Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Premieră în România: Primul Guvern care alocă bani pentru proiecte în infrastructură cu 8 luni înainte de perioada de programare

Publicat

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş a transmis joi seara că Guvernul a alocat un fond de 100 de milioane de euro pentru pregătirea portofoliului de proiecte de infrastructură destinate autorităților locale. Potrivit acestuia, este pentru prima dată în istoria României când un guvern pregătește cu 8 luni înainte portofoliul de proiecte care urmează să fie finanțat. 

„Este pentru prima dată în istoria perioadelor de programare ale României pentru utilizarea de fonduri europene. Este primul guvern care alocă înainte cu 8 luni de perioada de programare 2021 – 2027, un fond de 100 de milioane de euro pentru pregătirea portofoliului de proiecte de infrastructură destinat autorităților lcoale și pregătirea separată a proiectelor mari de infrastructură ale României, proiectele acestea fiind importante pentru dezvoltarea României pe termen lung. 

Aceste resurse urmează ca să fie alocate cum spuneam pentru pregătirea portofoliului de proiecte de infrastructură destinat autorităților locale în domeniul regenerării urbane, pentru refacerea spațiilor publice dintre blocuri, centre istorice, parcuri urbane, deci toată zona de proiecte care se adresează în mod direct calității vieții oamenilor, pentru partea de mobilitate urbană, dar și pentru partea de infrastructură rutieră la nivel județean”, a transmis joi seara ministrul Fondurilor Europene.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax