Actualitate
Proiectul „Pregătiți pentru viitor”: În 2013, 60 de absolvenți UAB vor fi instruiți pentru piața muncii prin programe de dezvoltare a competențelor
În anul 2013, 60 de studenți ce vor absolvi facultatea vor fi „Pregătiți pentru viitor” printr-un program de dezvoltare a competențelor necesare pentru angajare, a abilităților de antreprenoriat și nu numai. Acest lucru va fi realizat prin proiectul “Pregătiţi pentru viitor”, ce a funcționat și anul trecut, iar în acest an se va derula între 15.01.2013 și 15.10.2013.
„Pregătiți pentru viitor” este un proiect inițiat de tineri voluntari și membri ai Asociației Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia și Liga Studenților din aceeași universitate.
În urma derulării proiectului, cei 60 de participanţi la atelierele de lucru vor primi un certificat de participare și de recunoaştere a rezultatelor de învăţare prin metode nonformale; de asemenea certificatul de participare şi certificatul Youthpass va fi primit şi de tinerii incluşi în echipa de proiect.
Studenții vor avea ocazia să învețe ce înseamnă lucrul în echipă și să facă studii de caz în cele trei ateleiere pe care le deține proiectul. „Cafeneaua publică” și „Biblioteca vie” sunt metodele prin care tinerii vor învăța să asculte idei și să emită idei reușind să intre în contact în contact cu absolvenții care și-au realizat o carieră de succes. De asemenea, prin jocurile de echipe aceștia vor învăța care este importanța resurselor materiale și umane și ce este respectul și responsabilitatea în cadrul unei echipe.
Prin intermediul atelierelor de lucru „Soft-skills by know-how”, „Organigrama-Ierarhia de care un angajat trebuie să țină cont” și „7 pași pentru rezolvarea unei probleme” tinerii își vor putea dezvolta abilitățile necesare pentru angajare învățând modul în care să se prezinte la un interviu și ce trebuie să facă în momentul în care ajunge în fața unui posibil angajator, vor învăța cum se realizează o scrisoare de inițiere, ce trebuie și ce nu trebuie să conțină un CV și își vor dezvolta competența pentru abordarea unor sarcini de lucru. De asemenea vor învăța aspecte referitoare la diferite sisteme de funcționare în cadrul unei firme și dacă au abilități de lider.
Proiectul este finanțat de către ANPCDEFP prin Programul “Tineret în acţiune” (program al Uniunii Europene care susţine activităţile de învăţare nonformală pentru tineri prin înfiinţarea de proiecte) în cadrul Subacţiunii1.2 – Iniţiative naționale ale tinerilor.
Cristina NICOLA
FOTO: Arhivă
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News