Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO – VIDEO: Eveniment la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Vernisajul expoziției „Consistența instabilă”, semnată de artistul Valentin Petru Beca

Publicat

YouTube video

O nouă expoziție de pictură, semnată de Valentin Petru Beca și intitulată „Consistența instabilă (ca o existență indefinibilă)”, a fost prezentată publicului, miercuri, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Este pentru a patra oară când instituția găzduiește operele tânărului artist, originar din satul Cib, județul Alba. La eveniment a participat, în calitate de invitat special, maestrul Gheorghe Zamfir, reprezentanți ai instituțiilor de cultură din Alba, dar și simpli iubitori de artă.

Un nou eveniment a avut loc miercuri, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Este vorba despre deschiderea expoziției de pictură semnată de artistul Valentin Petru Beca și intitulată „Consistența instabilă (ca o existență indefinibilă)”.

Expoziția este una cu totul aparte, artistul surprinzând cu măiestrie scene din trecut, dar și din viața cotidiană de la țară, locul de unde se inspiră, după cum el însuși spune. „Ideile sale sunt originale, iar prin curajul de a expune, Valentin petru Beca dovedește că face parte din marea generație a picturii contemporane”, a spus muzicianul și pictorul Gheorghe Zamfir. De asemenea, Doina Hendre-Biro, profesor de istoria artei și reprezentant al Bibliotecii Batthyaneum din Alba Iulia, este de părere că „artistul refuză încadrarea într-o mișcare anume”, iar inspirația artistului provine din natură. „Însuși titlul expoziției <Consistența instabilă>, reprezintă o provocare în sine”, prin alăturarea celor doi termeni care sunt opuși ca înțeles, a mai spus aceasta.

Mai mult, după cum artistul însuși mărturisește, în realizarea tablourilor a folosit obiecte tri-dimensionale, „materiale neconvenționale”, din imediata sa vecinătate, precum: polonic, scaun, bocanci, paie, obiecte vestimentare, frânghie, lanț și altele. Pe operele sale, cel mai adesea sunt întâlnite, ca un lait-motiv, două categorii de numere. Prima, „1,2,3,4, reprezintă divinitatea, pentru că dacă le însumăm pe acestea, ajungem la cifra perfectă, 10”. Cealaltă categorie, de la 1 la 0, reprezintă imperfecțiunea, latura pământească, materialul. Mă inspir din mediul din care trăiesc, de la țară”, spune artistul.

La eveniment a participat, în calitate de invitat special, nimeni altul decat maestrul Gheorghe Zamfir, alături de reprezentanți ai Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, Direcția de Cultură Albă, ai Bibliotecii Batthyaneum din Alba Iulia, dar și simpli iubitori de artă și de frumos.

Toți cei care doresc să admire operele tânărului artist originar din comuna Almașu Mare, trebuie să știe că expoziţia este deschisă publicului până în data de 8 mai.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

YouTube video

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax