Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Italia va introduce o carantină obligatorie de 5 zile și două teste COVID pentru persoanele sosite din celelalte ţări UE

Publicat

Italia va impune o carantină obligatorie de cinci zile pentru toate persoanele care sosesc din celelalte ţări ale Uniunii Europene, inclusiv pentru călătorii ce revin pe teritoriul italian, a anunţat marți un reprezentant din Ministerul Sănătăţii italian, transmit Reuters şi AFP.

Orice călător provenind din Uniunea Europeană va trebui să efectueze un test pentru depistarea COVID-19 înaintea plecării, să respecte o carantină de cinci zile, apoi să efectueze un nou test la finalul acestei perioade, o măsură aflată deja în vigoare pentru ţările din afara Uniunii.

Această măsură ”se aplică tuturor celor care pleacă şi sosesc” în peninsulă, inclusiv cetăţenilor italieni, a precizat un reprezentant al Ministerului Sănătăţii.

În schimb, data intrării în vigoare a acestei noi restricţii nu este deocamdată cunoscută, în contextul în care minivacanţa de Paştele catolic, care începe sâmbătă şi se încheie luni, este în mod tradiţional utilizată de turiştii străini pentru a se deplasa în Italia.

În Iialia sunt deja în vigoare restricţii severe pentru a limita răspândirea coronavirusului, printre care închiderea barurilor şi a restaurantelor, limitarea deplasării etc.

Întreaga peninsulă va fi clasificată în zona ”roşie” (risc de contagiune ridicat şi restricţii maximale) pentru weekendul de Paşte.

Până în prezent, pandemia de COVID-19 a cauzat moartea a peste 108.000 persoane în Italia, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Italia se confruntă de Paște cu cea mai gravă criză din acest secol din cauza sărăciei

Criza sărăciei de Paşte din acest an înregistrată în Italia va fi cea mai gravă de la începutul secolului, pandemia de COVID-19 împingând 5,6 milioane de italieni în sărăcie absolută, a declarat luni asociaţia de fermieri Coldiretti, care i-a prezentat luni, la Roma, premierului Mario Draghi programe de solidaritate în domeniul alimentar.

„Niciodată nu s-a întâmplat ca atât de mulţi italieni să întâmpine dificultăţi de Paşte”, a declarat Colduretti, estimând că numărul celor care se vor confrunta cu sărăcia în timpul sărbătorilor pascale din acest an va fi cu un milion de ori mai mare decât anul trecut, informează ANSA.

Procentul populaţiei sărace a crescut de la 6,8% la 9,4%, în nordul Italiei, aceasta fiind şi partea cea mai afectată a ţării în ceea ce priveşte urgenţele sanitare, conform datelor asociaţiei Coldiretti.

Criza cauzată de apariţia noului coronavirus a afectat peste 1,3 milioane de copii şi minori sub 18 ani, a declarat asociaţia, cu 209.000 mai multe persoane decât de Paştele trecut.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax