Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Proiect de lege pentru interzicerea fondului clasei și al școlii. Consiliul Elevilor: sunt prevăzute amenzi de până la 2000 lei

Publicat

sala clasa liceu examen

Consiliului Național al Elevilor (CNE) anunță că recent a fost depus la Parlament un proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011, ce vizează interzicerea colectării fondului clasei, respectiv al școlii.

Inițiativa legislativă prevede că aceia care le pretind părinților fondul clasei/școlii vor putea fi sancționați cu până la 2.000 de lei.

Reprezentanții elevilor susțin că practica de colectare a fondului clasei, respectiv al școlii, „reprezintă o modalitate prin care este sprijinită corupția în unitățile de învățământ”, potrivit edupedu.ro.

Elevii amintesc că educația ar trebui să fie gratuită, conform art. 32, alin. (4) din Constituția României, „însă, din păcate, în cele mai multe dintre unitățile de învățământ, formele de sprijin financiar din partea actorilor implicați în procesul educațional reprezintă o normalitate. Astfel, fie că este vorba despre cumpărarea materialelor necesare desfășurării orelor de curs, fie că vorbim despre renovarea sălii de clasă sau de sprijinul pentru plata serviciilor de pază, părinții sunt cei care investesc sume considerabile de bani.”

Consiliul Național al Elevilor solicită Parlamentului Românie adoptarea inițiativei legislative în cel mai scurt timp.

„La inițiativa Consiliului Național al Elevilor a fost depusă o inițiativă legislativă care interzice în mod explicit colectarea fondului clasei și fondului școlii în unitățile de învățământ. Cei care fac acest lucru vor putea fi sancționați cu până la 2000 de lei. Consiliul Național al Elevilor a început lupta împotriva corupției școlare, iar acesta e doar primul demers pe care îl vom realiza în acest scop”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

sursă: edupedu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    vineri, 27.11.2020 at 16:50

    Da ce, spagile la Politie pentru carnete de conducere sunt legale ? Si se dau la greu. Legile nu sunt pentru toti oamenii. Ca dovada.

  2. Elena

    vineri, 27.11.2020 at 17:30

    De ce nu se da o lege impotriva meditatiilor in particular.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax