Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ECONOMIE

O companie maghiară vrea să construiască un parc fotovoltaic în Alba Iulia

Publicat


Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia au organizat miercuri un simpozion cu prilejul finalizării proiectului derulat de administraţia locală privind amplasarea de panouri fotovoltaice pe sediile mai multor instituţii din Alba Iulia. Investiţia demarată în 2009 s-a ridicat la o valoare de aproximativ 9 milioane de lei, iar durata de implementare este de 21 de ani. Succesul acestui proiect a determinat companiile străine să ia în considerare posibilitatea unor investiţii în municipiu.

În urma acestui proiect, patru clădiri din municipiu vor beneficia de alimentare cu energie termică şi electrică din surse solare. Astfel, au fost amplasate 1.714  panouri fotovoltaice cu putere instalată cumulată de 257 Kw, împărţite astfel: 920 de panouri fotovoltaice, având o putere de 130 Kw, la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel”; 524 de panouri cu o putere de 78,6 Kw, la Căminul pentru Persoane Vârstnice; 54 de panouri de 8,1 Kw la Centrul de Zi şi 216 panouri de 32,4 Kw la Direcţia Programe.

Potrivit estimărilor, acest proiect va aduce administraţiei locale o economie anuală de aproximativ 50.000 de euro. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, prezenţi la simpozion, sistemele se află încă în faza de probe, dar vor fi puse în funcţiune începând cu 15 septembrie.

O companie din Budapesta vrea să construiască un parc fotovoltaic în Alba Iulia

Reuşitele proiectului implementat de administraţia locală din Alba Iulia i-au determinat pe investitorii străini să vadă în municipiul nostru terenul propice pentru construirea unui parc fotovoltaic. Astfel, în şedinţa de Consiliu Local de miercuri, reprezentanţi din conducerea companiei EETEK Holding Zrt, din Budapesta au lansat consilierilor o propunere de colaborare cu municipalitate.

Locul unde ar urma să fie amenajat parcul fotovoltaic este terenul zonei de dezvoltare din Alba Iulia, respectiv în apropiere de sediul „Supremia”. Joseph Deignan, reprezentantul companiei ungare a explicat consilierilor intenţiile sale de investiţii în oraşul nostru şi a declarat că este dispus să continue proiectul municipalităţii de amplasare de panouri fotovoltaice şi pe sediile altor instituţii din Alba Iulia.

Viceprimarul Paul Voicu a explicat investitorilor că mai sunt şi alte companii interesate să investească în astfel de proiecte şi că, în septembrie, cel mai probabil, va fi demarată procedura de licitaţie publică în vederea concesionării terenului.

Printre beneficiile aduse de prezenţa investitoriilor străini în municipiul nostru se numără sumele considerabile de bani care vor intra în bugetul local, dar şi locurile muncă create.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

19 februarie, Ziua națională Constantin Brâncuşi. Se împlinesc 144 de ani de la naşterea marelui sculptor

Publicat

Astăzi este sărbătorită Ziua națională Constantin Brâncuși, la 144 de ani de la nașterea sa. Românul este unul dintre cei mai mari sculptori ai secolului XX, fiind omagiat, an de an, la aniversarea naşterii sale, 19 februarie, printr-o zi dedicată, marcată la nivel naţional începând din anul 2016. În această zi, faimoasa sculptură „Cumințenia pământului”, pentru […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Incendiu, azi-noapte, pe strada Tudor Arghezi din Alba Iulia. Un BMW X6 a ars ca o torță

Publicat

incendiu

Un incendiu a izbucnit, în noaptea de marți spre miercuri, în cartierul Cetate din Alba Iulia. Din imaginile transmise de un cititor Alba24, se pare că o mașină ar fi luat foc și s-au auzit mai multe explozii, în zona unui imobil de pe strada Tudor Arghezi. Incendiul a fost anunțat în jurul orei 0:30. […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Andy Garcia îl va juca pe Constantin Brâncuși în noua peliculă a lui Mick Davis, ”The Sculptor”

Publicat

Actorul Andy Garcia îl va juca pe sculptorul român Constantin Brâncuşi. Informaţia a fost confirmată de regizorul Mick Davis, cel care a regizat filmul „Modigliani“, filmat în România. Acesta a postat pe pagina personală de Facebook o fotografie cu celebrul actor Andy Garcia, iar acesta apare în imaginea alb negru cu o barbă „brâncuşiană” şi […]

Citește mai departe
Publicitate

EDUCAȚIE

„Nu lăsați să piară, școala de la țară!” Ce mesaj i-a transmis Gheorghe Damian președintelui Iohannis, la întâlnirea cu acesta

Publicat

Primarul din Ciugud, Gheorghe Damin a transmis luni seara un mesaj președintelui Klaus Iohannis despre problemele semnalate în școlile românești. În numele primarilor comunităților rurale din țară, Damian a explicat, în cadrul unei întruniri a asociației comunelor din România (ACoR), că școala de la țară are viitor, dar pentru asta sunt necesare investiții.   „Nu […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate