Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Aiud vrea să reabiliteze clădirea Colegiului Național ”Titu Maiorescu”, cu fonduri din PNRR. A fost depus un proiect

Publicat

Reprezentanții Primăriei Aiud vor să reabiliteze clădirea Colegiului Național Titu Maiorescu din oraș. Într-o postare pe pagina de Facebook a instituției, aceștia au precizat că a fost depus pentru finanțare, la PNRR (Programul Național de Redresare și Reziliență) un proiect pentru reabilitarea clădirii. 

Prin proiect se dorește îmbunătățirea calității procesului educațional, creșterea gradului de educare și reducerea părăsirii timpurii a școlii. Acest lucru va fi posibil prin reabilitarea obiectivului de investiție și dotarea acestuia la standarde europene, au scris reprezentații primăriei.

Imobilul Colegiului Național ”Titu Maiorescu” Aiud (Corp C1) a fost construit în anul 1922 și este amplasat în partea sudică a Municipiului Aiud, pe strada Ecaterina Varga , nr. 10.

”Obiectivul de investiții are drept scop îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin reabilitarea imobilelor Corp C1 și Corp C3 și modernizare acestora prin achiziția de dotări și utilaje. Corpul C1 are funcțiunea de școală gimnazială, iar Corpul C3 este centrală termică.

Cel mai important aspect, considerat ca principal obiectiv, este acela de a îmbunătății calitatea învățământului primar, gimnazial și liceal.

Acesta este cel de-al doilea proiect depus de către municipiul Aiud prin PNRR, după proiectul care prevede includerea Cetății Aiud în Ruta cetăților, precum și promovarea acesteia prin intermediul mijloacelor moderne, digitale, proiect depus spre finanțare în cadrul PNRR, Pilonul IV, componenta C.11 – Turism și cultură”, au mai precizat reprezentanții instituției.

sursă foto: Facebook, Primăria Municipiului Aiud.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax