Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Spectacol extraordinar oferit de Tudor Gheorghe la Alba Iulia, în fața a peste 550 de oameni

Publicat

YouTube video

„Nu se poate cu de toate!”. Așa s-a numit concertul oferit de Tudor Gheorghe spectatorilor din Alba Iulia. Aflat în turneu național, Tudor Gheorghe a interpretat melodii de pe albumul „Pe-un franc poet”, dar și alte piese. La Alba Iulia, deși prețul biletelor a fost de 65 de lei, în sală au fost puține locuri libere. Finalul i-a găsit în picioare pe cei peste 550 de oameni care l-au întors de trei ori pe scenă pe artist.

Tudor Gheorghe a povestit că prima dată când a încercat să pună în scenă acest spectacol, se întâmpla după anul 1976, când a fost îndemnat de Valentin Silvestru, un cunoscut critic caragialeolog. Spectacolul nu a mai fost pus în scenă deoarece mai marii țării și armatei nu au apreciat piesele lui Tudor Gheorghe, acest concert fiind interzis în perioada comunismului.

Show-ul de la Alba Iulia a fost început cu o poezie, asta după ce fiecare dintre cei patru instrumentiști a intrat în scenă și a început să cânte la instrumentul său. Formația orchestrală s-a numit „Iunion” și a avut în alcătuire următoarele instrumente: pian, vioară, contrabas, tobă, iar toboșarul a cântat și la trompetă.

Concertul de la Alba Iulia a început cu piesa „De ce?” și a continuat cu „Petiție către guvern”, iar printre versurile melodiei putem aminti: „De ce ați alungat pe lefegii, în drum cu dame și copii, le-ați luat modestul lor dejun, le-ați luat și francul de tutun. Miniștri cruzi, mai bine v-ați fi hotărât să suprimați atâtea mii de sinecuri, nu pâinea de l-atâtea guri”.

Momentul în care Tudor Gheorghe a încheiat piesa „Discret”, acesta a stârnit hohote de râs. A repetat de câteva ori, obsesiv chiar, „Tac, tac, tac”, iar publicul a izbucnit cu aplauze, acesta a povestit  că pe 1 decembrie nu a pățit la fel la Cugir. „La Cugir am spus de vreo 15 ori, tac, tac, tac, până când s-a trezit un oltean să spună gata bre, aplauze”, a spus artistul pe scenă.

Tudor Gheorghe a mai cântat la Alba Iulia, melodii din albumul „Pe-un franc poet”. Putem aminti piese precum: „Declarație Simbolistă”,  „Ion Prostul”,  „Idilă”, „Erato, scapă-mă” sau „Jalba hoților din închisori”. Tot deliciul publicului a fost făcut din două piese: „Pastel de primvăvară”, melodii pe care artistul le-a prezentat atât în varianta pesimistă, cât și în cea optimistă.

Săgeți către cei care au luat 2 la bacalaureat la Limba Română. Tudor Gheorghe: „Cum dracu să iei 2 la Română, după 12 ani de carte?”

Tudor Gheorghe nu a ezitat să-i atace și să tragă un semnal de alarmă în același timp către cei care au luat 2 la bacalaureat la Limba Română. Acesta a explicat de ce e tragic că elevii au luat aceste note. „Dacă aș crede că în sală e vreun pămpălău care n-a luat bacul cu 2 la Limba Română. Cum dracu să iei 2 la Română? După 12 ani de carte, înseamnă că tu nu știi nimic. Și să-ți mai și placă. Mai fraților măi, mă uit așa la noi ăștia mai  în vârstă suntem mai liniștiți, voi ăștia de 30-40 de ani nu mai apucați pensia și nu pentru că nu trăiți atâta, ci pentru că vouă trebuie să vă asigure pensia ăștia care au luat 2 la bac. Ăștia trebuie să muncească, ca să vă vină dumneavoastră pensiile. Ăștia nu… vai de mama lor”, a mai spus Tudor Gheorghe.

Tudor Gheorghe a precizat că la spectacolele lui nu prea vin politicieni, sau oameni din ministerul Culturii. Totuși, acesta a găsit o excepție: pe actorul Mircea Diaconu. „Diaconu a stat 5 minute la mine la spectacol, atât a fost și ministru”, a explicat artistul.

Spectacolul s-a dovedit a fi o restituire,  o față necunoscută a lui Caragiale ca poet. Concertul, piperat și cu momente de amuzament a durat mai bine de două ore, timp în care cei prezenți nu au avut timp să se plictisească.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax