Connect with us
Advertisement

Actualitate

FOTO ŞTIREA TA pe Alba24: Pericol pentru trecători, pe traseul turistic din Cetatea Alba Carolina. „Capcane” pe podul de lemn de la Poarta IV

Publicat

20182822_1534697856551809_1587535380_n Una dintre cele mai circulate zone din Cetatea Alba Carolina întâmpină turiştii şi localnicii, cu „obstacole”. Pe podul de la Poarta IV a Cetăţii Alba Carolina au apărut găuri în structura de lemn, un adevărat pericol pentru trecători, după cum a sesizat un cititor Alba24.

„Podul de la Poarta a lV-a, un adevărat pericol public! O bucată de scândură din pod a căzut. Podul este plin de cuie scoase, fiind un real pericol! Ce fac autoritățile competente?”, ne-a transmis cititorul Alba24.ro.

„Podul de piatră s-a dărâmat”, cântecul copilăriei se transformă în realitate astfel, la Alba Iulia, singura diferență fiind podul, care în acest caz este de lemn. În fiecare sezon turistic, oamenii sesizează probeme cu podul de la Poarta a IV-a a Cetății care și în acest an a început „să se dărâme”. Bucăți de scândură au început să cadă, iar cei care sunt vrăjiți de ce văd în jur și nu sunt atenți pe unde calcă au toate șansele să se lovească. Probleme similare au fost sesizate şi la podul de la Poarta III.

Vezi şi ȘTIREA TA pe ALBA24: Podurile din Cetatea Alba Carolina au început să se deterioreze. Gropi și lemne putrezite la nici trei luni de la „reabilitarea” lor

Podul din dreptul Porţii a IV-a se află pe Latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina şi a fost parte a investiţiilor considerabile de reabilitare a fortificaţiei, finalizate în această zonă acum patru ani.

Valoarea totală a proiectului „Reconstituire şi punere în valoare acces Latura de Vest Cetatea Alba Carolina, Fortificaţia de tip Vauban, Municipiul Alba Iulia” a fost de 68.347.406,8 lei, din care cheltuielile de implementare au fost de 50.562.051,68 lei. Din această sumă, 80,35% au reprezentat fonduri europene, 17,65% bani din bugetul de stat şi 2% de la bugetul local.

În total, pe Latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina a fost reabilitată o suprafaţă de aproximativ 46.000 mp, din care pe 27.000 mp au fost amenajate parcări, piste de biciclete şi trotuare şi 19.000 mp spaţii verzi. Au fost construite trei poduri auto din beton, cu lungimi de 8 ml, 10 ml, respectiv 37 ml, și are cinci puncte de acces între zona din faţa Catedralei şi Şanţurile Cetăţii.

Dacă ești martor la un eveniment deosebit pe care vrei să îl vadă toată lumea poți trimite informații, imagini sau secvențe video pe pagina de facebook Alba24 sau pe Ştirea Ta pe Alba24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Dan

    luni, 17.07.2017 at 16:34

    Si podul de trecere din parc este tot intr-o stare jalnica, si pe langa cuie iesite si sxanduri rupte este si inclinat de zici ca sta sa cada, asa ca aveti grija oameni buni ca primaria nu are grija de noi contribuabilii

  2. albanezul

    luni, 17.07.2017 at 18:09

    Probema sunt pietonii care circula viteza si nu au talpile la papuci ok! Propun sa se faca si aici inaltatoare pt limitare de viteza si sa se paveze,asa vor rezista mai mult(cam cu 2 zile) :))

  3. albanezul

    luni, 17.07.2017 at 18:11

    Probema sunt pietonii care circula cu viteza si nu au talpile la papuci ok! Propun sa se faca si aici inaltatoare pt limitare de viteza si sa se paveze,asa vor rezista mai mult(cam cu 2 zile) :))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement