Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Modernizare a 2,1 kilometri de străzi din Unirea, scoasă la licitație. Lucrările prevăd și realizarea unei piste de biciclete

Publicat

Șase străzi în lungime totală de 2,1 kilometri, aflate în localitatea Unirea, vor fi modernizate printr-un proiect de peste 2,8 milioane de lei. Pe două dintre acestea se va amenaja și o pistă de biciclete în lungime totală de 937 de metri. 

Primăria comunei Unirea a lansat vineri în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru modernizarea unor străzi din localitatea Unirea (Unirea II – Traian, Școlii, Cărăușilor, Uiorii).

Valoarea totală estimată este de 2.839.085,76 de lei, fără TVA. 

În vederea îmbunătățirii condițiilor de circulație rutieră de pe străzile care fac obiectul acestui proiect, Comuna Unirea a inclus in proeictul de modernizare 6 strazi din intravilanul localitatii Unirea.

Lungimea totală a străzilor este de 2.121 m și cuprinde străzi cu îmbrăcămintea dintr-un strat de asfalt, ce necesită lucrări de modernizare a părții carosabile, decolmatarea dispozitivelor de colectare și evacuare a apelor pluviale, realizarea unor podețe transversale pentru evacuarea apelor colectate către emisarii siguri din zonă precum și realizarea unor trotuare și piste de biciclete, precum și a altor lucrări conexe.

Străzile ce fac obiectul proiectului sunt următoarele:

Denumire stradă – lungime

  • strada Traian – 1.014 metri
  • strada Uiorii – 257 metri
  • strada Școlii – 307 metri
  • strada Cărăușilor – 233 metri
  • strada Cărăușilor tronson 2 – 110 metri
  • strada Traian tronson 2 – 200 metri

Obiectivele generale ale proiectului sunt:

  •  Sistem rutier în parte carosabilă și acostamente;
  • Pista de biciclete pe străzile Traian și Uiorii
  • Dispozitive de colectare și evacuare a apelor (șanțuri, podețe)
  • Amenajare accese la proprietăți
  • Amenajare trotuare pe străzile Traian, Uiorii, Școlii și pe tronsonul de drum județean cuprins între ultimele două (Ramificație Uiorii)
  • Lucrari conexe pentru siguranța rutieră

Străzile modernizate vor avea o lățime a părții carosabile între 3 și 4 metri, cu supralărgiri și platforme adiacente.

Îmbunătățirea condițiilor de circulație pietonală, pe străzile prevăzute în documentația tehnică, se va realiza prin modernizarea trotuarelor existente, inclusiv a tronsonului cuprins pe drumul județean DJ 107D, între străzile Școlii și Uiorii, pe suprafața cuprinsă între limitele de proprietate și partea carosabilă.

Pista de biciclete va avea lățimea de 1 metru (pe strada Traian între km 0+000 – 0+680 pe partea stângă; pe strada Uiorii între km 0+000 – 0+257 pe partea stângă). Lungimea totală a pistei de biciclete este de 937 de metri. Pista se va realiza la același nivel cu partea carosabilă fiind delimitată prin marcaj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate