Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Garda Romană a făcut din nou spectacol! „Calul Troian” a intrat în Cetatea Alba Carolina

Publicat


Angajații Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, alături de voluntari, au reînceput încă de acum o lună să pună în scenă acte petrecute în istorie. Reprezentația din această săptămână a adus în fața spectatorilor nașterea Romei, dar și luptele dintre troieni și greci.

Organizatorii au oferit și momente care i-au amuzat pe cei prezenți, iar  „Calul Troian” a fost înlocuit de mai mulți cai putere ai unui  Volkswagen.

Sceneta a fost împărțită în trei acte, iar, în fiecare pauză, Liviu Zgârciu, purtătorul de cuvânt al Muzeului Național al Unirii prezenta o ținută a unui soldat. De asemenea, a lăsat tinerii să se fotografieze cu noul membru al gărzii, uliul șorecar cunoscut drept Gusti.

La final, Garda Romană a făcut o nouă promisiune: în fiecare vineri vor reveni cu noi spectacole care să-i țină pe cei prezenți cu sufletul la gură, dar care în același timp să îi amuze.

Povestea „Calului Troian”

Calul Troian a fost un „dar” oferit pentru Troia, însă mulți consideră „cadoul” primit o ofrandă, pe care grecii au scris: „Grecii dedică această ofrandă zeiței Atena pentru întoarcerea lor acasă”, asta după zece ani de asediu neîntrerupt, dar fără victorie.

Ideea a venit din partea lui Ulise, care a intuit că troienii vor mușca momeala și că vor lua calul de lemn ca pe un cadou și-l vor introduce în cetate. Din păcate, aceștia nici nu bănuiau ce se află în interiorul calului de lemn: soldații greci.

Cu câteva ore înainte ca darul să ajungă în Troia, grecii au părăsit țărmul și s-au îndreptat spre insula Tenedas, iar acest lucru a adus bucurie în tabăra torienilor, care au crezut că războiul s-a încheiat.  Aceștia au luat calul în cetate, ca pe un trofeu din partea grecilor și asta deoarece calul era simbolul Troiei.

Casandra, fiica regelui troian Priam si a reginei Hecuba, s-a impotrivit aducerii calului în cetate, prevestind ce se va întâmpla, dar nimeni nu a crezut-o. Potrivit legendei, zeul Apollo s-a indragostit de ea și i-a promis să-i ofere darul de a prezice viitorul dacă ar accepta să fie a lui. Casandra a acceptat târgul, însă după ce a primit darul de la Apollo nu și-a mai ținut promisiunea. Atunci Apollo a blestemat-o, astfel încât nimeni nu credea în profețiile ei.

Laocoon a prevăzut că Troia va fi asediată și i-a avertizat pe troieni că se teme de greci, însă în timp ce prevestea fapta grecilor, zeul Poseidon a ieșit din mare și a trimis șerpi uriași care l-au devorat pe Laocoon și pe fiii săi.

Troienii au păstrat calul și au sărbătorit până spre miezul nopții, când au mers la culcare. Atunci soldații greci, conduși de Ulise au ieșit și au ucis gărzile, după care au deschis porțile cetății pentru ceilalți soldați greci, care au început masacrul.

FOTO-VIDEO: Cătălin CRĂCIUN


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

”Și-a făcut-o cu mâna lui”. Un bărbat, trimis în judecată pentru obscenități comise în șanturile Cetății Alba Carolina

Publicat

santurile cetatii

Un bărbat care s-a masturbat în șanturile Cetății Alba Carolina din Alba Iulia, în fața a două tinere, a fost trimis în judecată pentru ultraj contra bunelor moravuri. Potrivit procurorilor care au anchetat cazul, bărbatul se autosatisfăcea, în plină zi, în jurul orei 15.00. Prin zona respectivă au trecut două tinere, iar în acel moment, […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: O familie din Alba Iulia a obţinut în justiţie oprirea lucrărilor la Autostrada Sebeş – Turda. Decizia se aplică imediat

Publicat

O familie din Alba Iulia, grav afectată de construcţia autostrăzii Sebeş – Turda, aflată la doar la câţiva metri de locuinţa acesteia, a obţinut în instanţă suspendarea lucrărilor până la montarea unor panouri care să asigure izolarea fonică a casei. Deși decizia este definitivă, provizorie şi executorie de îndată, fără somaţie şi fără trecerea vreunui […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Mai sunt 4 zile pentru înscrierile la școlile militare de jandarmi. Câți tineri din Alba s-au înscris deja

Publicat

Inspectoratul de Jandarmi al Județului Alba a anunțat marți că 72 de tineri din județ s-au înscris pentru sesiunea de admitere de la începutul anului viitor la școlile de subofițeri Drăgășani și Fălticeni. Mai sunt 4 zile în care tinerii interesați pot depunde cereri de înscriere, urmând să parcurgă celelalte etape premergătoare examenului scris. Cei […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Klaus Iohannis lasă să se înțeleagă că va evita dezbaterea cu Viorica Dăncilă: ”Mă voi concentra pe întâlnirile cu alegătorii”

Publicat

Klaus Iohannis a făcut mai multe declarații luni seară, înainte de ședința de la sediul PNL. Președintele a lăsat de înțeles că cel mai probabil nu va accepta o dezbatere nici în turul doi, vorbind despre ”o manevră a PSD de a atrage atenția”. ”Vedeți că deja PSD încearcă tot felul de manevre și vreau […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate