Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect internațional: Elevii de la două unități școlare din Alba au învățat despre meseriile viitorului

Publicat


s

Cel mai mare proiect internațional creat vreodată în învățământ a ajuns la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia și la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” din Sebeș.

Este vorba despre „Innovate Your Dreams 2019” în care sunt implicați aproximativ un milion de copii la nivel mondial.

Este un program desfășurat pe întreg mapamondul, care își propune să ajute elevii să înțeleagă și să se pregătească pentru meseriile viitorului. Proiectul se bazează pe cele mai recente studii, care au concluzionat că „65% dintre copiii care intră astăzi în școala primară vor ajunge în cele din urmă să lucreze în domenii complet noi, având meserii care încă nu există, cum ar fi consultant de energie alternativa.

În timpul proiectului, elevii claselor V-VIII de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia si din clasele V-X de la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleseriu” din Sebes, îndrumaţi de profesorii Diane Popa şi Maria Atanasiu, au aflat despre meseriile care vor fi create în viitor și despre rolul tehnologiei în transformarea lumii.

De asemenea, se urmărește ca și profesorii să înțeleagă educația STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) prin învățarea bazată pe proiect și să-i învețe cum să construiască abilitățile de care elevii au nevoie în viitor pentru a face faţă schimbărilor continue din societatea contemporană.

Trei din cele șaptesprezece obiective de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite (SDG) descrise în Agenda 2030 pentru Dezvoltare Sustenabilă vor fi discutate și analizate în detaliu de către profesorii coordonatori și elevii lor, (de exemplu educație de calitate, energie accesibilă și curată, industrie, inovare și infrastructură) ca parte din sarcinile de proiect.

Activitățile, care promovează viziunea STE(A)M și experiențele bazate pe STEM, se desfășoară pe durata a șapte săptămâni. În fiecare săptămână (7 saptamani la rand) profesorii primesc sarcini pe care le pun în aplicare cu elevii lor.

Fondatorul proiectului este pedagogul Khurram Shehzad din Pakistan. Mai mult de 2.000 de profesori și peste 1 milion de elevi din 55 de țări participă la proiect, acesta devenind astfel, cel mai mare proiect școlar internațional, în care profesorii și elevii comunică, își prezintă rezultatele muncii și fac schimb de bune practici, în mediul virtual si invata despre cum va arata viitorul peste 10-11 ani, cand ei vor fi tineri adulți, a transmis Diane Popa.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CÎMPENI

O porție de mici, motiv de scandal la un eveniment din Apuseni. Au intervenit jandarmii din Alba

Publicat

O porție de mici a fost motiv de scandal la un eveniment organizat în Munții Apuseni. Clientul s-a certat cu vânzătorul și fiul acestuia și a fost nevoie de intervenția jandarmilor din Alba. Cei implicați au fost amendați. Jandarmii din Alba au intervenit în aplanarea unui conflict izbucnit din cauza unei „porții de mici”, în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Un tânăr din Ohaba a provocat un accident de motocicletă și a vrut să ascundă acest lucru. Un minor a ajuns la spital

Publicat

accident motocicleta

Polițiștii din Sebeș îl cercetează penal pe un tânăr din comuna Ohaba, care, fără a avea permis, a transportat, pe o motocicletă, doi minori și a provocat un accident. Tânărul a vrut să-și ascundă fapta, iar după producerea accidentului a părăsit locul accidentului. Potrivit IPJ Alba, la data de 20 august 2019, polițiștii rutieri din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Miercuri: Zi fierbinte la Alba Iulia. Temperaturile maxime vor depăși cu 7 grade temperaturile normale pentru această perioadă

Publicat

c

Va fi o zi extrem de fierbinte la Alba Iulia. Meteorologii anunță maxime de 32-33 de grade Celsius și minime de 18 grade. Temperaturile normale pentru această perioadă sunt considerate a fi maximele de 25 de grade și minimele de 12. Cel mai cald va fi de la ora 12 la 16, când temperatura resimțită […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă – Beniamin Todosiu, USR Alba: Datoria externă a României a depășit 100 miliarde de euro. Urmează falimentul!

Publicat

Beniamin Todosiu

”După doi ani și jumătate de guvernare PSD-ALDE, datoria externă a României a depășit 100 de miliarde de euro! Doar în primele șase luni din 2019, datoria externă totală a crescut cu 4,25 miliarde euro, iar față de 31 decembrie 2016, majorarea este de aproape 11 miliarde de euro! Cele nouă mari spitale promise a fi […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate