Connect with us
Advertisement

Uncategorized

Profesori cugireni la Conferinţa Naţională „Centrele de documentare şi informare în dinamica societăţii cunoaşterii” de la Sibiu

Publicat

La Sibiu a avut loc în perioada 21-22 mai 2012 Conferinţa Naţională cu tema „Centrele de documentare şi informare în dinamica societăţii cunoaşterii”. La eveniment au participat şi opt profesori din Alba, respectiv două cadre didactice din Cugir, care se specializează în vederea deschiderii a două centre de documentare şi informare (CDI) în oraş.

La conferinţa naţională au participat un număr de 40 de persoane din mai multe ramuri ştiinţifice: profesori-documentarişti, formatori naţionali, bibliotecari şcolari, responsabili CDI şi profesori din unităţile de învăţământ în care funcţionează un laborator CDI, directori de unităţi de învăţământ preuniversitar, inspectori şcolari.

Scopul conferinţei a fost acela ca participanţii să valorifice cât mai multe cunoştinţe, dar şi experienţă în domeniul CDI. Specialişti din România şi Franţa au susţinut prezentări pe durata a 15 minute, ateliere de lucru pe diferite secţiuni ale domeniului „Direcţii de dezvoltare a centrelor de documentare şi informare”, a fost prezentat şi un bilanţ al activităţiilor CDI din România, schimburi de experienţă între participanţi.

Invitatul special al conferinţei a fost Françoise Chapron, conferenţiar în cadrul Universităţii Rouen (Franţa), preşedinta de onoare a FADBEN – Fédération des enseignants documentalistes de L`éducation nationale.

Din judeţul Alba au participat 8 cadre didactice, printre care formatorii naţionali Rodica Andronescu, Geprgeta Bădău, Antonina Panait şi profesorii documentarişti Marius Cosmin Pintea (Teiuş), Marinela Sas (Cricău) şi Andreea Bărăgan (Sebeş). Oraşul Cugir a fost reprezentat de directorul Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 2 Cugir, Gabriela Lupu şi de profesoara de engleză la Colegiul Naţional „David Prodan”Cugir – Cristina Petrescu, formator naţional în domeniul CDI.

Cele două cadre didactice au participat la această conferinţă pentru a deprinde noi cunoştinţe şi experienţă în vederea deschiderii celor două centre de la cele două unităţi de învăţământ din Cugir. Centrul de Documentare şi Informare de la Şcoala nr. 2 ar urma să fie inaugurat în luna iunie, finanţarea acestuia fiind suportată din resursele proprii, iar la Colegiul Naţional „David Prodan”, centrul a fost deja inaugurat.

Reamintim că judeţul Alba a fost una dintre zonele-pilot pentru implementarea Centrelor de Documentare şi Informare, după modelul francez. CDI este un centru de resurse pluridisciplinare ce pune la dispoziţia elevilor, cadrelor didactice şi a comunităţii informaţii pe suporturi diferite (fond de carte, reviste, casete audio şi video, CD Rom-uri, calculatoare conectate la Internet, echipamente de multiplicare, consumabile), desfăşoară activităţi pedagogice (iniţiere în cercetarea documentară) şi pune în practică proiecte de animaţie culturală.

Sorin GIURCA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement