa The Puzzles. Atmosfera va fi întreținută de DJ George Vasinc.

Organizatori: Primăria și Consiliul Local Blaj, Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură Augustin Bena Alba.

Sursă imagini: Facebook – Gheorghe Valentin Rotar

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax