Connect with us
Advertisement

Actualitate

Liceele cu promovabilitate mai mică de 15% la bacalaureat nu vor mai fi sancţionate. Vezi unităţile din Alba care au scăpat de reducerea înscrierilor

Publicat

Liceele cu rata de promovabilitate mai mică de 15% la examenul de Bacalaureat, aflate iniţial în situaţia de risca închiderea ori reducerea numărului de elevi înscriși la cursuri, nu vor mai fi sancționate. Consilierul prezidențial Daniel Funeriu, fost ministrul al Educaţiei a fost cel care a dorit să fie introdusă această măsură.

„Eu am introdus această sancţiune, pentru că aceste licee produceau eșec pe banda rulantă. În schimb am dat posibilitatea și dreptul la învățătura acelor elevi, pentru a a merge la învățământul profesional. Este așadar o măsura profund greșită”, a spus Daniel Funeriu.

Fostul ministru al educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi-a pus semnătura pe un ordin prin care liceele codaşe la bacalaureat nu vor mai fi sancţionate de lege. Noua metodologie aprobată de Ecaterina Andronescu se va aplica în următorul an şcolar.

Acesta, susţine că a adus această modificare pentru că vechea soluţie nu a adus niciun rezultat. „Sancţiunea aceea nu a produs niciun fel de efecte. Şcolile care au avut rezultate proaste înaintea introducerii prin ordin de ministru a acelei sancţiuni au avut rezultate la fel de proaste şi la un an după introducerea acestei măsuri”, a spus Ecaterina Andronescu.

Federaţia Naţională a Asocitaţiilor de Părinţi este de altă părere. „Cred că doamna Andronescu a făcut numai pe jumătate treaba. Cred că trebuie mers mai departe prin reînfiinţarea şcolilor profesionale, acordare de profiluri unde este cazul. Să nu mai dai voie la toată lumea să facă un profil care cere performanţă de la copil. Şi să am grijă că dacă limitez numărul de locuri într-un liceu să nu încarc cu elevi slab pregătiţi alte licee”, a spus Mihaela Gună, preşedinte Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi (sursa: realitatea.net)

Anul trecut, zece licee din județul Alba au avut rata de promovabilitate sub 15%. Cel mai scăzut rezultat l-a avut „Grup Şcolar Agromontan” Albac cu o rată de promovabilitate de 0% (zero promovaţi din 23 elevi prezenţi). Nici Colegiul „Timotei Cipariu” Blaj nu a stat mai bine: din cei 46 de elevi, doar unul a reușit să promoveze. Tot un elev din cei 41 de înscriși a promovat și la „Grup Şcolar Agricol” Ciumbrud.

Vă prezentăm o listă a celor mai slabe licee – promovabilitate sub 15%, care ar putea scăpa ce orice fel de sancțiune:

1. Liceul Teologic Romano-catolic Alba Iulia – 13%

2. Grup Şcolar Industrial Sebeş – 12%

3. Grup Şcolar de Chimie Industrială Ocna Mureş – 10,5%

4. Grup Şcolar “Ştefan Manciulea” Blaj – 9%

5. Grup Şcolar Forestier Cîmpeni – 8%

6. Colegiul Tehnic “Dorel Pavel” Alba Iulia  -5,5%

7. Colegiul de Afaceri Alba Iulia – 3,5%

8. Grup Şcolar Agricol Ciumbrud – 2,5% (1 promovat din 41)

9. Colegiul “Timotei Cipariu” Blaj – 2,2% (1 promovat din 46)

10. Grup Şcolar Agromontan Albac – 0% (zero promovaţi din 23 elevi prezenţi).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. lolo

    duminică, 03.03.2013 at 16:41

    Prea mul’i elevi fff slabi merg la liceu.Apoi acestia sunt promovati an de an pentru a tine pe posturi anumiţi suplinitori care sunt mierea pentru conducere.Au ajuns elevi cu medii de 2,3,4,sa faca liceul.Nu mai sta nimeni la tara sa creasca animale si sa munceasca pamantul.Merg si distrug tot ce prind la licee prin orase.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement