Connect with us
Publicitate

Administrație

Propunere a reprezentanților HoReCa din Alba Iulia: Numărul de teste efectuate să conteze la calcularea incidenței. Motivele

Publicat

Reprezentații HoReCa din Alba Iulia au o propunere inedită legată de calculul incidenței pe județe și pe localități, incidență în funcție de care se adoptă restricțiile care le afectează afacerile.

Mai precis aceștia propun introducerea numărului de teste ca indicator de care să se țină seama la calculul incidenței. 

Una dintre cele mai afectate industrii din cauza pandemiei de COVID-19 este industria HoReCa. 

Mai exact, în localitățile cu incidență ridicată, adică peste 3 cazuri la mia de locuitori, patronii de terase, restaurante, cafenele, baruri, sunt obligați să își închidă locațiile la interior și să își desfășoare activitatea doar pe terase, ceea ce la temperaturi negative sau la un grad celsius este aproape imposibil, asta dacă au terase. 

Marea problemă a reprezentanților din HoReCa o reprezintă modalitatea de calcul a incidenței, în ideea în care, la Alba Iulia, datorită capacității mare de testare, automat sunt mai multe cazuri de COVID-19, față de alte localități în care se testează puțin sau mai deloc.

Spre exemplu, joi în județul Alba au fost prelucrate 637 de probe, din care vineri au fost anunțate 54 ca fiind pozitive. În alte județe din țară, spre exemplu miercuri, în Caraș Severin, au fost realizate doar 40 de teste.

În județul Alba incidența este de 2,08, la Alba Iulia, 4,22, iar în Caraș Severin incidența este doar de 0,85.

Acum, reprezentanta patronilor HoReCa din Alba Iulia, Dana Nanu care este și consilier local propune introducerea  în calculul incidenței zilnice și a numărului de teste efectuate și raportate.

Aceștia motivează că diferențele mari dintre incidența dintr-o localitate și din cea din alta, reprezintă suma unor factori precum:

” – judetele au capacitate diferită de testare.

– testele la cerere difera in functie de factori economici.

– diferențe între industrializarea din județe

– există judete care refuza persoane eligibile la testare.

– județele bogate ofera accesibilitate sporită la servicii medicale și testare.

– județele care au capacitate scazută de testare sau care nu dețin PCR, trimit în alte județe și primesc rezultatele în 4-5 zile iar acest fapt generează multe probe în așteptare.

– nu toate județele respecta metodologia de testare, inclusiv accesul în entitați sanitare, adică nu toate județele testează pacienții care se prezintă la spitale (exemplu: un județ care a facut 20 de teste într-o zi, nu a putut avea doar 20 de prezentări la spital în acea zi )”, a scris Dana Nanu pe Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate