Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pod provizoriu, la Răchita. Lucrările sunt necesare pentru demolarea vechiului pod afectat de inundații și construirea unuia nou

Publicat

Consiliul Județean Alba va construi un pod provizoriu peste Valea Răchitei, pentru a realiza o variantă ocolitoare de acces în localitatea Răchita.Lucrările sunt necesare pentru demolarea podului vechi de pe DJ 704A, afectat de inundațiile din iunie 2019, pod ce urmează să fie înlocuit cu unul nou. 

Consilierii județeni din Alba vor avea de votat, în ședința de luni, 12 aprilie, un proiect de hotărâre privind aprobarea preluării temporare în administrarea Consiliului Județean Alba a bunului imobil – teren, situat administrativ în comuna Săsciori, sat aparţinător Răchita, în vederea realizării obiectivului – pod provizoriu la km 24+240 pe DJ 704A.

Mai exact, un imobilul – teren – situat administrativ în localitatea Răchita, comuna Săsciori, trebuie să fie transmis din administrarea Consiliului Local Săsciori în administrarea Consiliului Județean Alba, în vederea realizării obiectivului – pod provizoriu la km 24+240 pe DJ 704A, în cadrul investiției de interes județean „Refacere 2 poduri și 12 podețe pe raza comunei Pianu și Săsciori, județul Alba – pe drumul județean DJ 704A”.

Refacerea podurilor și podețelor este necesară ca urmare a calamităților naturale din luna iunie 2019, care au afectat și traseul drumului județean DJ 704A, unde nu mai puțin de 14 poduri și podețe au fost afectate, unele dintre ele fiind acum impracticabile.

Printre cele 14 poduri și podețe care au fost afectate se află și podul peste Valea Răchitei, situat la km 24+900 pe drumul județean DJ 704A, întrucât starea tehnică a acestuia îl face impracticabil circulației rutiere în condiții minime de siguranță. În consecință se va demola podul existent pe amplasament, acesta urmând a fi înlocuit cu un pod nou.

În aval de podul existent se va realiza un pod provizoriu, pod ce va permite realizarea variantei ocolitoare de acces în localitatea Răchita.

foto: arhiva Alba24

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax