Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PREȚUL CORECT al salubrizării de la Alba Iulia: Tarifele serviciilor licitate de Primărie nu bat cu cele din contractele cetățenilor


Publicat

pubele polaris

După ce sute de persoane s-au plâns până acum că nu au primit pubele de la Polaris M Holding SRL, după ce firma a avut grijă să-i liniștească pe cetățeni că nu vor rămâne cu gunoiul la ușă și că oricum „prețul este avantajos pentru persoanele fizice, acestea plătind o sumă mai mică cu aproximativ 0,80 de lei pe persoană, față de cât se plătea la Salprest”, iată că apar primele întrebări și dovezi că Polaris una a scris în oferta cu care a câștigat licitația pentru serviciile de salubrizare din Alba Iulia și altele sunt prețurile pe care le-au impus cetățenilor.

Atunci când Polaris a fost desemnată câștigătoare a licitației organizate de Primăria Alba Iulia, autoritățile locale s-au lăudat că au obținut un preț mai bun pentru cetățeni decât cel plătit la vechiul operator Salprest SRL. Grație Salprestului, care a concesionat serviciul de salubrizare fără licitație, Alba Iulia a ajuns, potrivit unui raport realizat de Institutul de Politici Publice ( IPP) în TOP TREI – cele mai scumpe orașe din România la acest capitol.

După ce Polaris a câștigat licitația așteptată de 10 ani și și-a intrat în drepturi, o parte din prețurile din anexa contractului semnată cu Primăria au crescut brusc, iar reprezentanții locali ai operatorului au început să invoce tot felul de motive.

Potrivit unui studiu realizat în 2011, de Institutul de Politici Publice (IPP), cel mai mare cost de salubrizare pe cap de locuitor, din toată țara a fost înregistrat la Satu Mare (118 lei), faţă de costul mediu de 49 lei la nivel naţional, urmat de municipiile Suceava (92 lei) şi Alba Iulia (87 lei – operator Salprest). La polul opus, cu cele mai mici costuri în acest domeniu, se aflau, la momentul respectiv, municipiile Reşiţa – 15 lei, Galaţi – 13 lei şi Braşov – 12 lei.

Când, în sfârșit, Alba Iulia credea că va scăpa de prețurile umflate, fiind desemnat al treilea cel mai scump oraș din țară la serviciile de salubrizare, iată că vestea, primită inițial cu entuziasm de către albaiulieni, nu s-a dovedit a fi chiar atât de bună. În anexa procesului verbal semnat după licitație, prețurile sunt cu aproape jumătate mai mici față de cât le sunt facturate albaiulienilor.

Astfel, PREȚUL CORECT al colectării gunoiului/persoană, pentru persoane fizice, scris de Polaris în anexa contractului cu Primăria, este de 2,4 lei + TVA. Cu toate acestea, pe contractele încheiate cu proprietarii de locuințe individuale prețul este de 2,40 lei + TVA/ persoană, la care se adaugă 0.83 lei/ persoană, sumă care, potrivit oficialilor de la Polaris, ar reprezenta cheltuieli de depozitare. Astfel, suma totală pe care trebuie să o plătească  fiecare cetățean din Alba Iulia este de 4,01 lei.

În Anexa nr. 1, la Procesul Verbal de deschidere a ofertelor de la licitație ( nr. 92885/04.12.201), semnată, printre alții, atât de reprezentanți ai SC Polaris M Holding SRL (Ionuț Târșoagă), cât și ai SC Salprest Ocna Mureș SRL (Petru Constantinescu), în prezența Comisiei de Evaluare a Primăriei municipiului Alba Iulia, se arată că, la rubrica „precolectat, colectat, transportat deșeuri municipale nesortate DE LA PERSOANE FIZICE, asociații de proprietari pe persoană/lună”, tariful este de 2,40 lei/UM, fără TVA.

Asta după ce, la un interval de trei săptămâni de când și-a început activitatea, reprezentanții Polaris M Holding au declarat și inclus în contracte un tarif lunar de 4,01 lei/persoană.

Contactat de Alba24.ro și întrebat cum se justifică această diferență de preț, Adrian Itu, șeful serviciului comercial  de la Polaris M Holding  SRL Alba Iulia, a precizat că diferența o reprezintă tarifele de depozitare a deșeurilor, tarife care nu sunt cuprinse în anexele procesului verbal de la licitație. Itu a declarat că Polaris nu a trecut în anexele documentelor semnate cu Primăria decât ce i s-a cerut: „Nu noi am făcut acele rubrici. Noi am dat doar prețurile care ni s-au solicitat de la Primărie. Ni s-au cerut prețurile pentru colectarea și transportul deșeurilor. Nu s-au solicitat cheltuielile de depozitare”.

Cosmin Buzgure, șeful Biroului Achiziții Publice și Monitorizare, semnatar al anexei procesului verbal de la licitație, a declarat că motivul pentru care nu au fost inclus tariful de depozitare în documentele licitației a fost că „tariful de depozitare este pentru fiecare la fel (0,83 lei)  și a fost transmis tuturor ofertanților”. Buzgure admite și faptul că „nu e corect să plătești pentru o rampă de gunoi ce aparține Primăriei”.

Cum a reușit POLARIS să spargă monopolul SALPREST

Reamintim că anunţul pentru licitația serviciului de salubrizare în municipiul Alba Iulia, făcut pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a fost publicat în 25 august 2012, iar deschiderea ofertelor a avut loc la data de 4 decembrie 2012, la sediul Primăriei Alba Iulia, în prezenţa membrilor comisiei de evaluare. S-au înregistrat cinci oferte depuse de către următoarele societăţi: SC. Polaris Holding SRL Constanţa, SC. Rosal Grup SA Bucureşti, SC. Drusal SA Baia Mare, SC. Brantner Servicii Ecologice Cluj Napoca și SC. Salprest Ocna Mureş SRL.

Comisia de evaluare a considerat că oferta depusă de SC Salprest Ocna Mureş SRL nu a îndeplinit criteriile de calificare privind capacitatea economico-financiară, tehnică, profesională şi experienţa similară prevazute în Fişa de date, nefiind, prin urmare, acceptată.

Câștigător a fost declarat SC Polaris M Holding SRL Constanța, cu 75,65 puncte, pe locul doi fiind SC Drusal SA Baia Mare – 52,42 puncte, urmată de SC Rosal Grup SA București – 48,08 puncte și Brantner Servicii Ecologice SA Cluj Napoca – 42,08 puncte.

“Salprest” Ocna Mureș a formulat contestaţie către CNSC privitor la rezultatul procedurii de atribuire, însă acestea au fost respinse.

Încheierea contractului de delegare a serviciului de salubrizare în Alba Iulia, pe o perioadă de trei ani şi cu o valoare estimată de 23.519.445,96 lei a fost blocată în continuare, pe lângă contestaţiile repetate ale “Salprest”, fiind înregistrate şi cele ale ”Brantner Servicii Ecologice” din Cluj Napoca.

În contestația formulată în data de 17 mai de către “Salprest” Alba, firma susținea că prețurile practicate de câștigătorii licitației sunt mult mai mari decât tarifele ofertate în procedură. Se contestau astfel informațiile potrivit cărora „tarifele practicate de SC Polaris M Holding SRL, în celelalte localități în care efectuează servicii similare de salubrizare (Constanța, Arad, Târgu Jiu, Mangalia, Eforie și Năvodari) sunt la același nivel cu cele ofertate, cu o marjă de plus-minus 5%”, prezentate într-o adresă a Primăriei Alba Iulia, pe motiv că ele <nu corespund realității> și se solicita excluderea din procedură a „ofertantului care prezintă informații false în scopul demonstrării îndeplinirii criteriilor de selecție”.

Potrivit caietului de sarcini pentru „Delegarea de gestiune prin concesionare a serviciului public de salubrizare, deszăpezire și combatere polei în municipiul Alba Iulia”, lucrările incluse în contract sunt precolectarea, colectarea și transportul deșeurilor municipale și reciclabile, sortarea acestora, măturatul, stropitul, spălatul și întreținerea curățeniei căilor publice, curățarea și transportul zăpezii de pe căile publice și menținerea acestora în funcțiune pe timp de polei sau îngheț, colectarea cadavrelor de animale și predarea acestora unităților de incinerare, amplasarea și întreținerea toaletelor ecologice, fără a se menționa ceva de activitățile sau cheltuielile de depozitare.

“Polaris M Holding” SRL, firma care a “detronat”  “Salprest”,  aparţine deputatului PSD Eduard Martin, fiul fostului prefect de Constanţa, Gheorghe Martin.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. gogu

    marți, 26.11.2013 at 15:22

    asta e primul gospodar al cetatii care face bani de pe gunoaie , de pe morti ,vezi administratorul cimitirului municipal , de pe pavele , statui …. !!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

InfoTrafic: Restricții de circulație pe autostrada A1 Sebeș – Sibiu. Tronsoanele vizate și atenționări pentru șoferi

Publicat

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că pe autostrada A1 Sibiu-Sebeș, sunt restricții de circulație, astăzi, din cauza unor lucrări de refacere a suprafeței de rulare.

Restricții sunt pe următoarele tronsoane:

– între km 264+400m – 264+100 m, pe ambele sensuri de mers, banda de urgență – reparații tunel între localitățile Săliște si Cristian (jud. Sibiu), până la ora 17:30

– între km 262+400m – 261+700 m, localitatea Cristian, jud Sibiu, sensul de mers Sebeș – Sibiu; se restricționează banda de urgență și banda 1

– între km 291-289, localitatea Miercurea Sibiului, jud Sibiu, sensul de mers Sebeș-Sibiu; se restricționează banda de urgență și banda 1

– între km 275-275+600 m, se restricționează banda 2 pentru reparații parapet median, între localitățile Săliște și Apoldu, jud Sibiu; sensul de mers Sibiu-Sebeș

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să reducă viteza în zona lucrărilor şi să semnalizeze orice intenţie de schimbare a benzii de circulaţie.

sursă: politiaromana.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Medicul de familie din Alba Iulia, Mădălina Vesa: Numărul real de bolnavi Covid este cu mult peste cel prezentat de autorități

Publicat

Mădălina Vesa, medic de familie din Alba Iulia, a scris pe contul ei de Facebook că numărul infectărilor cu Sars-Cov-2 este mult mai mare în rândul populației decât cel din statisticile oficiale. Aceasta se bazează pe experiența ei de medic și spune că în prezent monitorizează 50 de bolnavi de COVID, dintre care doar 20 sunt testați. 

Aceasta și explică motivele penru care un mare număr de infectări nu sunt prezente în raportările autorităților.

Postarea Mădălinei Vesa:

”Dacă interesează pe cineva (din autorități) ce se întâmplă în realitate: numărul de bolnavi Covid este cu mult peste numărul prezentat de autorități.

Există mai multe categorii de bolnavi: o categorie sunt cei care sunt angajați și au nevoie de concediu medical pentru a sta acasă în izolare, în consecință trebuie să se testeze PCR (doar acest test este recunoscut de autorități și doar așa primesc decizii de izolare și se pot elibera concedii medicale de izolare – contează tipul concediului penru că plata salariului și numărul de zile de concediu diferă).

O altă categorie este cea care nu are nevoie de concediu medical ( CM) dar sunt oameni corecți și se testează (vor să cunoască realitatea, vor să existe o statistică corectă). Altă categorie sunt cei care muncesc pe cont propriu ( proprii angajați) – aceștia nu vor să se testeze.

Tot din categoria acestora sunt unii care se testează dar în privat ( IgM sau alte teste rapide) și nu prin test PCR (adică, aceste teste nu intră la numărătoare- dacă ai un test pozitiv trebuie repetat un PCR că să intri pe filera DSP).

Dintr-o familie cu 4 membri se testează doar unul (contracost sau nu) deși toți 4 au simptome. Pe ceilalți 3 nu îi pot declara covid pentru că nu au test covid.

O altă problema este că oamenii au simptome minime și de-abia după câteva zile (uneori o săptămână) se îngrijorează și mă anunță.

Dacă sunt anunțată după ora 12 trebuie să aștept a 2-a zi pentru a face programarea la testare. Programarea durează 2 zile. Deci boala o are de 6 zile, mai sta încă 2, se testează și primește 14 zile de stat la domicliu, când în mod normal ar trebui să stea doar 6 zile (binențeles că se prelungește concediul dacă starea de sănătate este alterată, dar puține cazuri sunt de acest gen). Din aceasta cauza mulți aleg să nu se mai testeze.

Dragi politicieni, este cazul să schimbați protocoalele. Ați început bine, dar din vară ați scapăt totul de sub control, iar acum este haos.

Eu nu monitorizez în acest moment doar 20 de pozitivi, ci vreo 50.

Ce soluții îmi dați pentru cei 30?

PS: mama iarăși o să mă ia la rost că de ce mă enervez și îmi consum atât de mult timp cu lucruri ce nu pot schimba ………… dar de ce nu se poate să lucram corect? vorbim totuși doar de legislație care se poate schimba în funcție de evoluția evenimentelor. Și este doar începutul…………

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

GRAFIC: Topul județelor cu incidența cea mai mare a cazurilor COVID. Date oficiale din 24 noiembrie

Publicat

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a transmis marți, 24 noiembrie, situația incidenței cazurilor COVID pe județe, actualizată.

Este vorba despre coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor.

Vezi SONDAJ Alba24: Sunteți de acord să vă vaccinați împotriva Sars-Cov-2, în condițiile în care acest lucru va fi posibil?

Luni, la nivel național, au fost raportate … cazuri noi.

TOP județe – incidența COVID la 14 zile – 24 noiembrie – sursă GCS:

Județ / Număr de cazuri confirmate (total) / Număr de cazuri noi / Incidența cazuri COVID la 14 zile:

Sibiu – 12682 – 82 – 8,47

Brașov – 17312 – 319 – 7,36

Ilfov – 13272 – 209 – 7,1

Cluj – 19474 – 393 – 7,03

Mun. București – 60859 – 1147 – 6,55

Constanța – 14200 – 190 – 6,5

Alba – 9169 – 133 – 6,08

Arad – 10291 – 130 – 5,9

Timiș – 17587 – 272 – 5,45

Bihor – 12874 – 150 – 5,27

Satu Mare – 4896 – 105 – 4,99

Argeș – 12146 – 148 – 4,95

Mureș – 11032 – 126 – 4,75

Prahova – 17410 – 252 – 4,43

Sălaj – 5203 – 38 – 4,36

Bistrița – Năsăud – 5398 – 96 – 4,11

Hunedoara – 7834 – 137 – 3,6

Dâmbovița – 10490 – 148 – 3,51

Ialomița – 4073 – 102 – 3,44

Tulcea – 3105 – 45 – 3,36

Iași – 18086 – 344 – 3,29

Dolj – 11059 – 84 – 3,21

Brăila – 5085 – 10 – 3,12

Covasna – 3838 – 63 – 3,1

Călărași – 3705 – 31 – 3,08

Maramureș – 7800 – 94 – 3,07

Mehedinți – 3627 – 42 – 3,04

Galați – 9283 – 170 – 2,85

Bacău – 12093 – 118 – 2,81

Vâlcea – 7457 – 51 – 2,8

Teleorman – 5072 – 72 – 2,75

Caraș – Severin – 4379 – 82 – 2,71

Botoșani – 5518 – 119 – 2,69

Buzău – 6098 – 48 – 2,54

Giurgiu – 3691 – 88 – 2,43

Neamț – 8878 – 68 – 2,24

Suceava – 12495 – 195 – 2,24

Vaslui – 7143 – 92 – 2,11

Vrancea – 5013 – 78 – 1,89

Harghita – 4406 – 30 – 1,84

Olt – 6677 – 48 – 1,8

Gorj – 4114 – 42 – 1,72

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

7.753 cazuri COVID confirmate în România, în ultimele 24 de ore. 1.204 pacienți la ATI, 196 decese. Date oficiale, 24 noiembrie

Publicat

Numărul cazurilor de COVID-19 confirmate în România a ajuns la 430.605, potrivit datelor transmise marți, 24 noiembrie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Sunt 7.753 infectări noi, după 30.740 testări.

Sunt 196 decese noi. 1.204 pacienți sunt internați la ATI. 1.253 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

UPDATE: A fost înregistrat și un deces la categoria de vârstă 0-9 ani. Este vorba despre o fetiță cu vârsta mai mică de un an (județul Mureș), care avea și alte afecțiuni.

AICI: GHID de CARANTINĂ în Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud: Reguli și interdicții, documente de deplasare, amenzi

Comparativ, până luni, la nivel național, erau raportate 422.852 cazuri (4.207 noi), 10.177 decese (130 decese noi), 296.844 pacienți vindecați, 3.908.681 de teste în total; 9.938  efectuate în ultimele 24 de ore, 7.488 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.450 la cerere.

Vezi SONDAJ Alba24: Sunteți de acord să vă vaccinați împotriva Sars-Cov-2, în condițiile în care acest lucru va fi posibil?

Situația cazurilor noi / numărul de testări din ultimele zile:

24 noiembrie – 7.753 cazuri noi după 30.740 testări (3.939.421 de teste în total; 30.740 efectuate în ultimele 24 de ore, 19.069 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.671 la cerere)

23 noiembrie – 4.207 cazuri noi după 9.938 testări (3.908.681 de teste în total; 9.938  efectuate în ultimele 24 de ore, 7.488 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.450 la cerere)

22 noiembrie – 5.837 cazuri noi după 20.790 testări (3.898.743 de teste în total; 20.790 efectuate în ultimele 24 de ore, 13.258 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.532 la cerere)

Vezi și ALBA: 134 de noi cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore. LISTA localităților. Trei bărbați au pierdut lupta cu virusul

21 noiembrie – 9.685 cazuri noi după 33.221 testări (3.877.953 de teste în total; 33.221 efectuate în ultimele 24 de ore, 20.387 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.834 la cerere)

20 noiembrie – 9.272 cazuri noi, după 36.453 testări (3.844.732 de teste în total; 36.453 efectuate în ultimele 24 de ore, 21.299 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 15.154 la cerere)

19 noiembrie – 10.108 cazuri noi, după 36.963 testări (3.808.279  teste în total; 36.963 efectuate în ultimele 24 de ore, 20.954  în baza definiției de caz și a protocolului medical și 16.009 la cerere)

18 noiembrie10.269 cazuri noi – record – după 37.906 teste (3.771.316 teste în total; 37.906 efectuate în ultimele 24 de ore, 23.269  în baza definiției de caz și a protocolului medical și 14.637 la cerere)

Vezi și UPDATE MODELELE DE DECLARAȚIE și adeverință de la angajator pentru carantină în Alba Iulia, Abrud, Sebeș, Cugir, Blaj sau Ciugud

17 noiembrie – 8.262 cazuri noi după 31.082 teste (3.733.410  teste în total; 31.082 efectuate în ultimele 24 de ore, 18.868  în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.214 la cerere)

12 noiembrie – 10.142 cazuri noi după 35.762 testări (3.593.720 de teste în total; 35.762 efectuate în ultimele 24 de ore, 20.855  în baza definiției de caz și a protocolului medical și 14.907 la cerere)

6 noiembrie – 10.260 cazuri noi – după 38.627 testări (3.418.245 de teste în total; 38.389 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 21.568 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 16.830 la cerere; raportate și rezultatele a 238 de teste prelucrate anterior)

1 noiembrie – 5.324 cazuri noi după 21.556 teste (3.264.304 teste în total; 21.423 efectuate în ultimele 24 de ore, 12.014 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.409 la cerere; raportate și rezultatele a 133 de teste prelucrate anterior)

30 octombrie – 6.546 cazuri noi după 36.589 testări (3.206.567 teste în total; 36.335 efectuate în ultimele 24 de ore, 22.342 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.993 la cerere; raportate și rezultatele a 254 de teste prelucrate anterior)

30 septembrie – 2.158 cazuri, după 26.021 testări (2.419.691 de teste în total; 26.021 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 16.233 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.788 la cerere)

27 august – 1.504 cazuri după 25.052 testări (1.730.420 teste în total; 25.052 în ultimele 24 de ore, din care 14.151 în baza definiției de caz și a protocolului medical, 10.901 la cerere).

Situația îmbolnăvirilor pe județe – 24 noiembrie – sursă INSP (ordonat în funcție de cazuri noi):

Județ / Număr de cazuri confirmate (total) / Număr de cazuri noi / Incidența cazuri COVID la 14 zile:

Mun. București – 60859 – 1147 – 6,55

Cluj – 19474 – 393 – 7,03

Iași – 18086 – 344 – 3,29

Brașov – 17312 – 319 – 7,36

Timiș – 17587 – 272 – 5,45

Prahova – 17410 – 252 – 4,43

Ilfov – 13272 – 209 – 7,1

Suceava – 12495 – 195 – 2,24

Constanța – 14200 – 190 – 6,5

Galați – 9283 – 170 – 2,85

Bihor – 12874 – 150 – 5,27

Argeș – 12146 – 148 – 4,95

Dâmbovița – 10490 – 148 – 3,51

Hunedoara – 7834 – 137 – 3,6

Alba – 9169 – 133 – 6,08 (134 cazuri noi,potrivit DSP Alba)

Arad – 10291 – 130 – 5,9

Mureș – 11032 – 126 – 4,75

Botoșani – 5518 – 119 – 2,69

Bacău – 12093 – 118 – 2,81

Satu Mare – 4896 – 105 – 4,99

Ialomița – 4073 – 102 – 3,44

Bistrița – Năsăud – 5398 – 96 – 4,11

Maramureș – 7800 – 94 – 3,07

Vaslui – 7143 – 92 – 2,11

Giurgiu – 3691 – 88 – 2,43

Dolj – 11059 – 84 – 3,21

Caraș – Severin – 4379 – 82 – 2,71

Sibiu – 12682 – 82 – 8,47

Vrancea – 5013 – 78 – 1,89

Teleorman – 5072 – 72 – 2,75

Neamț – 8878 – 68 – 2,24

Covasna – 3838 – 63 – 3,1

Vâlcea – 7457 – 51 – 2,8

Buzău – 6098 – 48 – 2,54

Olt – 6677 – 48 – 1,8

Tulcea – 3105 – 45 – 3,36

Gorj – 4114 – 42 – 1,72

Mehedinți – 3627 – 42 – 3,04

Sălaj – 5203 – 38 – 4,36

Călărași – 3705 – 31 – 3,08

Harghita – 4406 – 30 – 1,84

Brăila – 5085 – 10 – 3,12

Grupul de Comunicare Strategică:

”Până astăzi, 24 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 430.605 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

304.188 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.753 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.253 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Județ / cazuri reconfirmate pozitiv

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate