Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect internațional: Elevii de la două unități școlare din Alba au învățat despre meseriile viitorului

Publicat

s

Cel mai mare proiect internațional creat vreodată în învățământ a ajuns la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia și la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” din Sebeș.

Este vorba despre „Innovate Your Dreams 2019” în care sunt implicați aproximativ un milion de copii la nivel mondial.

Este un program desfășurat pe întreg mapamondul, care își propune să ajute elevii să înțeleagă și să se pregătească pentru meseriile viitorului. Proiectul se bazează pe cele mai recente studii, care au concluzionat că „65% dintre copiii care intră astăzi în școala primară vor ajunge în cele din urmă să lucreze în domenii complet noi, având meserii care încă nu există, cum ar fi consultant de energie alternativa.

În timpul proiectului, elevii claselor V-VIII de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia si din clasele V-X de la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleseriu” din Sebes, îndrumaţi de profesorii Diane Popa şi Maria Atanasiu, au aflat despre meseriile care vor fi create în viitor și despre rolul tehnologiei în transformarea lumii.

De asemenea, se urmărește ca și profesorii să înțeleagă educația STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) prin învățarea bazată pe proiect și să-i învețe cum să construiască abilitățile de care elevii au nevoie în viitor pentru a face faţă schimbărilor continue din societatea contemporană.

Trei din cele șaptesprezece obiective de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite (SDG) descrise în Agenda 2030 pentru Dezvoltare Sustenabilă vor fi discutate și analizate în detaliu de către profesorii coordonatori și elevii lor, (de exemplu educație de calitate, energie accesibilă și curată, industrie, inovare și infrastructură) ca parte din sarcinile de proiect.

Activitățile, care promovează viziunea STE(A)M și experiențele bazate pe STEM, se desfășoară pe durata a șapte săptămâni. În fiecare săptămână (7 saptamani la rand) profesorii primesc sarcini pe care le pun în aplicare cu elevii lor.

Fondatorul proiectului este pedagogul Khurram Shehzad din Pakistan. Mai mult de 2.000 de profesori și peste 1 milion de elevi din 55 de țări participă la proiect, acesta devenind astfel, cel mai mare proiect școlar internațional, în care profesorii și elevii comunică, își prezintă rezultatele muncii și fac schimb de bune practici, în mediul virtual si invata despre cum va arata viitorul peste 10-11 ani, cand ei vor fi tineri adulți, a transmis Diane Popa.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA: Sediul ISU Alba, iluminat în culorile drapelului național

Publicat

isu

Sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a devenit tricolor, de vineri seară, grație unei instalații de iluminat. Culorile sunt cele ale steagului României, a transmis un cititor Alba24. ”Sediul pompierilor din Alba, la ceas de seară. Așa ar trebui să fie sediile tuturor autorităților publice de la noi în oraș. Cred că oferă prestanță instituțională, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Protest inedit al USR PLUS Alba, la finalul campaniei electorale, pe drumul dintre Alba Iulia și Sebeș

Publicat

p

Mai mulți membri și simpatizanți din USR și PLUS au încheiat campania electorală printr-un marș de la Alba Iulia la Sebeș. Inițiativa a avut ca scop mobilizarea electoratului să meargă la vot, dar și un protest la adresa actualei guvernări, care trebuia să finalizeze în 2017 tronsonul de autostradă de la Alba Iulia la Sebeș, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO UPDATE: INCENDIU la o staţie de asfalt din Drâmbar, lângă Alba Iulia. A luat foc ghereta paznicului unităţii

Publicat

Pompierii din Alba Iulia au fost chemaţi să intervină, vineri seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o staţie de asfalt din Drâmbar, lângă Alba Iulia. Din primele date, a fost cuprinsă de flăcări ghereta de aproximativ 2 mp, folosită de paznicul unităţii. În apropiere se află un rezervor de motorină, însă potrivit ISU Alba […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ionuț Zincă și Tamas Bogya, de la CS Unirea Alba Iulia, în loturile naționale de seniori la Orientare

Publicat

CS Unirea Alba Iulia

Ionuţ și Tamas Bogya, de la CS Unirea Alba Iulia au fost incluşi în loturile naționale de seniori la Orientare, în urma ultimelor competiţii, ce au contat ca etape de selecție. Ionuţ Zincă este pe primul loc al ierarhiei și Tamas Bogya este pe locul 4. Pe pozițiile 2 și 3 se regăsesc sportivii Roman […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate