Connect with us
Advertisement

Actualitate

Program naţional pentru copiii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate, inițiat de Raluca Turcan

Publicat

Raluca Turcan (PNL) a anunţat vineri că va lansa un program naţional pentru copiii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate şi a cerut sprijin din partea clasei politice.

În această situație sunt zeci de mii de copii din România, rămași în grija părinților sau ai unei rude.

„Tot prin programele operaţionale din politica de coeziune va fi finanţat şi programul naţional pe care l-am anunţat la începutul acestei sesiuni parlamentare de sprijinire a copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate, copii care suferă de deficienţe materiale, copii care sunt afectaţi emoţional şi psihic, copii care au nevoie şi de ajutor şi de infrastructură eficientă, pentru că de foarte multe ori aceşti copii nu rămân nici măcar în grija unui membru al familiei”, declarat Raluca Turcan într-o conferinţă de presă.

Raluca Turcan a spus că atunci când a fost ministru al Muncii a găsit copii cu părinţi plecaţi în străinătate care nu existau „pe radarul autorităţilor”.

„Am început să lucrez la acest program şi a existat o axă în exerciţiul financiar trecut pe care am iniţiat-o în mandatul de vicepremier cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, de sprijinire a acestor copii, tocmai pentru că am constatat că nici măcar în România nu se cunoaşte numărul acestora, numărul exact.

Dacă vă amintiţi, şi în mandatul meu de ministru al Muncii, am făcut o diagnoză a societăţii româneşti pentru a vedea care sunt segmentele cu adevărat vulnerabile în România şi am identificat copii fără buletin.

Am identificat copii care nu există pe radarul autorităţilor şi lucrul acesta trebuie să continue”, a precizat Raluca Turcan, potrivit Agerpres.

Aceasta a postat și alte precizări, pe contul ei de Facebook:

”Avem fonduri europene, în valoare de câteva milioane de euro, pe cel puţin 10 ani de acum înainte, pentru sprijinirea directă a copiilor care au rămas în grija bunicilor sau rudelor acasă.

Ei au nevoie de sprijin suplimentar pentru a-şi continua studiile, pentru a se integra şi pentru a trece mai uşor peste trauma despărţirii de părinţi.

În acest moment, riscurile ca aceşti copii să aibă multe absenţe, să înregistreze rezultate scăzute la şcoală sau chiar să abandoneze studiile sunt foarte mari.

În plus, foarte mulţi se autoizolează şi pot suferi de anumite tulburări emoţionale şi comportamentale”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement