Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Locuitorii din Cugir pot depune cereri de subvenţie pentru încălzirea locuinţelor cu gaz metan şi lemne. Vezi condiţiile


Publicat

Persoanele cu venituri mici şi care nu deţin nici bunuri considerate „de lux” pot solicita subvenţii la factura de încălzire pentru sezonul rece 2012 – 2013. Cererile se pot depune, din octombrie, la sediul Serviciului de Asistenţă Socială, în cazul locuitorilor din Cugir.

Programul de preluare şi depunere a dosarelor este de luni până vineri, între orele 8.00 şi 16.00, iar sâmbăta, între orele 8.00 şi 13.30. Până în data de 15 a fiecărei luni, începând cu octombrie, cei interesaţi pot depune cereri de subvenţie, însă aceasta se acordă o singură dată pe întreg sezonul rece. Orice fel de schimbări în componenţa familiei ori la categoria venituri ale solicitanţilor trebuie trecute într-o nouă cerere, care va depusă la sediul Serviciului de Asistenţă Socială.

Plafonul venitului lunar pe membru de familie este de 615 lei pentru subvenţia la încălzire pe gaz sau lemne.

Până în 15 octombrie, au fost depuse patru dosare pentru subvenţia la încălzire pe gaz, iar pentru cea cu lemne nu a fost înregistrată încă vreo solicitare.

Reamintim că, anul trecut, la Cugir, au fost înaintate 840 de cereri pentru subvenţii la încălzirea cu gaz şi 40 pentru cea cu lemne. Din acest total, 500 dosare au fost verificate în baza unor anchete sociale (autorităţile locale au obligaţia să efectueze anchete sociale în proporţie de minim 60% din numărul dosarelor depuse). După finalizarea acestor anchete, la 100 dintre dosare au fost găsite nereguli şi au fost înaintate dispoziţii pentru anularea ajutorului social şi recuperarea prejudiciului constatat. Persoanele care au trecut date false riscă să suporte consecinţe de natură penală.

Modalitatea de acordare a subvenţiilor pentru încălzire:

a) începând cu luna depunerii cererii, pentru cei care au depus documentele până la data de 15 a lunii respective;

b) începând cu luna următoare, pentru cei care au depus documentele după data de 15.

Dosarele care vor fi depuse pentru primirea acestor subvenţii trebuie să conţină următoarele acte:

– orice act care dovedeşte venitul net al persoanei din luna anterioară depunerii cererii: adeverinţă de salariu net eliberată de angajator inclusiv valoarea tichetelor de masă, copie după cuponul de pensie, alocaţie, şomaj, plăţi compensatorii, indemnizaţie persoană cu handicap, adeverinţa eliberată de Administraţia Financiară Cugir cu venitul realizat pentru persoanele autorizate să desfăşoare activităţi independente etc;

– pentru cei care susţin că nu realizează nici un venit (titularul cererii sau membrii familiei acestuia : soţ, soţie, copii majori şi alte persoane aflate în întreţinere acestuia): declaraţie pe propria răspundere autentificată de notarul public sau atestată de consilieri juridici sau avocaţi, din care să reiasă că nu realizează nici un fel de venituri, (dobânzi, dividende, părţi sociale, bunuri mobile, imobile aducătoare de venituri nete), că nu sunt administratori ai societăţilor comerciale, că nu realizează venituri ca membru(i) asociat(i) sau ca persoană autorizată să desfăşoare activităţi independente şi că nu beneficiază de nici un fel de venituri din străinătate ori nu deţin depozite bancare peste 3.000 lei;

– adeverinţa de la registrul agricol care atestă numărul membrilor familiei, componenţa nominală a gospodăriei, categoriile de folosinţă a terenurilor şi suprafaţa acestora, mijloacele de producţie agricolă şi efectivele de animale şi declaraţie dată în faţa secretarului localităţii cu venitul net lunar realizat din activităţi agricole, certificat de atestare fiscală, nominal, eliberat de Serviciul Taxe şi Impozite locale pentru fiecare membru major al familiei, din care să reiese bunurile mobile şi imobile aflate în proprietatea titularului şi a membrilor familiei;

– copie şi original al actelor de identitate pentru toţi membrii familiei care locuiesc şi se gospodăresc împreună (CI/BI,), livretul de familie (în lipsa acestuia, certificatele de naştere ale copiilor, hotărâre judecătorească definitivă de încredinţare în vederea adopţiei sau privind măsura plasamentului), certificatul de căsătorie sau alte acte doveditoare ale componenţei familiei, după caz;

– adeverinţă de la furnizorul de utilităţi (gunoi, apă) pentru a se confirma numele şi numărul de persoane luate în calcul la stabilirea cheltuielilor sau alte adeverinţe care atestă numărul persoanelor care locuiesc împreună la aceea adresă;

– copie şi original după actul de proprietate al imobilului din care să rezulte calitatea de proprietar al titularului ajutorului de încălzire sau orice act autentic (contract de închiriere, contract de comodat, contract de întreţinere, împuternicirea proprietarului etc) din care să rezulte calitatea celui care solicită ajutorul de încălzire; pentru cazuri excepţionale, se poate prezenta certificat privind impozitele şi taxele locale care să ateste cine îndeplineşte obligaţiile fiscale ale proprietarului;

– adeverinta de negaţie eliberată de Primăria de domiciliu pentru persoanele care solicită ajutor de încălzire la Primăria Cugir, având doar reşedinţa în această localitate;

– alte acte, după caz (ex : sentinţa de divorţ pentru cuantumul pensiei de întreţinere etc).

Sorin GIURCAȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte. Se răcește accentuat după 30 octombrie, este posibil să ningă. Prognoza meteo pe 2 săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, până în 8 noiembrie, în regiuni din țară. În Transilvania, vremea se răcește după 30 octombrie. La munte sunt posibile ninsori.

În Transilvania, până în data de 30 octombrie, temperaturile se vor menţine mai ridicate decât cele specifice la sfârşit de octombrie, cu medii ale maximelor de 14-19 grade şi ale minimelor de 5-8 grade.

Va urma o răcire accentuată, în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie, determinând un regim termic apropiat de cel normal, respectiv 9-12 grade ziua şi 0-.5 grade noaptea, mediat regional.

Variaţii termice sunt estimate şi pentru a doua săptămână de prognoză, dar temperaturile vor fi în general în jurul celor climatologic specifice începutului de noiembrie.

Ploi locale se vor semnala în jurul datei de 30 octombrie, iar probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată şi în primele zile din cea de-a doua săptămână de prognoză.

La munte, intervalul va debuta cu vreme mai caldă decât ar fi normal, cu maxime în medie de 8-4 grade și minime pozitive în cea mai mare parte a zonei montane.

Din 30 octombrie însă, răcirea vremii va fi accentuată, astfel că temperaturile vor deveni apropiate sau chiar mai scăzute decât mediile multianuale, cu 2-6 grade ziua şi valori sub pragul de îngheţ noaptea.

Estimările pentru cea de-a doua săptămână indică un regim termic în jurul celui climatologic specific la începutul lunii noiembrie.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată între 30 octombrie – 2 noiembrie, perioadă când la altitudini mari vor fi şi ninsori sau lapoviţă.

sursă: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Vaccin anti-COVID cu rezultate bune la persoane vârstnice. Este cel dezvoltat de Universitatea Oxford şi compania AstraZeneca

Publicat

Vaccin, gripa

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Universitatea Oxford şi compania AstraZeneca generează un răspuns imun robust la persoanele în vârstă, categoria cu cel mai ridicat risc, a scris luni Financial Times, citând rezultate preliminarii, relatează Reuters.

Vaccinul declanşează producţia de anticorpi şi celule T, cu rol protector, la grupe de persoane mai în vârstă, potrivit Financial Times, care citează două surse familiarizate cu descoperirea, rezultat ce îi încurajează pe cercetătorii aflaţi în căutarea unor dovezi conform cărora produsul îi va proteja pe vârstnici de îmbolnăviri grave sau de deces din cauza virusului.

Detalii despre această constatare urmează să fie publicate în curând într-un jurnal medical, a notat Financial Times fără a preciza numele acestuia.

Rezultatele coincid cu datele publicate în iulie, potrivit cărora vaccinul a generat „răspunsuri imune robuste” în cazul unui grup de adulţi sănătoşi, cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani, a relatat ziarul, citând surse apropiate rezultatelor aşa-numitelor teste de imunogenitate.

Însă, Financial Times a atras atenţia că testele de imunogenitate cu răspuns pozitiv nu garantează faptul că vaccinul se va dovedi în cele din urmă sigur şi eficient la persoanele în vârstă.

Compania AstraZeneca, ce dezvoltă vaccinul împreună cu cercetători de la Universitatea Oxford, este considerată un lider în cursa pentru dezvoltarea unui vaccin cu rol de protecţie împotriva COVID-19.

Oxford şi AstraZeneca nu au răspuns imediat solicitării Reuters de a comenta aceste rezultate.

Unul dintre cele mai importante vaccinuri-candidat împotriva coronavirusului, denumit AZD1222 sau ChAdOx1 nCoV-19, a fost dezvoltat de oameni de ştiinţă de la Universitatea Oxford, iar AstraZeneca a obţinut în aprilie licenţa pentru producţia acestuia, preluând sarcina de continuare la scară largă a testelor clinice şi a producţiei.

AstraZeneca a reluat testele clinice efectuate asupra vaccinului în Statele Unite după ce a primit aprobarea în acest sens din partea autorităţilor de reglementare americane, a anunţat compania vineri.

Este vorba despre un vaccin cu vector viral (VRV), ce utilizează o versiune slăbită a unui virus care determină răceala comună la cimpanzei, modificată cu instrucţiuni genetice pentru a declanşa un răspuns imun împotriva COVID-19.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Moneda națională s-ar putea deprecia până la 4,9 – 5 lei/euro, la începutul anului viitor

Publicat

Moneda europeană ar putea valora 4,9 – 5 lei la începutul anului viitor, a declarat, luni, Dan Bucşa, economist-şef pentru Europa Centrală şi de Est în cadrul UniCredit Bank Londra, menţionând că leul este supraevaluat comparativ cu monedele din Europa Centrală.

„După cum ştiţi, eu am teoria asta că în fiecare an leul se mai mută cu 10 bani. Ţine de câţiva ani. Şi probabil că se va muta şi la anul. În scenariul de bază, undeva pe la începutul anului viitor, că aşa se întâmplă de obicei, leul s-ar putea muta în intervalul 4,90 – 5. Este suficient? Nu. Dacă avem un scenariu cu risc, atunci leul ar putea să treacă temporar de 5. Tot ce trebuie este ca Banca Naţională să nu intervină enorm pentru a-l proteja în această situaţie şi se va duce uşor peste 5. Dar probabil că după aceea Banca Centrală îl va readuce în acest interval, pentru că se uită la inflaţie, se uită şi la cei care s-au împrumutat în valută”, a spus Dan Bucşa, într-o discuţie online pe tema „România la sfârşitul ciclului electoral: lecţii din 2020 pentru 2021”.

Potrivit acestuia, leul este „semnificativ supraevaluat” în raport cu monedele din Centrul Europei.

Dan Bucşa a precizat că are două criterii la care se uită, unul fiind ajustat cu preţurile de producţie, iar în acest caz leul este supraevaluat faţă de monedele din ţările aflate în Centrul Europei cu 5-12%. Dacă modelul este ajustat cu costul unitar al forţei de muncă, supraevaluarea este faţă de monedele din zonă cu 10-33%.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

PNL Alba, despre majoritatea în Consiliul Local Alba Iulia, alegerea celor doi viceprimari și negocieri cu USR PLUS

Publicat

sediu primarie drona

Reprezentanții PNL Alba explică, într-un comunicat, situația privind majoritatea din Consiliul Local Alba Iulia, având în vedere că deocamdată nu există acord privind alegerea celor doi viceprimari.

”E imposibil să găsești mai mult de un sfert de adevăr în explicațiile USR PLUS cu privire la faptul că, până în prezent, nu s-a obținut un acord cu privire la alegerea celor doi viceprimari din Alba Iulia. Să crezi că poți rezolva o astfel de situație călcând în picioare rezultatul votului din 27 septembrie, când mii de albaiulieni au ales continuitate în administrarea orașului te coboară mult sub linia respectului față de electorat. PNL a avut cele mai multe voturi pentru Consiliul Local, iar acest rezultat nu lasă loc de jucat soarta orașului la ruletă, pornind cu stângul, într-o încercare toxică, aparent eșuată, de asociere cu PSD.

Da, ești de o ipocrizie și o moralitate extreme atunci când invoci că PNL nu a fost de acord cu realizarea unui audit intern în primărie. Atenție! Nu a existat nici măcar o singură discuție în sensul acesta. Lipsă totală de schelet moral! Ce problemă să aibă PNL cu acest audit? OLAF a fost, DLAF a fost, Curtea de Conturi vine anual, de 6 ani Agenția de Rating Moody s verifică, an de an, bugetul de venituri, de cheltuieli, de investiții. Autoritatea Națională de Audit a fost urmată de cea europeană. Toate autoritățile de management din România, organismele lor intermediare, ANAP-ul, absolut orice instituție de control din țara asta au verificat primăria și nu au au găsit nimic! Ar fi culmea ca funcționarii din primărie să tremure la o astfel de măsură. În schimb, actualul edil ar trebui să-și dea seama că tot ce poate ieși la iveală este prestația mai mult decât modestă pe care a avut-o cu fiecare serviciu aflat în subordinea sa.

Iar acum, în loc să administreze orașul, se joacă, sporadic, de-a negociatorul, până și la sediul firmei private a fratelui său. Din respect pentru albaiulieni, dacă nu pentru el însuși, primarul Pleșa n-ar fi trebuit să aibă somn până nu se asigura că există o majoritate în Consiliul Local.

În plus, minte când afirmă că Mircea Hava i-a impus doi viceprimari de la PNL nominalizați. Pe actualul edil, Gabriel Pleșa, nu-l onorează postura de hingher al legilor democratice. Votul pentru consiliu a fost unul pe liste și nu nominal. PNL a cerut doi viceprimari pentru că a câștigat politic, deci nominalizarea celor doi aparține strict liberalilor.

De asemenea, NU s-a purtat niciodată vreo discuție referitoare la asumarea și de către PNL a programului electoral USR PLUS! În schimb, PNL lasă orașului, inclusiv pentru următorii ani, proiecte de dezvoltare de peste 80 de milioane de euro, nu povești!

Ce este mai grav, imoral și chiar la limita legii este că solicită excluderea din Consiliul Local a celor care au făcut parte din administrația trecută. Practic, foștii lui colegi cu care susținea că face echipă pentru Alba Iulia. Cei care cer asta uită faptul că în Constituția României, pe care au pus mâna de numai câteva zile la jurământ, e statuat faptul că cetățenii au dreptul de a alege și a fi aleși.

Tot ce a propus USR PLUS prin vocea lui Gabriel Pleșa, la discuții de maxim câteva minute, au fost niște pretenții voit exagerate și aberante, pe sens unic, duse de pe o poziție de forță irelevantă în raport cu votul albaiulienilor.

PNL rămâne deschis oricărui angajament serios pentru Alba Iulia. Ce nu înțelege USR PLUS este că politicienii sunt angajații cetățenilor. O negociere, indiferent de miză, se poartă în jurul unei mese cu toți cei implicați. Nu dictând de la un pupitru în interesul partidului în care te-ai propus spre infiere, mușcând cu dinții de lapte din familia politică din care ai plecat” – transmite Biroul de Presă PNL Alba.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate