Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Marcel Vela: Înfiinţarea Poliţiei animalelor este „o certitudine”. Ar urma să funcționeze în cadrul structurii de Ordine Publică

Publicat

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a transmis, vineri seara, că există deja o certitudine în privinţa înfiinţării Poliţiei animalelor şi că aceasta ar urma să funcţioneze în cadrul structurilor de Ordine Publică.

Marcel Vela a fost întrebat dacă există vreo speranţă pentru înfiinţarea Poliţiei animalelor, în România, ministrul răspunzând că deja a avut o discuţie pentru a crea un grup de lucru care va avea ca sarcină construirea unui departament dedicat protejării animalelor.

„Avem o speranţă şi vă spun că şi o certitudine”, a afirmat ministrul, care a anunţat demararea procedurilor pentru înfiinţarea grupului de lucru care să se ocupe de acest subiect.

„Chiar astăzi, vineri, am demarat o discuţie pentru a înfiinţa grupul de lucru, cel care să consulte societatea civilă, pe toţi iubitorii de animale, pe toţi cei care s-au implicat în salvarea şi protecţia animalelor, pentru a fi parte, pentru a fi ctitori, dacă vreţi, în această formă pe care noi o gândim”, a mai afirmat ministrul.

Marcel Vela a precizat că Poliţia animalelor ar urma să funcţioneze în cadrul structurilor de Ordine Publică.

În urmă cu o săptămână, Marcel Vela a declarat, la Digi 24, că în proiectul de reformă al Ministerului Afacerilor Interne este cuprinsă şi înfiinţarea unui departament de Poliţie a animalelor. „Departamentul, aşa cum am vorbit în ultima perioadă, este necesar şi chiar vital pentru o societate normală. Proiectul va fi analizat în perioada următoare, inclusiv cu ONG-uri din zona protecţiei animalelor. O să facem un grup de lucru. Aşa cum, de exemplu, la jandarmerie avem medicii veterinari, care intervin în zonă evenimentelor, atacurilor asupra animalelor sălbatice, şi Poliţie, la Ordine Publică, la acest departament, putem să abordăm, din punctul meu de vedere, cu poliţişti cu specialitate şi în zona penală, dar şi în zona veterinară”, a spus Marcel Vela.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax