Actualitate
FOTO: Sărbătoare la Centrul de zi ,,Sfânta Irina” din Blaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului
Copiii de la Centrul de zi ,,Sfânta Irina” din Blaj au avut parte de momente speciale cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului. Micuţii, împreună cu educatoarea, au realizat pe un panou o horă cu copii din toate colţurile lumii şi au aflat că deşi sunt diferiţi, toţii copiii păstrează în suflete dragostea şi inocenţa. Copiii au ieşit apoi în faţa centrului de zi unde au primit coifuri, baloane colorate şi cretă pentru a desena pe asfalt. Micuţii au cântat şi au dansat pe cântecele copilăriei şi s-au distrat cu baloane de săpun.
„În fiecare an pregătim momente speciale pentru copilaşi cu ocazia zilei de 1 iunie. Acum le-am vorbit copiilor pe înţelesul lor despre cât de diferiţi sunt copiii şi totuşi atât de asemănători. Indiferent de zona în care s-au născut, limba pe care o vorbesc sau de culoarea pielii, copiii iubesc, râd şi se bucură la fel. După această scurtă lecţie, copiii au cântat, au desenat pe asfalt şi s-au jucat cu baloane de săpun. La plecarea acasă, micuţii au primit în piept câte o faţă zâmbitoare, câte un cadou realizat de educatoare şi câte un pachet cu dulciuri oferit de Primăria Blaj care de fiecare dată reuşeşte să aducă un zâmbet pe feţele copilaşilor” a spus părintele Vasile Seicean, coordonatorul acestui centru de zi.
Aproximativ 40 de copii din Blaj cu vârsta între 0 şi 3 ani beneficiază de serviciile Centrului de Zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina”, un centru pilot la nivelul reţelei sociale a Patriarhiei Române. Centrul funcţionează din vara anului 2012 în cadrul reţelei social-filantropice a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei fiind coordonat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Acesta vine în sprijinul părinţilor care locuiesc pe raza municipiului Blaj şi au o situaţie socio-economică dificilă, oferind o alternativă pentru îngrijirea şi educarea copiilor cu vârste cuprinse între 0 – 3 ani. Copiii sunt îngrijiţi 10 ore pe zi, primesc două mese principale şi două gustări, igienizare corespunzătoare, au program de odihnă, activităţi educative cu caracter ludic, activităţi de socializare şi integrare, de recreere, evaluare psihologică periodică a dezvoltării cognitive şi intervenţie logopedică. De asemenea, părinţilor li se oferă servicii de consiliere socială şi psihologică, informare, mediere în relaţiile cu serviciile sociale şi instruire în ceea ce priveşte educarea şi îngrijirea corespunzătoare copilului mic.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News