Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Investiții în infrastructura școlară, în Munții Apuseni. Școala gimnazială din Poiana Vadului va fi reabilitată și modernizată

Publicat

Școala gimanzială din comuna Poiana Vadului va fi reabilitată și modernizată printr-un proiect de peste 1,2 milioane de lei. 

Primăria comunei Poiana Vadului a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru obiectivul „Reabilitare Școală Gimnazială „prof. univ. dr. Gheorghe Beleiu”.

Valoarea totală estimată este de 1.225.380 de lei, fără TVA. 

Achiziția se referă la atribuirea serviciilor de întocmire proiect tehnic, caiete de sarcini, detalii de execuție, documentații pentru obținerea de acorduri actualizate și autorizație de construire, proiectul de organizare a execuției lucrărilor, asistență tehnică pe perioada implementării proiectului și execuția lucrărilor, pentru obiectivul de investiție „Reabilitare Școală Gimnazială prof. univ. dr. Gheorghe Beleiu din Poiana Vadului”.

Clădirea este situată în localitatea Poiana Vadului, pe strada Principală, la nr. 27C. Accesele auto si pietonal în incintă se fac din drumul judeţean 750B. Clădirea scolii, în suprafață  construită de 510,36 mp, datează din anul 1977, iar de-a lungul timpului nu s-au făcut lucrări de reparaţii capitale.

În clădirea care face obiectul documentaţiei funcționează școala gimnazială cu program normal, dotată cu 9 săli de clasă, două birouri, o cancelarie, o centrala termică, două grupuri sanitare interioare, 5 magazii.

Clădirea scolii are o sală de clasă destinată grădiniţei. În prezent, în cadrul scolii sunt înscrişi peste 100 de copii, inclusiv la grădiniţă.

Obiective preconizate a fi atinse prin realizarea prezentului obiectiv de investitii:

– se păstrează actualul regim de înălţime al clădirii (parter şi etaj);

– se va proiecta reabilitarea termică a clădirii:

  • se vor realiza izolaţii termice cu polistiren expandat ignifugat şi vată minerală la pereţii exteriori, iar soclul se va izola termic cu polistiren extrudat;
  • se vor proiecta izolații termice corespunzătoare la planşeul peste etaj cu vată minerală de 20 cm grosime, protejată (cu scândură sau OSB);
  • izolaţiile termice se vor proteja cu tencuieli decorative de exterior, care să ferească polistirenul de influenta radiaţiilor ultraviolete.

– se va reface acoperişul tip şarpantă, avându-se în vedere înlocuirea elementelor degradate;

– se va reface tavanul peste etajul 1, avându-se în vedere înlocuirea elementelor degradate. Tavanul propriu zis se va realiza din ghips carton, montat pe profile din tablă ambutisată

– se va realiza o nouă învelitoare, din tablă tip ţiglă;

– se va reface sistemul de scurgere a apelor pluviale de pe acoperiş (jgheaburi si burlane), avându-se în vedere îndepărtarea apelor colectate în afara perimetrului clădirii.

Potrivit documentației, termenul de prestare a serviciilor de proiectare – întocmire proiect tehnic este de 3 luni iar termenul de execuție a lucrărilor este de 10 luni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax