Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pană de curent pe mai multe străzi din Alba Iulia. Vezi ce poți să faci când șocul electric îți strică electrocasnicele

Publicat

Mai mulți cetățeni care locuiesc în cartierul Cetate din Alba Iulia au rămas în întuneric, miercuri seara, începând cu ora 20.45, după ce o linie de curent s-a defectat. Dacă pe unele străzi alimentarea a fost reluată în scurt timp, după câteva minute, locuitorii de pe alte străzi au așteptat să revină curentul, timp de mai bine de o oră. În afară de disconfortul creat prin întreruperea luminii din case în timpul cinei, a televizorului în timpul filmului sau a internetului în plină activitate, întreruperea bruscă a energiei electrice poate dăuna electrocasnicelor.

Potrivit unui operator call-center al companiei SC Electrica Furnizare SA, pana de curent a apărut din cauza unei linii picate în „zona industrială” (linia 20 de kilovolți), care pornește de pe Bulevardul Revoluției până mai jos de Bazinul olimpic și afectează străzile din zona Bulevardului Transilvaniei, a spitalului, a stadionului și o parte din Calea Moților. O echipă de tehnicieni s-a deplasat la fața locului pentru a remedia problema, prin alimentare pe linia de rezervă.

Ce putem face atunci când pana de curent ne strică electrocasnicele?

În cazul în care un aparat electrocasnic s-a defectat din cauza unei pene de curent, proprietarul trebuie să anunțe defecțiunea la compania de furnizare a energiei electrice în cel mult trei zile de la apariție. În mod normal, furnizorul de energie este obligat să plătească despăgubiri consumatorului.

Procedura este următoarea:

  • Consumatorul trebuie să anunţe în scris furnizorul de energie electrică, în termen de trei zile lucrătoare de la apariţia şocului de tensiune ce a deteriorat aparatura electrocasnică;
  • Dacă, în urma verificării realizate de furnizor, reiese că defecţiunile s-au produs din vina furnizorului, aparatura electrocasnică poate fi dusă la reparat;
  • Consumatorul trebuie să prezinte furnizorului chitanţele prin care să dovedească faptul că reparaţiile făcute la receptoarele electrocasnice deteriorate au fost făcute de o unitate autorizată.

Chitanţele trebuie prezentate furnizorului în termen de 60 de zile de la apariţia şocului de tensiune ce a produs deteriorarea şi, pe baza lor, se va achita contravaloarea reparaţiilor.

Dacă Electrica nu decontează contravaloarea reparaţiilor, trebuie anunţată Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax