Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O firmă care execută lucrări la rețeaua de canalizare din Alba Iulia a fost amendată. Primarul iși cere scuze pentru disconfort

Publicat

Hidroconstrucția SA, una dintre firmele care execută lucrări ce țin de rețeaua de apă și canalizare în zona Pâclișa, a municipiului Alba Iulia, a fost sancționată cu 10.000 de lei, de primarie din cauza faptului că partea de carosabil pe care se execută lucrări nu este amenajată și întreținută la nivel optim.

Anunțul a fost făcut de reprezentații primăriei Alba Iulia, într-un comunicat de presă, pe care îl redăm mai jos. 

”Îmi cer scuze locuitorilor din zona Pâclișa pentru disconfortul creat de lucrările ce au loc în respectiva zonă, în această perioadă. Chiar dacă aceste lucrări au un caracter utilitar, ele nu sunt întotdeauna puse în practică cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și cu respectarea normelor legale, astfel încât disconfortul creat în zonă să fie la un nivel minim posibil.

Colegii din primărie, împreună cu cei de la disciplina în construcții, s-au deplasat în această dimineață acolo, pentru a evalua modul și stadiul lucrărilor din zonă. În prezent, au loc lucrări ce țin de rețeaua de apă și canalizare, efectuate de APA CTTA Alba, prin intermediul firmei Hidroconstrucția SA, și lucrări executate de E-On, pentru rețeaua de gaze.

Odată încheiate aceste lucrări, urmează ca Newamport SA, firma care are contract cu administrația locală, să intervină pentru lucrări de refacere a străzii, canalizație tehnică și iluminat public.

Ca urmare a faptului că partea de carosabil pe care execută lucrări Hidroconstrucția SA nu este practicabilă, amenajată și întreținută la nivel optim, companiei i-a fost aplicată o sancțiune de 10.000 de lei. Din păcate, nefiind o lucrare contractată de către noi, această amendă este singura modalitate prin care putem sancționa constructorul.

Fac un apel către companiile care desfășoară lucrări pe domeniul public să respecte întocmai legislația și normele de organizare a șantierelor de lucru, astfel încât gradul de siguranță să fie unul crescut iar disconfortul creat cetățenilor să fie cât de mic posibil”, a declarat Gabriel Pleșa.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax