Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Profesori din Cugir învaţă cum să rezolve situaţii de conflict în şcoală. Elevii vor avea trupă de teatru

Publicat

Şcoala Gimnazială nr. 3 Cugir a început, din 7 decembrie, implementarea proiectului ERASMUS + „Să jucăm viaţa pe scena educaţiei”. Prin intermediul acestuia, profesorii vor obţine noi competenţe, în beneficiul educaţiei elevilor. Vor putea folosi o nouă metodă la orele de dirigenţie, axată pe prevenirea violenţei în şcoală şi rezolvarea situaţiilor de conflict. De asemenea, vor fi introduse două discipline opţionale bazate pe tehnici de teatru, iar şcoala va avea trupă de teatru.

Scopul proiectului „Să jucăm viaţa pe scena educaţiei” constă în îmbunătățirea calității actului didactic prin: formarea și dezvoltarea de competențe psihopedagogice, metodice și manageriale ale cadrelor didactice, prin identificarea de metode didactice și resurse educaționale care să sprijine motivația elevilor pentru învățare, prin creșterea vizibilității școlii într-un registru european și internațional, acestea ducând la reducerea abandonului școlar atât în rândul elevilor din invățământul de masă, cât și în cazul celor din învățământul special.

Obiectivul principal al proiectului constă în oferirea de training profesional pentru 8 cadre didactice ale școlii noastre în vederea dobândirii unor competenţe în domeniul educaţiei non formale care utilizează tehnicile de teatru pentru prevenirea a violenţei în rândul elevilor, dezvoltării de noi strategii premergătoare creșterii vizibilității școlii noastre în plan național și internațional și îmbunătățirii strategiilor didactice în demersul instructiv-educativ al elevilor cu cerințe educaționale speciale. La rândul lor, cele 8 cadre didactice vor deveni persoane resursă pentru colegi, părinți, elevi și întreaga comunitate.

Principalele activități ale proiectului constau în efectuarea a două mobilități (Grecia și Croaţia) cu teme bazate pe tehnici de teatru, unde profesorii vor dobândi noi experiențe și competențe în domeniul educaţiei non formale. Furnizorul de formare este organizaţia non-guvernamentală Pricalica din Croaţia.

Ca rezultate, se aşteaptă introducerea în CDS a cel puţin 2 discipline opţionale bazate pe tehnici de teatru, folosirea metodologiei Boal în cadrul orelor de dirigenţie pentru rezolvarea situaţilor de conflict ivite în colectivele de elevi şi înfiinţarea unei trupe de teatru a şcolii. De asemenea, vor fi două workshopuri privind utilizarea platformei eTwinning şi vor fi realizate două proiecte eTwinning.

În cadrul proiectului, patru cadre didactice vor participa la cursul ,,Boal methodology in education”, în Croaţia, în perioada 5-16 august 2018. Participanţii la această mobilitate vor dobândi cunoştinţe despre metodologia Boal ca instrument de rezolvare a conflictelor în spaţiul şcolar, îşi vor dezvolta abilităţi de a întelege conflictele şi analiza diverselor sale forme, îşi vor dezvolta abilităţi în domeniul comunicării, colaborării, rezolvării de probleme, negociere, gândire critică şi creativă, de a crea şi a facilita tehnicile teatrului-forum şi vor promova diversitatea culturală.

Alte patru cadre didactice vor participa, în perioada 2-13 septembrie 2018, în Grecia (Santorini), la cursul ,,Drama în educaţie – o abordare holistică a predării prin intermediul tehnicilor dramatice”.

Participanţii vor fi protagonişti activi ai experienţei de învăţare care va fi centrată pe experimentarea propriilor abilităţi. Participanţii vor avea oportunitatea să acumuleze cunostinţe tehnice şi practice prin intermediul unei metodologii bazate pe munca în echipă, discuţii, exerciţii practice şi simulări de situatii ipotetice de interacţiune între persoane. Participanţii vor învăţa să îşi asume rolul de facilitator mai degrabă decât rolul de profesor, aşa că ei vor putea dezvolta la elevi dorinţa de a-şi exploata propriile abilitaţi, transformându-i pe ei înşişi protagonişti ai propriei învăţări. Participantţii vor fi familiarizaţi cu câteva instrumente on line destinate educaţiei care pot fi folosite ca resurse pentru predare-învăţare, dar şi pentru dezvoltarea lor profesională.

Proiectul are o perioadă de implementare de 18 luni, cu o valoare totală de 24.040 euro și este finanţat de Comisia Europeană prin Programul ERASMUS +, acţiunea cheie K1.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax