Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Mercedes renunță la construcția unei fabrici de dube electrice în România, cu startup-ul Rivian. Investiția de la Sebeș continuă

Publicat

Rivian Automotive Inc (RIVN.O) a declarat luni că își întrerupe asocierea în comun cu Mercedes-Benz Vans, la doar trei luni după ce companiile au intrat într-un parteneriat pentru a produce dube electrice în Europa.

Acest lucru suspendă intenția anunțată cu puțin timp în urmă, prin care cele două companii luau în calcul România pentru o investiție majoră în producția de dube electrice.

Citește și: Mercedes-Benz și startup-ul Rivian iau în calcul România pentru producția de dube electrice. Compania are 2 fabrici în Alba

Producătorul de vehicule electrice a spus că se va concentra pe consumatorii și afacerile comerciale existente, în timp ce încearcă să devină un flux de numerar pozitiv în operațiunile sale din SUA.

„Întreruperea acestui parteneriat reflectă procesul nostru de evaluare continuă a proiectelor noastre majore de capital, luând în considerare în același timp condițiile noastre economice actuale și anticipate”, a declarat Claire McDonough, directorul financiar al Rivian, într-un comunicat.

În septembrie, Mercedes-Benz Vans și Rivian au semnat un memorandum de înțelegere pentru a produce autoutilitare electrice într-o fabrică din Polonia, Ungaria sau România în următorii câțiva ani, în cadrul joint venture-ului 50-50.

Compania Rivian are un contract pentru a furniza 100.000 de autoutilitare de livrare către Amazon, cel mai mare investitor al său.

Planul pentru noua fabrică de vehicule electrice a Mercedes-Benz Vans din Jawor, Polonia nu este afectat, a declarat Mathias Geisen, șeful Mercedes-Benz Vans. Acesta este un proiect separat de cel cu Rivian.

Nici investiția de la Sebeș, un alt proiect major al companiei, nu va fi afectată.

Mercedes Benz continuă investițiile la Sebeș: Fabrică de ultimă generație pentru producția de unități de antrenare electrică

Compania germană Mercedes Benz AG continuă investițiile la Sebeș în Alba, unde deține două fabrici prin subsidiarele Star Assembly și Star Transmision.

Gigantul german vrea ca în 2023 să înceapă construcția unei fabrici de ultimă generație care va produce unități de antrenare electrică.

Noile linii de producție de la Sebeș vor contribui la strategia Mercedes-Benz de mobilitate electrică.

Investiția în construcția și dotarea halei este estimată la 34 de milioane de euro și se va realiza în circa 15 luni, în perioada ianuarie  2023 – martie 2024.

Star Assembly, filială locală deținută integral de Mercedes-Benz AG, își va extinde astfel portofoliul de producție pentru a include asamblarea de unități de antrenare electrică pentru modelele Mercedes-EQ complet electrice, începând cu 2025.

Noua capacitate de producție: 500.000 de unități pe an

”Producerea unităților de antrenare electrică pentru viitoarea generație de modele Mercedes-EQ complet electrice la fabrica noastră din Sebeș marchează continuarea, în mod consecvent, a transformării rețelei noastre globale de producție a grupului motopropulsor.

Prin implementarea noului domeniu de activitate, vrem să stabilim direcția pentru un business sustenabil și să pregătim Star Assembly pentru un viitor complet electric.

Sunt sigur că echipa grozavă de aici își va continua exemplar povestea de succes cu noul produs”, a spus Frank Deiß, Președinte Mercedes-Benz Drive Systems, Manager Producție Powertrain Mercedes-Benz Cars și Manager fabrică Mercedes-Benz Untertürkheim.

La Agenția pentru Protecția Mediului Alba a fost depusă solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire hală producție logistică și montaj, anexe tehnice, administrative și sociale, amenajare drumuri, platforme, parcaje, spații verzi și organizare șantier”, ce va fi realizat în municipiul Sebeș, str. Augustin Bena, nr. 106.

Proiectul este derulat prin intermediul subsidiarei Daimler Mercedes – Star Assembly SRL Sebeș.

Potrivit memoriului tehnic, noua clădire va avea o suprafață de aproximativ 33.650 de metri pătrați, unde vor lucra un număr total de 526 de noi angajați ai societății cu capital german.

În cadrul noii hale se vor instala linii de asamblare a unor unitati de antrenare electrice (UAE sau eATS), care contin 3 module: un modul electronic de putere, un ansamblu de roti dintate si un motor electric.

Capacitatea preconizată de producție a noului obiectiv va fi de aproximativ 500.000 de unități pe an.

Aici poate fi văzut Documentul complet pentru care Star Assembly a solicitat acordul de mediu

Aici vor avea loc activități de asamblare de unități de antrenare electrică pentru modelele Mercedes-EQ complet electrice, începând cu 2025.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax