Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Proiect pentru protejarea patrimoniului cultural în Cimitirul Evreiesc din Alba Iulia, câștigat de Muzeul Unirii

Publicat

La sfârșitul anului trecut, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia a câștigat un important proiect, intitulat Conservation and Restoration of Monumental Funerary Stones in the Jewish Cemetery in Alba Iulia, Romania, în valoare de 62.000 de dolari, finanțat de ambasada Statelor Unite ale Americii.

Proiectul care are ca obiectiv protejarea patrimoniului cultural și care se va desfășura în acest an, își propune printre altele continuarea Taberei anuale de Conservare și Restaurare desfășurată în cadrul Cimitirului Evreiesc din Alba Iulia.

Vezi și VIDEO: Secretele cimitirului evreiesc din Alba Iulia. Povestea unui obiectiv turistic pe care nu îl vizitează nimeni

De asemenea, el dorește să atingă și alte obiective, precum: realizarea unei conferinței destinate importanței cercetării istorice a cimitirelor și a prezervării monumentelor, indiferent de natura lor, implicarea în campaniile taberei specialiști din diverse domenii, studenți, voluntari cât și elevi de liceu, publicarea unui volum aniversar care să însumeze activitatea desfășurată începând cu anul 2014 până în prezent și organizarea unei expoziții finale cu prilejul unui deceniu de activitate al taberei.

De remarcat că voluntarii vor avea posibilitatea să se familiarizeze cu domeniul restaurării pietrei, participând atât teoretic cât și practic la activitățile desfășurate în perioada implementării proiectului.

Proiectul este coordonat de Sidonia Petronela Olea, restaurator în cadrul  Compartimentului de Restaurare Piatră al Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax