Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministerul Sănătății REFUZĂ să comenteze cazul femeii decedate după o anestezie la spitalul Cugir. Întrebarea deputatului Todosiu

Publicat

Ministerul Sănătății și implicit ministrul Alexandru Rafila au refuzat să ofere o poziție, un punct de vedere referitor la cazul petrecut la Spitalul Cugir, unde o tânără a intrat în comă în urma unei anestezii, iar după cinci luni a decedat. 

Mai exact, reprezentații ministerului au refuzat să răspundă unor întrebări oficiale puse de Beniamin Todosiu, deputat USR de Alba. 

Acesta a cerut din partea ministerului o poziție, dacă în urma incidentului a fost demarată o anchetă internă, ce măsuri va lua ministerul pentru a preveni situații similare, dar și o întrebare legată de procedura din spital. 

Interpelarea lui Todosiu a fost înregistrată în data de 7 martie și avea termen de răspuns 29 martie, dar a venit jumătate de lună mai târziu, în 11 aprilie.

Este vorba despre cazul Iulianei Kulcsar, tânăra de 25 de ani din Alba care a intrat în comă după o anestezie la care a fost supusă pentru o operație de rutină pe secția de ginecologie a spitalului.

CITEȘTE ȘI: Cazul tinerei aflate în comă după o anestezie la Cugir: spitalul REFUZĂ să dea familiei dosarul medical. Soțul vrea răspunsuri

Timp de cinci luni, tânăra a stat în comă pe secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, iar duminică, 9 aprilie, a decedat.

Alba24.ro a relatat în repetate rânduri despre cazul medical de la spitalul din Cugir, dar și despre alte probleme apărute în unitatea medicală.

Cel mai recent, soțul tinerei a încercat să obțină dosarul medical al acesteia, dar a fost refuzat din cauza faptului că nu avea un acord scris al Iulianei în acest sens.

Ce a întrebat deputatul Todosiu

”O tânără în vârstă de 25 de ani se află în comă de mai bine de 2 luni după ce, la data de 14 decembrie 2022, aceasta urma să fie supusă unei intervenții laparoscopice, la Spitalul Orășenesc Cugir.

În urma efectuării anesteziei care, potrivit medicilor, a dus la o complicație imprevizibilă și rar întâlnită în practica curentă, pacienta a fost transportată de urgență la Spitalul Județean Alba, în stare critică, în comă indusă și cu minime șanse de supraviețuire.

În lipsa unui răspuns clar din partea Spitalului Orășenesc Cugir, familia tinerei a depus o plângere penală, iar Parchetul Alba Iulia a deschis un dosar penal in rem pentru vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu.

Soțul tinerei alături de familie vor să știe ce s-a întâmplat în timpul manevrelor de resuscitare și motivul pentru care starea gravă de sănătate a acesteia au fost comunicate cu întârziere de către reprezentanții Spitalului Orășenesc Cugir.

Întrebările mele pe acest subiect sunt următoarele:

• În urma acestui incident, a fost demarată o anchetă internă?

• Care este motivul pentru care reprezentanții Spitalului Orășenesc Cugir au întârziat să anunțe familia pacientei despre stare gravă a acesteia?

• Care sunt măsurile pe care le veți adopta, pe viitor, pentru a evita astfel de incidente?”, a scris Todosiu în interpelarea către Ministerul Sănătății.

Ce răspuns a dat Ministerul Sănătății, cu o întârziere de mai bine de 10 zile

Deși au întârziat mai bine de zece zile, reprezentanții ministerului, prin secretarul de stat, doctor Tiberius-Marius Brădățan, au oferit un răspuns sec, însă fără a atinge întrebările puse de deputat.

Mai exact, au răspuns ce face Ministerul Sănătății și cu ce se ocupă în general.

De asemenea, au mai răspuns cum se realizează o urmărire penală și în ce condiții.

La sfârșit, au mai comunicat că, pentru alte informații, deputatul ales să se adreseze organelor de urmărire penală.

Atașăm mai jos o captură de ecran cu răspunsul ministerului.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. acul în carul cu fân

    joi, 13.04.2023 at 13:18

    Niciodată nu vor spune cadrele medicale ce au făcut, ce medicamente au administrat, multe, multe proceduri se pot ascunde, pe care nimeni nu le va afla niciodată: de la pregătirea pentru o intervenție până la anestezie în acest caz, sunt implicați și asistente și medici, care după ce au „greșit” probabil neintenționat, nu spun ce au făcut…Fie a fost alergică la vreun antibiotic, sau nu a suportat anestezia sau o perfuzie nesupravegheată, multe se pot greși. De aceea, cadrele medicale care intră în sala de operație, trebuie să fie bine pregătite profesional…dar în ultimii ani au apărut anestezice periculoase care pun viața pacientului in pericol.

  2. pilu

    joi, 13.04.2023 at 20:25

    Nu vă aşteptaţi de la PSD-işti la nimic, ei doar vă vor voturile, altă treabă nu au cu voi.

  3. dolfi

    joi, 13.04.2023 at 22:54

    pasivitatea si neimplicarea romanilor a dus la mizeria in care ne aflam. Totul a fost furat si distrus, iar ce a ramas e capusat si umplut cu incompetenti si loaze.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax