Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Impetum Grup, cel mai nou acționar al PREBET Aiud, din 16 noiembrie. Tranzacție de 5,8 milioane lei pe Bursa de Valori București

Publicat

Impetum Investments, divizia de investiţii a Impetum Group, a achiziţionat marţi, 16 noiembrie, 5,08 milioane de acţiuni Prebet Aiud (simbol bursier PREB), producător de prefabricate din beton armat şi precomprimat, reprezentand o deţinere de 11,16% din capitalul social al companiei, potrivit unui raport publicat marţi seară la BVB.

Impetum Grup, un hub de resurse care are ca scop maximizarea valoarii de business a companiilor, a fost fondat de Andrei Cionca, Andreea Cionca, Rudolf Vizental, Vasile Godîncă-Herlea.

Impetum Group s-a consolidat pe patru piloni – doi investiţionali (ROCA şi ROCA X), unul pentru management (ROCA Management) şi unul pentru servicii (CITR, având şi o divizie care încearcă să facă restructurare în afara procedurii de insolvenţă); peste 1.000 de proiecte gestionate în cei 20 de ani (majoritatea din sfera insolvenţei); 40 milioane euro – capital în administrare, prin companiile sale (valoare pe care îşi propune să o tripleze în următorii cinci ani); 650 milioane euro – valoarea totală a patrimoniului administrat; 160 de specialişti; 10 filiale naţionale şi una internaţională, în Cipru.

Prebet Aiud (simbol bursier PREB), producător de prefabricate din beton armat şi precomprimat, a anunţat marţi la Bursa de Valori Bucureşti că Liviu Hagea, cel mai mare acţionar al companiei, şi-a lichidat deţinerea de 30,86% printr-o tranzacţie realizată în data de 16 noiembrie 2021.
Potrivit calculelor realizate de ZF pe baza preţului de 1,15 lei pe acţiune, tranzacţia prin care Impetum Investments a intrat în acţionariatul Prebet Aiud s-a ridicat la 5,83 mil. lei.

“Suntem familiarizaţi cu Prebet Aiud atât din perioada în care aceştia au decis să investească în ROCA Investments, cât şi prin preocuparea noastră constantă de a identifica domenii de investiţie strategice, companii cu modele de business rezistente la criză şi cu potenţial de creştere.

Personal mizez pe evoluţia domeniului materialelor de construcţii şi al infrastructurii, cred că măsurile ce sunt cuprinse în PNRR, dar şi trendurile pe care piaţa ni le arată vor avea un impact pozitiv în evoluţia companiilor din acest sector”, spune Andrei Cionca, CEO şi cofondator al Impetum Group, pentru ZF.ro.

Prebet a anunţat marţi la Bursa de Valori Bucureşti că Liviu Hagea, cel mai mare acţionar al companiei, şi-a lichidat deţinerea de 30,86% printr-o tranzacţie realizată în data de 16 noiembrie 2021.

În sistemul BVB au fost înregistrate marţi la ora 10.57 două tranzacţii tip DEALS cu acţiuni PREB, realizate la preţul de 1,15 lei pe unitate, în scădere cu 8,37% faţă de cel din şedinţa precedentă, în valoare cumulată de 16,3 mil. lei.

De asemenea, compania a fost informată marţi printr-un raport că Nicolae Christopher Raţiu, membru al Consiliului de Administraţie, a vândut un pachet de 139.727 de acţiuni PREB la preţul de 1,15 lei pe unitate, tranzacţie care s-a ridicat la 160.686 lei, potrivit calculelor realizate de ZF.

Diferenţa de 14 milioane de acţiuni coincide cu deţinerea lui Liviu Hagea, ceea ce înseamnă că acesta a vândut pachetul de 30,86% pentru suma de 16,17 mil. lei, arată calculele ZF. Ceilalţi cumpărători nu au fost anunţaţi încă.

Prebet Aiud are 57,2 mil. lei capitalizare. GES Green Energy Specialist Bistriţa deţine 17,32% din numărul total de acţiuni ale companiei, Anodin Assets Cluj Napoca are o participaţie de 14,82%, în timp ce Acord Construct Bistriţa are un pachet de 12,29%.

Acţiunile PREB înregistrau marţi la ora 16.00 un avans de 13,6%. De la începutul anului, acestea au un plus de 21,8%, pe fondul unui rulaj de  29,2 mil. lei, arată datele BVB.

Compania a încheiat primele nouă luni din 2021 cu un profit net de 3,5 mil. lei, în scădere cu 45,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, la afaceri de 26,2 mil. lei, minus 9,6%, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor din raportul trimestrial publicat pe 11 noiembrie la BVB.

Urmărește Alba24 pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

ABRUD

Spitalul din Abrud vrea să obțină peste 9,6 milioane de lei, prin PNRR, pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale

Publicat

Spitalul Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” din Abrud vrea să obțină peste 9,6 milioane de lei, prin PNRR, pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale în cadrul unității medicale.

Consilierii locali din Abrud au votat în ședința de joi, 24 noiembrie, aprobarea proiectului „Reducerea riscului de infecții nosocomiale în cadrul Spitalului Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” Abrud”, investiție prin PNRR, dar și încheierea unui acord de parteneriat între UAT Abrud și unitatea medicală.

Dosarul de finanțare urmează să fie depus în cadrul apelului de proiecte aferent Investiției specifice I2.4 Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.

Valoarea totală a proiectului este de 9.688.655,96 de lei. Contribuția proprie a Spitalului Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” Abrud este de 23.800 lei, cu TVA inclus, reprezentând cheltuielile neeligibile ale proiectului.

Rata infecțiilor nosocomiale raportate de către Spitalul Abrud în anul 2021:

  • rata infecțiilor nosocomiale raportate și declarate – 1,81 %
  • rata infecțiilor Clostridium difficile depistate și declarate – 17,65 %
  • numărul de probe analizate de microbiologie – 3.095 probe
  • rata infecțiilor microorganisme MDR depistate și declarate – 1,6 %
  • gradul de ocupare al unității sanitare – 36,20 %

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: La 92 de ani, locul 3 la Crosul Unirii. Veronica Negreanu, un medic pensionar din Constanța, pe podium la Alba Iulia

Publicat

Veronica Negreanu, un medic pensionar în vârstă de 92 de ani din Constanța, a reușit sâmbătă să ocupe locul III la categoria de vârstă 70+ ani, la Crosul Unirii desfășurat în municipiul Alba Iulia. 

Născută în anul 1930, atleta este multiplă campioană a Romîniei și deținătoare a mai multe recorduri naționale. Aceasta și-a descoperit pasiunea de a alerga după pensionare, sub îndrumarea unui alt atlet veteran, profesorul Traian Petcu.

„Ediția din acest an, a 53-a, ne-a oferit o experiență aparte, plină de emoții și învățăminte.

Venită tocmai din Constanța, special pentru a participa la acest cros, doamna Veronica Negreanu este născută în anul 1930.

La vârsta de 92 de ani a reușit să ocupe locul III la categoria 70+ ani. Ce exemplu mai bun de ambiție și de a ne bucura de viață vrem? Cu siguranță, niciunul. Felicitări și multă sănătate, doamnă Veronica Negreanu”, a scris viceprimarul din Alba Iulia, Marius Filimon.

Citește și VIDEO Campionul Ilie Cioca, la aproape 78 de ani: Aleargă zilnic 10 km, după un „mic dejun” cu 500 de flotări și 500 de abdomene

sursa, foto: Marius Filimon.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Campionul Ilie Cioca, la aproape 78 de ani: Aleargă zilnic 10 km, după un „mic dejun” cu 500 de flotări și 500 de abdomene

Publicat

La aproape 78 de ani, campionul Ilie Cioca din Alba Iulia aleargă zilnic 10 kilometri, după un „mic dejun” cu 500 de flotări și 500 de abdomene, fiind un adevărat exemplu pentru cei tineri. Rutina sa zilnică este o dovadă că vârsta nu trebuie să fie un impediment pentru mișcare.

Pensionarul din Alba Iulia are deja în spate 60 de ani de când aleargă. În acest timp a obținut peste 240 de titluri de campion național și peste 100 de medalii balcanice. Spune că a reușit să alerge 270.000 de kilometri, adică de aproximativ de 6,7 ori lungimea Pământului la Ecuator.

Sâmbătă, 26 noiembrie, acesta a luat startul la ediția cu numărul 53 a Crosului Unirii, desfășurată în Șanțurile Cetății din Alba Iulia.

„Astăzi alerg să cinstesc sărbătoarea României, 1 Decembrie și pentru mișcare în general. Anul acesta a fost foarte frumos, am luat 7 titluri de campion național, la sală, la alergare pe șosea am făcut record național. La Balcaniadă am luat 6 medalii, trei de aur, două de argint și una de bronz.

Sâmbăta trecută am câștigat Crosul Revoltei de la Brașov, care a fost în cinstea eroilor care au pus scânteia pentru Revoluție.

Peste o lună și ceva fac 78 de ani. Alerg din 1962. Anul acesta am făcut 60 de ani de alergare. Am 245 de titluri de campion național, peste 100 balcanice și am 270.000 km alergați.

Mă antrenez 10 km în fiecare zi. Și așa, mobilitate, 500 de flotări și 500 de abdomene. Acesta e meniul, micul dejun. Acum sper să fim sănătoși și să mergem înainte”, a spus Ilie Cioca, la startul Crosului Unirii.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

UPDATE: INCENDIU la o casă din satul După Deal, comuna Ponor. O persoană cu arsuri pe 40% din corp, transportată la spital

Publicat

Un incendiu a izbucnit sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 15:00, la o locuință din satul După Deal, comuna Ponor. O persoană este transportată la spital după ce a suferit arsuri pe 40% din corp. 

UPDATE, ora 17:05 – Potrivit ISU Alba, incendiul a fost lichidat. La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării incendiul se manifesta în interiorul locuinței.

Au fost afectate 2 camere ale locuinței pe o suprafață de aprox. 30 mp și bunuri materiale aflate în acestea.

Totodată, a fost preluată de către echipajul SMURD o victimă cu arsuri de gradul 2 și 3 pe aproximativ 40% din suprafața corpului.

Victima va fi transportată la UPU Alba.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca efect termic la materiale combustibile inflamabile.

Știrea inițială

Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu în satul După Deal, comuna Ponor.

Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un incendiu izbucnit în interiorul unei locuințe.

Pompierii intervin cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax