Actualitate
Campania naţională „Violenţa în familie nu trebuie să te lase rece” ajunge la Alba Iulia
În contextul creşterii incidenţei fenomenului violenţei în familie în rândul societăţii româneşti, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a lansat, la data de 1 noiembrie, Campania naţională privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie „Violenţa în familie nu trebuie să te lase rece”. Caravana ajunge la Alba Iulia în data de 10 decembrie, în Piața Cetății.
Această campanie se derulează în cadrul unui proiect finanţat printr-un împrumut acordat de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) şi cofinanţat de Guvernul României.
Într-un comunicat de presă, reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului precizează că „scopul implementării unei astfel de campanii la nivel naţional este justificat de necesitatea conştientizării populaţiei cu privire la gravitatea şi consecinţele pe care fenomenul violenţei în familie îl poate avea asupra celor care devin victime ale acestuia, dar şi asupra societăţii în ansamblul său.
Cu această ocazie s-a dat startul unei caravane mobile prin intermediul căreia sunt realizate activităţi de informare a opiniei publice cu privire la această problematică, scopul final al acestor demersuri fiind acela de a determina o implicare mai activă a membrilor comunităţii în prevenirea şi combaterea violenţei.
Caravana are 35 de opriri în localităţi reşedinţă de judeţ şi sectoare ale municipiului Bucureşti, în locaţii intens circulate care pot facilita accesul unui număr cât mai mare de persoane la această acţiune.”
În municipiul Alba Iulia, caravana soseşte în data de 10 decembrie şi va fi prezentă între orele 10.00 şi 16.00, în zona Piaţa Cetăţii.
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba se alătură şi susţine această campanie şi va fi prezentă atât cu specialişti din cadrul instituţiei, la cortul mobil ce va fi amenajat în acest scop în Piaţa Cetăţii, cât şi cu materiale (afişe, pliante), pentru a reaminti publicului serviciile pe care DGASPC Alba le oferă prin intermediul Biroului telefonul copilului, violenţa în familie, prevenirea şi combaterea exploatării prin muncă.
Biroului telefonul copilului, violenţa în familie, prevenirea şi combaterea exploatării prin muncă a fost înfiinţat în urma derulării, în perioada iulie 2011 – august 2012, a proiectului „Stop abuzului şi violenţei! – serviciul telefonul copilului şi telefonul victimelor violenţei în familie” finanţat de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale în cadrul Programului de Interes National 2 „Intervenţie în situaţii de violenţă în familie”. După încheierea finanţării serviciului prin intermediul proiectului, finanţarea funcţionării acestuia este asigurată de către Consiliul Judeţean Alba prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba.
Biroul îşi desfăşoară activitatea pe ture, 24 de ore din 24, 7 zile din 7 şi poate fi apelat de orice persoană (copil sau adult) la următoarele numere de telefon gratuite: Telefonul Copilului – 08008 200 100 şi Telefonul Victimelor Violenţei în Familie – 08004 101 50.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News