Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ministrul Energiei: Furnizorii de energie nu au motive să nu aplice compensațiile în facturile emise pentru luna noiembrie

Publicat

Furnizorii de electricitate și de gaze naturale nu au motive să nu aplice compensațiile în facturile pe care le emit pentru luna noiembrie, în condițiile în care normele de aplicare a legii compensațiilor au fost publicate pe 27 octombrie, a declarat luni ministrul Virgil Popescu, la Digi24.

Ministrul Energiei susține că oamenii vor plăti pentru energie „în jurul valorilor de anul trecut”.

Conform Institutului Național de Statistică, în noiembrie 2021 gazele naturale s-au scumpit cu peste 49% față de noiembrie 2020, energia electrică cu 8% iar energia termică cu peste 10%.

În context, ministrul a spus că „ANRE va avea grijă” de clienții furnizorilor care au ieșit din piață, aceștia urmând să fie preluați de un furnizor de ultimă instanță (FUI). Tensiunile de pe piața gazelor naturale au determinat mai mulți furnizori de gaze să reunțe a contracte, astfel că un număr semnificativ de clienți au trebuie să fie preluați sau vor fi preluați de furnzorii de ultimî instanță. la rândul lor, aceste companii au dificultăți în a asigura cantitățile de gaze necesare clienților suplimentari, astfel că au averticzat că ar putea renunța la statutul de FUI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax