Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lucrări de asfaltare pe DN1 cu termen de finalizare… necunoscut. Ziua și coloana de mașini pe tronsonul Alba Iulia – Aiud


Publicat

Lucrările de asfaltare demarate în urmă cu aproximativ trei luni pe DN1, mai precis pe tronsonul care face legătura între Alba Iulia, Sântimbru, Oiejdea și Teiuş, spre Aiud, întind la maxim nervii șoferilor care sunt nevoiți să tranziteze zilnic acest drum. În timp ce, zilnic, coloanele de mașini devin tot mai mari, iar mai puțin de 20 de kilometri sunt traversați în câteva zeci de minute, reprezentanții Companiei Naționale de Drumuri continuă să păstreze tăcerea.

Din motive aparent inexplicabile, lucrări efectuate pe domeniul public sunt învăluite de mister și se pare că nimeni nu este în măsură să ne ofere o informație cât de poate de simplă: care este termenul de finalizare a investiției. Contactat telefonic, Liviu Hondola, șeful CNADNR secția Alba Iulia ne oferă un răspuns la care chiar nu ne așteptam: „Am fost informat recent de reprezentanții Companiei de la București că nu sunt abilitat să mai ofer niciun fel de informații în legătură cu lucrările desfășurate aici. Deși sunt efectuate pe raza județului nostru, toate comunicările oficiale se vor face direct de la CNADNR București”.

Afirmațiile lui Hondola sunt oarecum bizar,e având în vedere că facem vorbire despre lucrări publice, vizibile pentru toți și care nu ar trebui să fie tratate ca informații confidențiale. Totuși, mergând mai departe, am apelat și numărul Companiei Naționale de Drumuri unde, deloc surprinzător, nu a răspuns nimeni la capătul liniei.

Lucrările mai durează… se asfaltează până în Aiud

De la apropiați ai CNADNR Alba Iulia am reușit să aflăm totuși că lucrările vor mai dura ceva vreme, dat fiind faptul că se intenționează turnarea covorului asfaltic până în Aiud și că principala problemă o reprezintă faptul că se intervine pe distanțe relativ mari. Nimic în plus însă.

Șoferii trag semnale de alarmă

În timp ce reprezentanții CNADNR își văd liniștiți de atribuțiile naționale, în Alba traficul pe acest tronson devine insuportabil. Șoferii care tranzitează zona continuă să tragă semnale de alarmă pe toate mijloacele de comunicare:

„Compania care lucrează pe această porţiune de DN1 lucrează într-un ritm extrem de lent. Sunt puţini muncitori, dar interesant e că dimineaţa până la ora 9.00-10.00 de multe ori nu vezi nici o mişcare, se circulă în condiţii normale! Puţin mai târziu, însă, surpriză: apar muncitorii şi începe chinul pentru cei din trafic. Atunci când încep să circule tot mai multe maşini, adică între orele 12.00-17.00 se creează cele mai mari blocaje, deoarece probabil politica companiei e ca muncitorii să lucreze între aceste ore! Ciudat, nu? Un drum nu se asfaltează în trei luni!
 
O porţiune de drum de aproximativ 20 de km e reparată în maxim o săptămână! Desigur, asta e valabil în alte ţări, se pare că în România e imposibil! De exemplu, în Japonia, după un cutremur, un drum rupt în două a fost reabilitat în 4 (patru) zile! Oare în România ce se întâmplă?”, este o opinie exprimată pe blogul „My opinion about”.
„La intrarea/ieșirea din localitatea Sântimbru, județul Alba, DN1 au fost scoase din asfalt în urmă cu 2-3 săptămâni dispozitivele proeminente de marcare, cele perpendiculare pe drum. În locul acestora au rămas șanțuri consecutive de aprox. 3 cm adâncime care afectează serios siguranța circulației, funcționalitatea și integritatea autovehiculelor.

 Referitor la aceasta temă, formulez câteva întrebări:

– care sunt motivele pentru care s-au scos dispozitivele din asfalt, ţinând cont că acestea erau continue, funcționale şi nu afectau circulația fiind plasate acolo de câțiva ani?

– dacă dispozitivele au fost <excavate> din asfalt, de ce nu s-a intervenit în acelaşi timp pentru repararea acestuia? Măsura incompletă fiind împotriva tuturor conducătorilor auto”, mai atrage atenția un cititor Alba24.

 

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. Lorant

  joi, 18.10.2012 at 12:03

  Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul :))

 2. Cetateanul

  joi, 18.10.2012 at 13:35

  Este cu adevarat o nesimtire ceea ce fac acesti domni. Ma intreb de ce au stricat asfaltul in Santimbru oras si cel de pe podul raului Ampoi. Acele benzi avertizoare din Santimbru ar fi salvat niste vieti. Probabil asfaltul era prea durabil. Spor in continuare la raschetat benzi si asfalt durabil. Sper sa aveti macar o constiinta si sa trage-ti liniile albe inainte sa moara cineva din pricina voastra. Succes la spart asfaltu in continuare.

 3. Satul de atatea "lucrari"

  luni, 29.10.2012 at 08:13

  Contactat telefonic, Liviu Hondola, șeful CNADNR secția Alba Iulia ne oferă un răspuns la care chiar nu ne așteptam: “Am fost informat recent de reprezentanții Companiei de la București că nu sunt abilitat să mai ofer niciun fel de informații în legătură cu lucrările desfășurate aici. Deși sunt efectuate pe raza județului nostru, toate comunicările oficiale se vor face direct de la CNADNR București”.

  Intrebare din public:
  Domnule Liviu Hondola, care sunt abilitatile dumneavoastra? Aveti la indemana fisa postului sau nu a ajuns la dvs?
  Este inadmisibil ce se intampla. Puteti macar sa verificati si sa ne comunicati de ce lucrarile incep zilnic doar dupa ora 12.30.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Șeful DSU, Raed Arafat: 22 de orașe mari din România au rata de incidență peste 3 la mia de locuitori

Publicat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat marți seara, la Digi24, că 22 de municipii și 15 orașe din România au trecut de pragul de 3 la rata de incidență a cazurilor de coronavirus la mia de locuitori.

El a subliniat că o creștere a numărului de îmbolnăviri duce la creșterea cifrei de pacienți în terapie intensivă și a presiunii pe spitale și pe sistemul sanitar.

În acest moment avem 615 localități care au incidență între 1,5 și 3 la mia de locuitori, a anunțat Raed Arafat. Sunt 44 de municipii și 50 de orașe care se înscriu la aceste cote de incidență.

În schimb, sunt 255 de localități în toată țara care au depășit rata de incidență de 3 la mie, a spus Raed Arafat. El a precizat că 22 de municipii și 15 orașe au rata de incidență peste 3 la mie.

„De aici vine presiunea. Creșterea numărului duce la creșterea cifrei în terapie intensivă și a presiunii pe spitale și pe sistemul sanitar.

Sperăm că măsurile care s-au luat recent, dacă sunt respectate, să ducă la sistarea creșterii, cel puțin să ne oprim la un platou, dacă nu putem să mergem către o curbă descendentă, dar asta înseamnă că o perioadă o să avem o presiune pe sistemul sanitar, pentru că 3.000 – 4.000 și ceva de cazuri pe zi înseamnă un număr important de cazuri la terapie intensivă”, a spus secretarul de stat Raed Arafat.

Sursa: Digi24.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Accident rutier în parcarea Kaufland din Alba Iulia: Un automobil a intrat într-un stâlp de iluminat

Publicat

Un accident rutier a avut loc marți seara, în jurul orei 20.40, la intrarea în parcarea magazinului Kaufland din Alba Iulia. 

Potrivit IPJ Alba, în urma unei tamponări între două mașini, unul dintre cele două automobile a lovit stâlpul de iluminat aflat la intrarea în parcarea supermarketului.

Reprezentanții IPJ Alba au mai declarat că nu s-au înregistrat victime.

știre în curs de actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Două noi baze sportive, cu nocturnă, la Colegiul HCC din Alba Iulia și în cartierul Micești. Licitațiile, lansate în SEAP

Publicat

Două baze sportive moderne vor fi construite în municipiul Alba Iulia, prin investiții ale CNI de peste 6,9 milioane de lei. Prima dintre ele va fi amenajată pentru Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” și va cuprinde un teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei, tenis și o clădire pentru vestiare.

Cea de-a doua bază sportivă va fi construită în cartierul Micești și va include un teren de fotbal cu gazon sintetic, un teren multifuncțional, o tribună cu o capacitate de 500 de locuri și o clădire pentru vestiare. Ambele baze sportive vor beneficia de instalații de iluminat nocturn.

Compania Națională de Investiții (CNI) a lansat marți, 19 octombrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) două licitații pentru proiectare, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului pentru: Construcții de baze sportive proiect tip 2 – V1 încălzire pe gaze -„Construire bază sportivă TIP 2 – B-dul 1 Decembrie 1918, nr. 11” respectiv proiectare, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiții Construcții de baze sportive proiect tip 1 – V2, încălzire cu gaz: “Construire bază sportivă TIP 1, cartier Micești, strada Stadionului nr. 9”.

Valoarea totală estimată a bazei sportive de la Colegiul „Horea, Cloșca și Crișan” este de 1.286.022,24 de lei, fără TVA, iar cea din cartierul Micești este de 5.616.403,81 de lei, fără TVA.

Baza sportivă, B-dul 1 Decembrie 1918, nr. 11

Baza sportivă va cuprinde:

 • Teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis,
 • Clădire pentru vestiare,
 • Alei pietonale,
 • Spații verzi.

Teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis

Terenul multifuncțional are dimensiunile suprafeței utile de evoluție 26 x 44 m si cele ale suprafeței utile de joc 20 x 40 m. Zona de protecție perimetrală are lățimea de 2 m.

Marcajele terenului sunt conforme cu cerințele Regulamentelor de funcționare ale Federațiilor Române de handbal, baschet, volei și tenis.

Suprafața de joc va fi dintr-un covor de tartan, pe un planșeu din beton armat și balast compactat.

Pe una din laturile lungi se vor amplasa 2 bănci de câte 10 scaune pentru rezerve și antrenori.

Va exista o instalație pentru iluminat nocturn.

Suprafata de joc va fi delimitată cu o împrejmuire din stalpi metalici și plasă bordurată cu înălțimea de 1,5 m pe laturile lungi și cu un gard de protecție din stâlpi metalici și plasă textile cu înălțimea de 6 m pe laturile scurte.

Accesul sportivilor se va face prin două porți metalice dinspre clădirea pentru vestiare.

 

Dotări și echipamente exterioare:

 • Bănci pentru rezerve
 • Fileu de tenis cu stâlpi mobili
 • Fileu de volei cu stâlpi mobili
 • Panouri de baschet mobile complet echipate
 • Porți pentru handbal
 • Protecție căptușeală de burete la stâlpii nocturnei.

Clădirea pentru vestiare va fi parter și va avea dimensiunile 7,05 x 21,8 m, cu înălțimea la atic de 3,85 m. Suprafața construită a clădirii va fi de 153,69 mp, cea desfășurată va fi de 153,69 mp.

Vor exista un acces principal și două secundare pentru sportivi pe latura către terenul de fotbal; va exista un acces secundar pe latura opusă către camera tehnică. Din holul de acces se va face distribuția către spațiile clădirii.

Baza sportivă, cartierul Micești

Baza sportivă va cuprinde:

 • Teren pentru fotbal,
 • Teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis,
 • Clădire pentru vestiare,
 • Cabină de poartă,
 • Parcare,
 • Alei pietonale,
 • Spații verzi.

Teren pentru fotbal

Terenul pentru fotbal are dimensiunile suprafeței utile de evolutie 75,5 x 117 m și cele ale suprafeței utile de joc 68 x 105 m. Zona de protecție perimetrală are lățimea de 3 m pe laturile lungi și 6 m pe laturile scurte.

Marcajele terenului sunt conforme cu cerințele Regulamentului de organizare a activităţii fotbalistice din 2018 al Federației Române de Fotbal. Terenul poate fi marcat și pentru 2 terenuri de mini-fotbal, suprafețele vor fi 40 x 60 m.

Suprafața de joc va fi dintr-un covor de gazon artificial, pe straturi de balast și piatră compactate. Suprafața de joc va avea pante de 0,5% către laturile lungi; drenarea apelor pluviale va fi asigurată prin stratul suport.

Pe una din laturile lungi se vor amplasa 2 bănci de câte 14 scaune pentru rezerve și antrenori. Pe latura lungă opusă se vor amplasa gradene pentru 500 de spectatori. Adiacent gradenelor vor exista locuri pentru 20 de persoane cu dizabilități locomotorii.

Tabela de marcaj și cel putin 5 catarge pentru drapele se vor amplasa pe latura scurtă opusă clădirii pentru vestiare. Va exista o instalație pentru iluminat nocturn.

Suprafața de joc va fi delimitată cu o împrejmuire din stâlpi metalici și plasă bordurată cu înălțimea de 1,50 m pe laturile lungi și cu un gard de protecție din stâlpi metalici și plasă textilă cu înălțimea de 6,00 m pe laturile scurte.

Accesul sportivilor se va face printr-o poartă metalică dinspre clădirea pentru vestiare; accesul spectatorilor se va face printr-o poartă metalică dinspre parcare.

Dotări și echipamente exterioare:

 • Gradene tribune pentru 500 de spectatori
 • Porți de fotbal
 • Tabelă de marcaj
 • Catarge pentru drapele
 • Bănci pentru rezerve
 • Protecție căptușeală de burete la stâlpii nocturnei
 • Plasă de compartimentare a terenului cu gazon în două terenuri mici de antrenament de fotbal.
 • Targă medicală

Terenul multifuncțional

Terenul multifuncțional are dimensiunile suprafeței utile de evoluție 25 x 44 m și cele ale suprafeței utile de joc 40 x 20 m. Zona de protecție perimetrală are lățimea de 2 m.

Marcajele terenului sunt conforme cu cerințele Regulamentelor de funcționare ale Federațiilor Române de handbal, baschet, volei și tenis.

Suprafața de joc va fi dintr-un covor de tartan, pe un planșeu din beton armat și balast compactat.

Pe una din laturile lungi se vor amplasa 2 bănci de câte 10 scaune pentru rezerve și antrenori. Va exista o instalație pentru iluminat nocturn.

Suprafata de joc va fi delimitată cu o împrejmuire din stâlpi metalici și plasă bordurată cu înălțimea de 1,50 m pe laturile lungi și cu un gard de protecție din stâlpi metalici și plasă textilă cu înălțimea de 6 m pe laturile scurte.

Accesul sportivilor se va face printr-o poartă metalică dinspre clădirea pentru vestiare.

Dotări și echipamente exterioare:

 • Bănci pentru rezerve
 • Fileu de tenis cu stâlpi mobili
 • Fileu de volei cu stâlpi mobili
 • Panouri de baschet mobile complet echipate
 • Porți de handbal
 • Protecție căptușeală de burete la stâlpii nocturnei

Clădirea pentru vestiare va fi parter + 1 etaj parțial și va avea dimensiunile 10,8 x 36,3 m, cu înălțimea la atic de 7,05 m. Suprafața construită a clădirii va fi de 395,88 mp, cea desfășurată va fi de 520,96 mp.

Va exista un acces principal și 2 secundare pentru sportivi pe latura către terenul de fotbal; vor exista 3 accese secundare pe latura opusă către grupurile sanitare pentru spectatori și camera tehnică. Din holul de acces va exista holul de distribuție al clădirii; accesul la etaj se va face pe o scară interioară.

La intrarea în baza sportivă se va amplasa o cabină de poartă din poliester armat cu fibra de sticlă, cu dimensiunile 2,7 x 2,7 m.

Accesul auto se face prin coborarea bordurii trotuarului pietonal amenajat denivelat față de partea carosabilă a străzii/drumului. Structura rutieră va fi de același tip cu cea a străzii/drumului. Lățimea accesului va fi de 8 m pentru intrarea/ieșirea autovehiculelor cu raze interioare de 6 m.

Va exista o parcare pentru 55 de autoturisme – din care 4 pentru persoane cu dizabilități locomotorii și pentru 2 autocare.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Stație de dezinfecție cu ultraviolete, amplasată la intrarea principală de la Alba Mall din Alba Iulia

Publicat

Centrul Comercial Alba Mall continuă să investească sume importante pentru siguranța celor care îi trec pragul, mai ales în această perioadă în care numărul infectărilor cu noul coronavirus este unul îngrijorător. 

Mai exact, începând de marți, 20 octombrie 2020, la intrarea principală a Alba Mall, a fost amplasată o stație de dezinfecție cu ultraviolete, care permite decontaminarea împotriva agenților biologici, inclusiv a virusului COVID-19.

Aparatul este certificat cu privire la toate normele de conformitate pentru utilizarea eficientă și în siguranță. Instrucțiunile de utilizare sunt afișate în apropierea stației iar lămuriri suplimentare, dacă este cazul, se pot primi de la personalul Centrului Comercial.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate