Administrație
Modificări la regulamentul de parcări publice cu plată în Alba Iulia, propuse de primărie. Ce se schimbă
Primăria Alba Iulia propune modificări la regulamentul parcărilor publice cu plată din municipiu. Proiectul este în consultare publică, în ianuarie.
Propunerile, sugestiile și opiniile cu valoare de recomandare, privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparenţă decizională se depun în scris, până la data de 26 ianuarie 2024, ora 13.30, potrivit primăriei.
- ca mesaj în format electronic pe adresele de e-mail: adpp@apulum.ro
- prin poştă, pe adresa Primăriei Municipiului Alba Iulia, Calea Moților, nr. 5 A, Alba Iulia, Județul Alba, 510134;
- la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, la Registratură, la adresa: Calea Moților, nr. 5 A, de luni până joi între orele: 7.30.-16.00 sau vineri între orele: 7.30 – 13.30.
Modificările propuse. Motivul
Se propune modificarea și completarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice cu plată din municipiul Alba Iulia aprobat prin HCL nr. 235/2019 cu modificările și completările ulterioare.
”Pentru realizarea investițiilor imobiliare din domeniul turismului (hoteluri, moteluri și pensiuni, cu dotările aferente)
- care urmează să fie efectuate la toate categoriile de monumente istorice prevăzute de lege – monumente, ansambluri, situri – inclusiv la anexele acestora, identificate în același imobil – teren și/sau construcții
- la construcții amplasate în zone de protecție a monumentelor și în zone construite protejate, stabilite potrivit legii, ori la construcții cu valoare arhitecturală sau istorică deosebită, stabilite prin documentații de urbanism aprobate
- este necesară închirierea de locuri de parcare publice din locurile disponibile, în vederea funcționării investițiilor.
Schimbarea din regulament
Se propune modificarea și completarea art. 33 din Regulament, prin modificarea aliniatului (2) și introducerea unui aliniat (5) care vor avea următorul conținut:
(2) Unităților hoteliere se poate închiria un număr de locuri de parcare,
- reprezentând maxim 20% din numărul total necesar prevăzut de legislația specifică, din locurile de parcare publice disponibile pe o rază de maxim 250 m.
„(5)Prin excepție de la aliniatul (2), pentru realizarea investițiilor imobiliare din domeniul turismului (hoteluri, moteluri și pensiuni, cu dotările aferente),
- care urmează să fie efectuate la toate categoriile de monumente istorice prevăzute de lege – monumente, ansambluri, situri – inclusiv la anexele acestora, identificate în același imobil – teren și/sau construcții
- la construcții amplasate în zone de protecție a monumentelor și în zone construite protejate, stabilite potrivit legii
- la construcții cu valoare arhitecturală sau istorică deosebită, stabilite prin documentații de urbanism aprobate
se permite închirierea locurilor de parcare necesare funcționării în procent de maxim 60% din numărul total necesar prevăzut de legislația specifică, din locurile de parcare publice disponibile pe o rază de maxim 250 m, astfel:
- a) Taxa pentru închirierea unui loc de parcare din cele prevăzute la art. 33 alin. (5) este echivalentul taxei pe zi/ ZONA O, 1 sau 2.
- b) În cazul în care se dorește renunțarea la închiriere, în tot sau în parte (pentru o parte din locurile de parcare închiriate), în cazul locurilor de parcare prevăzute la art. 33 alin. (2) și alin. (5),
- investitorul/ beneficiarul va face dovada existenței unor locuri de parcare situate într-o parcare privată amenajată și autorizată ca atare, pe o rază de maxim 250 m față de obiectivul turistic autorizat
- locuri de parcare care vor fi notate în extrasul de carte funciară aferent imobilului, pentru obiectivul turistic autorizat și își vor menține poziția și vor funcționa pe toată durata de funcționare a obiectivului turistic.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News