Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PROGRAM de lucru cu publicul prelungit la Taxe şi impozite locale în ALBA IULIA, până în 23 ianuarie. Informaţii pentru contribuabili

Publicat

taxe si impozite alba Pentru a veni în ajutorul contribuabililor care doresc să își achite impozitele și taxele locale, reprezentanţii Direcţiei Venituri de la Primăria Alba Iulia au prelungit cu două ore programul de lucru cu publicul. Astfel, până în 23 ianuarie, cetăţenii se pot prezenta la ghişeele de la Taxe şi Impozite locale până la ora 17.00. Deocamdată, nu a fost aglomeraţie la ghişee, locuitorii preferând varianta de plată online, după spusele reprezentanţilor administraţiei locale.

Pentru anul 2014, încasările la butetul local au fost de 149.000.000 lei, ceea ce reprezintă un procent de 90% față de prevederile bugetare. De asemenea, față de anul 2013, în anul 2014 mai mulți albaiulieni au optat pentru variantele alternative de plată a taxelor și impozitelor.

”Vă pot spune că în cursul anului 2014 s-au încasat la bugetul local 149.000.000 lei, sumă ce reprezintă un procent de 90% realizare față de prevederile bugetare. Au fost veniturile proprii, care au fost 98% încasate, impozitul pe clădiri a fost depășit – 112%, nu s-a încasat în totalitate impozitul pe teren – care este doar 86%, s-au încasat mijloace de transport – 125% și amenzi 103%”, a precizat Anuţa Şinar, director Direcţia Venituri (Taxe şi Impozite) Alba Iulia.

Față de anul 2014, impozitele și taxele pentru anul 2015 au rămas la același nivel.

”Am început încasarea impozitelor și taxelor locale de luni, 12 ianuarie. Ca de obicei, între orele 9.00 și 12.00 – 13.00 este foartă multă lume, după care lumea se mai rărește și este mai ușor”, a mai declarat Anuța Șinar.

În momentul de față încasările sunt situate puțin sub nivelul anului 2014. ”Eu cred că încă nu au intrat pensiile, am văzut astăzi că doar de azi au început să intre”, a explicat directorul Direcției Venituri Alba Iulia.

Programul normal pentru public la Taxe şi impozite locale Alba Iulia este de luni până vineri între orele 8.00 şi 15.00, pentru încasări. Acesta a fost modificat însă în această perioadă, pentru a veni în ajutorul contribuabililor care doresc să își achite impozitele și taxele locale.

Program pentru intervalul 12 – 23 ianuarie:

Luni – joi: 8:00 – 17:00

Vineri: 8:00 – 15:00

”Programul de lucru pentru săptămâna asta, mai puțin vineri și săptămâna viitoare la fel, am încercat să ținem deschis până la ora 17.00. Din păcate în aceste zile nu prea s-au prezentat oameni la ghișeu”, a precizat Anuţa Şinar, director Direcţia Taxe şi Impozite Alba Iulia.

Ca să evite aglomeraţia la ghişee, contribuabilii pot alege şi varianta de plată online.

”Spre bucuria noastră plățile online au crescut, au ajuns la 351, anul trecut am avut doar câteva zeci, iar prin POS s-au efectuat 4.500 de plăți”, a precizat Anuţa Şinar.

Informaţiile şi obligaţiile de plată personale pot fi obţinute online, accesând portalul Primăriei. Vă prezentăm în continuare un set de instrucţiuni utile pentru obţinerea unui cont de utilizator al portalului:

– din secţiunea „Doresc cont” a portalului solicitaţi crearea unui cont

– trimiteţi electronic solicitarea

– confirmaţi adresa de email

– vă prezentaţi la sediul Primăriei, Calea Moţilor, Nr. 5A, Biroul Informatică (camera 20), cu actul de identitate, pentru activarea contului si furnizarea parolei. În cazul persoanelor juridice, suplimentar, este necesar sa prezentaţi o copie după certificatul de înmatriculare al firmei şi o împuternicire.

Pentru varianta de plată online, de pe portalul https://extranet.apulum.ro pot fi accesate doar informaţiile privind obligaţiile de plată personale. Achitarea online propriu-zisă se se realizează prin intermediul ghişeului virtual de plăţi, www.ghiseul.ro.

Modalităţile de plată a impozitelor şi taxelor locale sunt următoarele:

1. Plata electronică cu cardul prin intermediul ghişeului virtual de plăţi www.ghiseul.ro

2. Plata electronică folosind servicii de internet banking

3. Ordin de plată la bancă (C.U.I. 4562923)

4. Plata prin mandat poştal

5. Plata cu cardul (POS) la sediul Direcţiei Venituri

6. Plata în numerar la sediul Direcţiei Venituri.

Avân în vedere că reprezentanţii Primăriei Alba Iulia au precizat că nivelul taxelor şi impozitelor locale a rămas cel de anul trecut, puteţi consulta AICI detalii despre acestea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax